Begivenheder

Seneste indlæg

Foto: Lisbeth Jørgensen

Blæsende og tør fredag

“En blæsende og tør fredag er lige hvad vi haveejere og landmænd har brug for,” skriver Lisbeth Jørgensen. Mange tak for billedet.

28. februar 2020
Åbent hus i sundhedscentret

Åbent hus i sundhedscentret

Er du borger, patient eller pårørende og nysgerrig efter at vide, hvad der foregår i din patientforening, eller hvad det nye sundhedscenter kan? Så kom forbi til åbent hus mandag d. 9. marts kl. 15.00-17.00. Her har du mulighed for en uforpligtigende snak med foreningerne og med sundhedscentrets personale samt få en rundvisning kl. 16.30-17.00.

27. februar 2020
Foto: ABW

Nyt sygehusvaskeri skal ligge i Nordvestsjælland

Svebølle, Jyderup eller Svinninge får glæde af det nye sygehusvaskeri, der skal bygges, efter det gamle vaskeri i Holbæk brændte ned i sommeren 2018. Med vaskeriet følger omkring 40 arbejdspladser til området.

26. februar 2020
Plakaten er udformet af Asako Kido Parr

Ny forestilling skrevet af elever

Teatret Fair Play og Holbæk Teater, har igen i år, lavet en forestilling i samarbejde med elever fra Holbæk Drama College. Lillys Danmarkshistorie er en musikalsk og humoristisk forestilling om fire generationer af kvinder, der skabte det Danmark, vi kender i dag. Forestillingen kan opleves på Teatret Fair Play d. 29. februar kl. 15.00.

25. februar 2020
Foto: ABW

Politirapporten

Fra Dyrehavevej, Gl. Tølløse, Tølløse kom et alarmopkald om brand i en bil, som stod på en parkeringsplads i skoven. Bilen brændte kraftigt, og udbrændte inden brandvæsnet fik slukket ilden. Politiet undersøgte efterfølgende bilen, som var svær at identificere. Stelnummeret var væk og der var kun en lille del af nummerpladen tilbage. Et vidne så en personbil køre ind på området omkring en time før branden startede. Den udbrændte bil skal nu undersøges nærmere, da der ikke var nogen naturlig forklaring på, hvorfor branden startede. Vidner som har set nogen personer omkring bilen før eller efter den brændte bedes kontakte politiet på tlf. 114.

25. februar 2020
FOREBYGGELSE: Har man et fladt tag, bør man op på taget 2-3 gange om året for at tjekket tagets tilstand, lyder rådet fra GF Forsikring. Pressefoto.

Har vinteren givet rejsningsproblemer?

Vestsjællænderne kan se tilbage på en våd vinter og et vådt efterår, og er man ejer af et hus med et fladt tag, så kan vand fra oven give udfordringer. Men manglende rejsning behøver ikke at være en ulempe. GF Forsikring i Holbæk fortæller, hvordan man forebygger skader.

25. februar 2020
Foto: DGI

Populært crossløb kommer til Holbæk Sportsby

Det er blevet et hit at skifte asfalt og løbesko ud med kuperet terræn og trailsko. Lørdag d. 7. marts kan alle løbeglade folk prøve kræfter med crossløb, når Bevæg dig for livet – Løb sammen med Holbæk Løbe –og Motionsklub og Atletikklubben Fremad Holbæk inviterer til løb i terrænet ved Holbæk Sportsby.

24. februar 2020
Pressefoto

Hvem skal have del i årets sidste LAG-midler?

Det er ved at være op over, hvis man vil have del i de knap 4 mio. kr., den lokale LAG har tilbage til projekter, der kan skabe liv og vækst i vores landområder. Ansøgningsfristen til puljen er fredag 27. marts. Tirsdag 3. marts holder LAG derfor stort informationsmøde i Jyderup for interesserede fra især Holbæk og Kalundborg Kommune. Tilmelding nødvendig.

24. februar 2020
Foto: ABW

Gratis arrangement: Børn som pårørende

Mindst 30 procent af alle patienter, der er i behandling i psykiatrien, har børn under 18 år. Men hvor meget skal man inddrage børnene? Hvad skal man sige, og hvordan kan man hjælpe børnene til at forstå, hvad der sker? Bliv klogere på emnet til gratis arrangement på Holbæk Bibliotek den 27. februar.

22. februar 2020
Spild af drikkevand, foto: KU

Milliarder liter drikkevand fosser ud af vandværkerne

Spild af drikkevand gennem hullede vandrør kan være svært at opdage. Særligt for godt halvdelen af Danmarks vandforsyninger, som i dag ikke har nogen daglig overvågning af, hvor meget af det vand, de pumper ud, der rent faktisk ender hos forbrugeren. Ifølge Dansk Vand- og Spildevandsforening går otte procent af alt det udpumpede vand fra vandværkerne i Danmark tabt hvert år.

22. februar 2020
Foto: Lisbeth Jørgensen

Vintersol

“Tørvejr og blæsende – med solskin fra en skyfri himmel. Noget som både haveejere og landmænd sikkert er glade for”, skriver Lisbeth Jørgensen. Mange tak for billedet.

21. februar 2020
Foto: ABW

Mere indflydelse på husdyrsager

”Som det er i dag, står vi med det formelle ansvar, uden at vi reelt kan afveje de til tider modsatrettede interesser. Det er baggrunden for, at vi nu siger, at hvis vi skal have ansvaret, vil vi også kunne træffe reelle beslutninger”, siger Christina Krzyrosiak Hansen, der er borgmester i Holbæk Kommune. Kommunalbestyrelsen skal behandle sagen på næstkommende møde.

21. februar 2020
Middellevetid, graf: DST

Middellevetiden stiger fortsat

Middellevetiden for hele Danmark dækker over betydelige forskelle mellem de 11 landsdele. Den højeste middellevetid findes blandt kvinder i Nordsjælland med 84,1 år, hvilket er 0,9 år højere end landsgennemsnittet for kvinder. Modsat er det mænd i Vest- og Sydsjælland, der med 77,9 år har den laveste middellevetid. Det er 1,4 år mindre end landsgennemsnittet for mænd.

20. februar 2020
Særlig Søndag på Holbæk Museum

Særlig Søndag på Holbæk Museum

“Vis os dine arvestykker”. Har du arvet en dug, en dåbskjole, et tørklæde eller andre tekstiler, som du gerne vil vide mere om? Hvis det er tilfældet, kan du tage dem med til Særlig Søndag på Holbæk Museum 1. marts.

19. februar 2020
Foto: Lydias Lux

Tunika fra Lydia

Lydias Lux har nyt på hylderne. Bl.a. en smart fuldprintet tunika i A-facon fra Kanok. En lækker kvalitet, der findes i flere farver.

18. februar 2020