Mandag den 8. februar kl. 19.00 – 21.00 holder Britta Tøndborg foredrag om Malergården som del af LOF’s online foredrag.

Foredraget om Malergården er en del af KUNSTRUTEN med Peter Kær, LOF´s nye online (live) vinterhøjskole med 6 mandage kl. 19-21, hvor de besøger 6 danske kunstmuseer.

Peter Kær faciliteter dialog med oplægsholdere fra museerne og deltagerne på højskolen.

Pris kun 325 kr. for 6 gange – hvor du oven i købet kan sidde sammen med flere deltagere foran skærmen til samme pris.

Program:
01. februar: Bornholms Kunstmuseum
08. februar: Malergården Odsherred Sigurd Swane
15. februar: Skagen Museum
22. februar: Museum Jorn i Silkeborg
01. marts: KØS i Køge
08. marts: Nivaagaards Malerisamling
Højskolen foregår via gratisprogrammet Zoom, og vi tilbyder en gratis introduktion til programmet mandag den 25. januar kl. 19.00

Læs mere her

Foto: ABW

Billedkunstneren og maleren Sigurd Swane (1879 – 1973) skabte i midten af 30erne sin egen verden og den helt rigtige ramme om livsudfoldelsen for sin nye familie.En ramme, hvor landbruget og familieliv, kunst, natur, kultur og dagligdag kunne gå op i en højere enhed.

Medlemmer af familien Swane boede på Malergården frem til foråret 2004, hvor den som testamentarisk gave fra Gerda Swane blev overdraget til Odsherreds Kunstmuseum. Malergården åbnede for publikum i 2005, men den sidste Swane – Henrik – boede i sidelængen til sin død i 2011.

Malergården fremstår som èt af ganske få autentiske kunstnerhjem i Danmark. Med sine usædvanlige og statelige bygninger, omgivet af en meget stor og afvekslende have og beliggende midt i den smukke østdanske natur, er Malergården et fornemt udtryk for ønsket om at realisere Drømmen om paradis.

Hovedhuset er tilgængelig med den store spisestue, Atelieret, Den røde Stue, Havestuen, Køkkenstuen, Den blå Stue, Børnenes værelser og Valdemar Rørdams stue Der er desuden adgang til vognportene og den store smukke have og til en anvist gangrute langs foldene med kvæg ned til Lammefjorden.

Stuerne viser Malergården med inventar og malerier af Sigurd Swane (1879-1973), som det stort set har set ud fra 1930’erne og frem til i dag.

I de tidligere stalde og i laden er der indrettet publikumsfaciliteter som toiletter, café og kaffelokale til selskaber. Her er tillige billetsalg og museumskiosk. En introduktionsvideo på 10 min. fortæller om Malergårdens historie.

I 1934 forlod Sigurd Swane sammen med sin familie den Københavnske forstad Hellerup for at skabe sig en ny tilværelse i pagt med naturen. Familiens nye statelige bolig, Malergården, blev opført efter tegninger af hustruen Agnete Swane (1893-1994) med et stort boligareal, et rummeligt atelier og bygninger til landbrugsdrift. I en årrække boede og levede familien som i et lille fredeligt, selvforsynende paradis, kun afbrudt af rejser til Spanien og Portugal i årene 1950 – 57 og 1960-67.

Læs mere om Malergården her