Sjællands Teater har indtaget den smukke have på Tersløsegaard i Dianalund i forbindelse med fejringen af dansk teaters 300-års jubilæum – sammen med Holberg Teatret. Lørdag var der premiere på forestillingen DE USYNLIGE – Holbergs mesterkomedie, der forargede sin samtid.

Leander bliver vanvittigt forelsket i en maskeret kvinde, der ikke vil lade masken falde, før han i ugevis har lidt og længtes. Og det har begge parter det pinefuldt dejligt med. Det musikalske og charmerende gøglerspil med Harlekin og Columbine udforsker den forbudne frugt og forelsker sig i forelskelsen selv.

Idéen til forestillingen er kommet fra Holberg Teatrets leder, Niels Vandrefalk, og bygger videre på mere end 10 års tradition med udendørs Holberg-forestillinger i Akademihaven i Sorø. I år er Holberg Teatrets enestående fjællebodsscene med podier, teltoverdækninger, parasoller og cafémiljø flyttet til haven på Tersløsegaard. Også Sjællands Teater har gennem flere år haft stor succes med sommerteater under åben himmel, nemlig i Museumsgården i Holbæk.

I år har Tersløsegaard sagt ja til at lægge have og hus til forestillingen og det er kunstnerisk direktør for Sjællands Teater, Brian Kristensen glad for:

”Jeg er helt sikker på, at publikum vil mærke historiens vingesus, når vi spiller en af Holbergs komedier under åben himmel, i haven på Tersløsegaard. Stedet er den helt rigtige ramme til sådan en forestilling, ikke mindst fordi Holberg boede på gården fra 1745 og frem til sin død i 1754. Det er da lidt vildt at tænke på.”

DE USYNLIGE instrueres af Vibeke Wrede, der er en af dansk teaters højt respekterede instruktører. Hun har instrueret mere end 110 forestillinger i både Danmark, Norge og Sverige, bl.a. PYRAMUS & THISBE, som Holbæk Teater opførte i museumsgården i 2016.

Niels Vandrefalk, der plejer at instruere, har i år haft travlt med sit forfatterskab. I forbindelse med premieren på DE USYNLIGE blev udgivelsen af hans tredje og sidste teaterroman, Holbergs yngel, fejret. Trilogien er en fascinerende oplevelse i selskab med teaterkunstens største og fineste hemmeligheder.

Du kan se forestillingen frem til den 3. juli 2022:

Torsdage og fredage kl. 19.30
Lørdage og søndage kl. 15.00

Det er muligt at tilkøbe en lækker picnicboks fra Malsk Spisehus, der kan nydes i den smukke have på Tersløsegaard inden forestillingen. Man kan sidde under teltdugen, men medbring gerne tæpper og regntøj, hvis vejrudsigten tyder på bygevejr.

Leander, en lyrisk og følsom yngre mand, gør kur til Leonora – den usynlige. Foto: Evan Hemmingsen
Harlekin, Leanders tjener og en rå børste med særpræget musikalsk talent, afviser sin kæreste Colombine. Foto: Evan Hemmingsen
Magdelone, Harlekins Usynlige, flankeret af Leonora og Columbine. Foto: Evan Hemmingsen
Alle fem smukt spillet af Tine Gotthelf, Charlotte Amalie Kirkegaard Kehlet, Christian Damsgaard, Henrik Blauner og Christine Gaski. Foto: Evan Hemmingsen
Sjællands Teater tager imod os på Tersløsegård. Foto: SDL
Niels Vandrefalk præsenterede inden forestillingen sin nye bog. Foto: SDL
Den glade forfatter med Holbergs yngel.  Foto: SDL
Tersløsegårds skønne have står i fuldt flor, og vi bliver budt velkommen med vin og snacks. Foto: SDL
Tersløsegaard finder du lige over for Tersløse Kirke. Der er parkering på plænen. Foto: SDL
kunstnerisk direktør for Sjællands Teater, Brian Kristensen, takkede Niels Vandrefalk. På scenen ses som nr. 4 fra venstre instruktør Vibeke Wrede. Foto: SDL