Til foråret er der grundlovsceremoni på Elværket. Arrangementet foregår torsdag den 4. marts kl. 16.00-18.00, og adressen er Gasværksvej 9, 4300 Holbæk.

Her byder de velkommen til nye danskere, der på dagen får statsborgerskab. Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen siger et par ord, og erklæringer bliver underskrevet.

Det er også planen og et stort ønske, at dagen indeholder fejring, kage og musik, ligesom forrige grundlovsceremonier i Holbæk Kommune. Desværre er det svært at garantere en sådan fejring på grund af Covid-19.

Rammerne for grundlovsceremonien kan derfor ændre sig. Det afhænger af, hvilke Covid-19-retningslinjer der gælder den 4. marts. Kommende danske statsborgere vil i givet fald få besked, og denne nyhed opdateres.

Kommende statsborgere

Som kommende statsborger er du velkommen til at tage et familiemedlem eller en ven med. På grund af COVID-19 og retningslinjerne for forsamlinger opfordrer de ved denne grundlovsceremoni til, at du kun tager én pårørende med.

Du skal huske at tilmelde dig grundlovsceremonien. Det gør du ved at skrive en e-mail til grundlovsceremoni@holb.dk. I e-mailen skal du skrive dit navn, og hvis du tager et familiemedlem eller en ven med. Du skal melde dig til senest onsdag den 17. februar 2021. Det er vigtigt, at du overholder denne tidsfrist.

Man kan risikere, at Covid-19-retningslinjerne 4. marts påvirker muligheden for at have familie og venner med. Hvis du har tilmeldt en pårørende, men ikke alligevel kan tage vedkommende med, får du besked.

Er du kommende dansk statsborger, skal du til arrangementet huske at medbringe ID-kort med billede. Du skal også huske at medbringe en erklæring, som Udlændinge- og Integrationsministeriet sender til dig på forhånd. Erklæringen skrives under til arrangementet.

Har du spørgsmål eller interesse i grundlovsceremonien, er du altid velkommen til at sende en e-mail til grundlovsceremoni@holb.dk.

Baggrund

I 2019 vedtog Folketinget lov om indfødsrets meddelelse. Det betyder, at kommuner nu byder velkommen til nye statsborgere ved en officiel ceremoni. Statsborgerskabet træder i kraft efter deltagelse i grundlovsceremonien, hvor nye statsborgere skriver under på at overholde dansk lovgivning, værdier og retsprincipper mm.

Det er to gange om året, at de i Holbæk Kommune inviterer til grundlovsceremoni. Sidste arrangement var i efteråret 2020, og det næste er 4. marts 2021.

Inden hver grundlovsceremoni afholdes, kommer der informationer om det på kommunens hjemmeside. Ligeledes får de involverede, kommende statsborgere en personlig invitation via e-boks.

Læs mere her

Foto: ABW