Fra og med i morgen torsdag er der igen vacciner til vaccination af kommunalt ansat sundheds- og omsorgs personale, hvor cirka 1.000 medarbejdere vil kunne blive vaccineret dagligt. Derfor opfordrer Region Sjælland nu alle medarbejdere, der er indstillet til vaccination fra kommunerne, til at gå ind og bestille tid.

– Vi er så småt i gang. Fra i morgen er der fuldt tryk på at få vaccineret kommunalt sundheds- og omsorgspersonale. Vi ønsker at vaccinere så mange som muligt, og vi håber, at tiderne, der nu åbnes for, bliver flået væk. Vaccinationerne hjælper personalet med at passe på sig selv, deres kollegaer og ikke mindst borgerne, som de hver dag hjælper, siger Jesper Gyllenborg, vicedirektør på Sjællands Universitetshospital og ansvarlig for den sygehusbaserede del af vaccinationsprogrammet i Region Sjælland.

Vaccinedoserne er fortrinsvis målrettet de 17.000 kommunalt ansatte, men der vil også være personale på sygehusene i målgruppen for vaccinen. Regionen forventer at alle ud af de 17.000, som ønsker vaccinen, inden for tre uger vil have modtaget den første af i alt to vaccinationer.

Personalevaccinationerne foregår på fire af regionens sygehuse i form af Holbæk Sygehus, Slagelse Sygehus, Nykøbing F. Sygehus og Sjællands Universitetshospital i Roskilde. Centrene på sygehusene har åbent alle ugens dage fra 8.00 til 16.00, og tid til vaccination skal bestilles på www.vacciner.dk. I alt har Region Sjælland modtaget 7600 doser fra AstraZeneca, og regionen forventer, at næste levering i uge 7 vil være på 9900 doser.

Fakta:

Region Sjælland vaccinerer medarbejdere fra kommuner og region på følgende sygehuse (Åbent alle dage fra 8.00 til 16.00):

Holbæk Sygehus
NSR Slagelse Sygehus
Nykøbing Falster Sygehus
Sjællands Universitetshospital i Roskilde
Man skal vaccineres to gange med vaccinen fra AstraZeneca, og den 2. vaccination skal ske fire uger efter den første vaccination.

Oplever man udfordringer med at bestille tid til personalevaccination, bør man kontakte sin nærmeste leder.

Kilde

Foto: ABW