Der er stor opbakning fra kommunens dagtilbud, skoler og lokalområder til forårets store børneteaterevent, Aprilfestival – teater for små & store. Det er noget, der varmer, fortæller projektleder for Aprilfestival 2021 i Holbæk Kommune, Sisse Østergaard Ravnholdt.

 

”Jeg kan virkelig godt forstå, hvis nogen tænker ”Jamen, kan vi overhovedet komme til at se børneteater på en scene til april, sådan som smittetallene og udmeldingerne ser ud lige nu?”, siger hun.

”Men, det er vigtigt at huske på, at det faktisk kun er, hvis samfundet er lukket ned og vi er på risikoniveau 5, sådan som vi er det lige nu, at live-forestillinger i corona-sikre rammer ikke er en mulighed”, fortæller hun. ”Selv i niveau 4 vil vi kunne afvikle en god festival, og det er vigtigt at vi holder fast i troen på, at festivalen kan lade sig gøre. Det handler simpelthen om at få så meget teater som muligt ud til så mange som muligt inden for de muligheder, der nu er, når vi når til april,” slår hun fast.

Programplanlægningen går i gang nu

Der er også rekordstor interesse fra børne- og ungdomsteatrenes side, hvor over 130 forskellige turnerende børne- og ungdomsteatre har meldt ind med i alt 200 forestillinger.

Nu hvor tilmeldingerne fra såvel børnehuse, skoler og lokalområder og teatre er på plads, kan programlægningen gå i gang. Det er Teatercentrum, som står for denne del. Det går helt overordnet ud på at matche de forskellige spillesteders ønsker og behov med de teaterforestillinger, der er til rådighed.

Læs mere her

Foto: ABW