Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/12/30 til 2021/01/12.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel og narko i bilen – Landevejen, Gislinge – Holbæk

Kl. 01.12 standsede en politipatrulje en bil på Landevejen i Gislinge ud for Tuse, for at lave en rutinekontrol. Føreren, en 28-årig kvinde fra Slagelse var påvirket af narko, så hun blev testet med narkometer, der viste at hun var positiv for hash, amfetamin og metamfetamin. Hun blev derfor sigtet og anholdt, for at få udtaget en blodprøve. Betjentene visiterede føreren og passageren, en 28-årig mand fra Holbæk, som ingen narko havde på sig. Ved ransagning af bilen fandt patruljen en pose med hvidt pulver, som de mistænkte var narko. En senere kontrolvejning og test af pulveret viste, at der var tale om 39,5 gram amfetamin. Ingen af de to mente at kende noget til stoffet, så de blev begge sigtet for lov om euforiserende stoffer – og på grund af den betydelige mængde lød sigtelsen på besiddelse med henblik på videresalg. Amfetaminen blev beslaglagt med henblik på destruktion. Den 28-årige kvinde fik udtaget en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt. De to sigtede vil senere høre mere fra politiet i sagerne.

Hastighedsindsats og narkokørsler – Holbæk

Politiet havde fredag en færdselskontrolkontrol i Holbæk kommune med fokus på ugens hastighedskampagne. På Adelers Allé ud for Thorsvænget i Gislinge blev målt med laser om formiddagen. Tre køretøjer blev målt til at køre for hurtigt i byzonen, hvor den tilladte hastighed er 50 km/t. To bilister blev målt til at køre mere end 30% for hurtigt, og kan forvente en bøde og et klip i sagerne. Den tredje sag var en hastighedsmåling af en lastbil med sættevogn, som blev målt til at køre 72 km/t, hvilket er en overtrædelse på mere end 40%, som udløser en betinget frakendelse af førerretten til føreren, en 39-årig chauffør fra Fakse. Derudover blev en bilist sigtet for at køre for stærkt på Ringstedvej fredag morgen. Otte bilister blev sigtet for at køre mere end de tilladte 110 km/t på motorvejen, hvoraf en også anvendte håndholdt mobiltelefon. En 24-årig mand blev kl. 00.05 anholdt og sigtet for narkokørsel på Skovvejen i Mørkøv, efter en narkometertest viste, at han var påvirket af hash og kokain. Han havde desuden ingen kørekort, og var i besiddelse af en ulovlig foldekniv og en mindre hashklump, som han også blev sigtet for. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den anholdte var desuden i besiddelse af en firecifret kontantbeløb, og da han skyldte penge til det offentlig inddrog politiet en del af disse penge.

Søndag aften mellem kl. 19.40-20.15 en hastighedskontrol med laser på Skovvejen ved Knabstrup Møllevej i Mørkøv. På godt en halv times kontrol blev syv biler målt til at køre med en hastighed på mere end 30% over den tilladte hastighed på 70 km/t.
Den ene hastighedssag blev foretaget kl. 19.59, hvor politiet målte en varebil til at køre 99 km/t på strækningen. Bilisten blev standset og sigtet for at køre for stærkt. Føreren, en 23-årig mand fra Mørkøv, blev skønnet narkopåvirket og testet med narkometeret, som viste positiv for kokain og hash. Han blev derfor sigtet for narkokørsel, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Han vil senere høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Færdselsuheld – Amtsvejen / Skovvejen, Stokkebjerg, Jyderup – Holbæk

Kl. 17.57 fik politiet melding om et færdselsuheld, idet to biler var stødt sammen, og en ambulance var sendt til uheldsstedet. Det viste sig, at to personbiler var stødt sammen i det lysregulerede vejkryds mellem Amtsvejen og Skovvejen. En 51-årig mand fra Roskilde var kørt ad Skovvejen i vestlig retning og ind i lyskrydset, hvor han stødte sammen med en 27-årig kvinde fra Roskilde, der kørte ad Amtsvejen i sydlig retning. Begge parter havde til hensigt at fortsætte ligeud i krydset. Den 51-årige blev bragt til skadestuen til kontrol, men var sluppet med diverse knubs ligesom modparten. Politiet har optaget rapport om uheldet for at få klarlagt, hvad lyssignalerne viste i parternes færdselsretninger, da de kørte ind i krydset. De forulykkede biler blev skubbet ud til siden til senere borttransport ved parternes egen foranstaltning.

Mistænkelig taske undersøgt – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 13.09 fik politiet anmeldelse fra en borger om, at der stod en stor blå taske efterladt ved gavlen til et lejlighedskompleks i bebyggelsen. Borgeren var bange for at åbne tasken og ønskede politiets assistance. En patrulje kørte til stedet, og fandt ikke tasken mere mistænkelig, end at de åbnede den for at se, hvad den indeholdt. I tasken var tæpper og andre ganske ufarlige ejendele. Patruljen flyttede tasken ind i tørvejr, så rette ejer kunne finde den, når den blev konstateret savnet. Politiet kunne herefter fortsætte deres patrulje.

Tyveri af paller og udlændingeloven – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 21.57 fik politiet anmeldelse om, at en udlejnings kassebil var blevet set i forbindelse med et tyveri fra en varegård ved Daglig Brugsen i Ladegårdsparken i Holbæk. En patrulje blev sendt hurtigt til stedet, hvor de undervej til stedet mødte den beskrevne kassebil. Bilen blev standset ved Roskildevej lige efter rundkørslen ved Skagerakvej. I bilen sad tre mænd, en 29-årig mand fra København, en 33-årig mand fra Gentofte og en 29-årig mand fra Spanien. I kassebilen varerum lå 77 plasticpaller, som netop var blevet stjålet fra Brugsen i Ladegårdsparken.

De tre mænd blev anholdt, sigtet for tyveriet og taget med til stationen til afhøring. Ved nærmere undersøgelse af den 29-åriges identitet, viste det sig, at den 29-årige udenlandske mand havde opholdstilladelse i Spanien. Hans anholdelse blev derfor opretholdt i 3 x 24 timer i medfør af udlændingeloven. De to andre blev løsladt efter endt afhøring og sagsbehandling, og kan begge forvente at høre mere fra politiet i sagen. Den 29-årig mand fra Spaniens sag behandles nu af udlændingeafdelingen, hvorefter der vil blive taget stilling til, om den 29-årige administrativt kan udvises af Danmark. Pallerne fik butikken tilbage, så de havde intet krav i sagen.

Brand i varebil – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 23.36 kom et alarmopkald om brand i en varebil, der holdt parkeret på Valdemar Sejrsvej ud for nr. 19, som er er en stikvej til den store Valdemar Sejrsvej. En beboer i ejendommen tæt ved så et kraftigt lys fra gaden, opdagede den brændende bil og ringede 112. Da politi og brandvæsen kom frem var der meter høje flammer fra bilen, som hurtigt blev slukket før den spredte sig til andet. Ingen personer kom til skade, men bilen stod ikke til at redde og udbrændte. Bilens ejer kom også til stedet, mens slukningsarbejdet stod på. Det var ikke muligt at fastslå årsagen til branden, som politiet nu undersøger nærmere for at afklare, om en elektronisk fejl kan have startet den eller om den kan være påsat.

Vidner så en mand løbe fra stedet kort efter bilen brændte. Han beskrives som:
Mand, dansk af udseende, ca. 25 år, ca. 170 cm høj, mørkt brunt/krøllet hår. Han var iført en dunjakke med refleks og sorte bukser med en hvid stribe langs siden på buksebenene.

Politiet vil meget gerne i kontakt med den beskrevne mand, for at afklare hvad hans ærinde på stedet var. Vidner som har set den beskrevne mand bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Holbæk

I Ladegårdsparken Øst i Holbæk opstod der kl. 01.17 brand i en container, som stod ikke langt fra et elskab. Ilden blev hurtigt slukket, så den ikke spredte sig til el-skabet.
Kl. 01.43 kørte politi og brandvæsen til brand i en personbil, der holdt i en garage på Ladegårdsalleen i Holbæk. Brandvæsnet fik slukket branden, men bilen udbrændte totalt. En mand havde opholdt sig i bilen, da den begyndte at brænde. Han var faldet i søvn, men vågnede ved at bilen brændte. Den 33-årige mand fra Ballerup var chokeret, men var ikke kommet alvorligt til skade. Han blev kørt i ambulance til sygehuset til kontrol og behandling for mindre brandskade på hånden og på den ene del af ansigtet. Politiet afhørte manden og undersøgte stedet for at belyse omstændighederne omkring branden. Der var intet mistænkeligt ved branden, som formodes at være startet på grund af cigaretrygning.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 20.55 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Holbæk for både kørsel i frakendelsestiden og for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Mand sigtet for tyveri af barnevogn og fyrværkeriloven – Labæk, Holbæk

Kl.19.19 fik politiet anmeldelse om, at der fra en baggård var blevet stjålet en tvillingebarnevogn lidt tidligere på dagen. Der var ingen børn i vognen, da den blev stjålet. Barnevognen blev efterfølgende set stå foran hoveddøren til en ejendom ikke langt fra gerningsstedet. En patrulje kørte frem til stedet, hvor den stjålne barnevogn blev fundet. En 26-årig mand fra Holbæk blev truffet på stedet, og han blev sigtet for tyveriet. Politiet gennemgik den 26-åriges bopæl og fandt her et ulovligt hjemmelavet kanonslag, som den 26-årige blev sigte for at besidde. Kanonslaget bv beslaglagt med henblik på destruktion. Tvillingebarnevognen kom hjem til ejeren igen,og den 26-årige kan forvente at høre mere i sagerne, når de skal afgøres.

Knivloven – Tidemandsvej, Holbæk

Kl. 20.12 standsede en patrulje en personbil, for at lave en rutinekontrol af fører og køretøj. I bilen sad fire mænd fra Holbæk, som alle blev visiteret og bilen ransaget efter ulovlige genstande. I bilen blev fundet en dolk, som føreren af bilen, en 27-årig mand, som blev sigtet for at besidde. Kniven blev beslaglagt med henblik på konfiskation, hvilket den 27-årige accepterede. Politiet fandt derudover intet ulovligt i bilen, så mændene fik lov at køre videre. Den 27-årige vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Overfald på kvinde og brandundersøgelse – Højen, Jyderup Lyng, Vig – Odsherred

Kl. 14.51 slog en kvinde i 50-erne alarm til politiet, efter at det var lykkedes hende at flygte fra sin bopæl efter et overfald, som en mand også i 50-erne og med nær relation til offeret kunne mistænkes for. Den mistænkte kunne formodes fortsat at opholde sig på stedet, hvorfor en patrulje hastigt kørte til adressen. Her kunne politiet konstatere, at den mistænkte ikke længere var til stede, men at der også var opstået en brand på stedet. Brandvæsnet blev derfor tilkaldt til slukke branden, der kun forrettede mindre skader i den ene ende af huset, medens resten af beboelsen blot var fyldt med røg. Det kvindelige offer blev undersøgt på skadestuen og fik konstateret skader efter det voldelige overfald. Politiet indledte herefter en efterforskning for at finde både brandårsagen og for at finde frem til den mistænkte, som havde forladt stedet i en sølvfarvet personbil Ford Fiesta med nummerpladen ZC24008. Både bilen og manden har politiet siden anmeldelsen ledt efter og herunder anvendt bl.a. en helikopter. Mandag formiddag er det endnu ikke lykkedes at lokalisere manden, hvorfor politiet fortsat beder om offentlighedens hjælp til at finde bilen og ikke mindst manden, der muligvis også kan have behov for hjælp. Oplysninger i sagen om enten bilen eller manden bedes givet til Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 46351448 eller via nærmeste politi på tlf. 114.

Spiritusuheld dagen derpå – Odsherredvej, Svinninge, Nr. Asmindrup – Odsherred

Kl. 07.42 skete et solouheld på rute 21 i sydgående retning. En 52-årig mand fra Glostrup var på vej hjem efter en nytårsaften, da han fik fornemmelsen af, at et af bilens dæk sprang. Han mistede herredømmet over bilen, som endte autoværnet. Den 52-årige slap fra uheldet med forskrækkelsen, men der skete skader på bil og autoværn. Det viste sig at føreren var spirituspåvirket, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Politiet underrettede kommunen om det påkørte autoværn og den 52-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen, når resultatet af blodprøven kommer.

Indbrud i perioden

Jernbanevej, Holbæk
Søndervang, Holbæk
Koblet, Holbæk
Hirsevænget, Tuse, Holbæk
Bakken, Store Merløse

Foto: ABW