Koncerten Frihedens Lysdøgn er skabt som en hyldest til friheden. Under koncerten bliver de historiske fortællinger fra 2. verdenskrig gjort levende igen, og publikum kan forvente at blive en del af en historisk fortælling om frihed.

Aftenens tre værter er kapelmester og pianist Nikolaj Busk, sanger og sangskriver Julie Maria og digter Anne Vad, der sammen har skrevet Danmarks nye befrielsessang “Frihedens lysdøgn”, som vandt Alsang konkurrencen 2020 i anledningen af 75-året for Danmarks befrielse.

Med sig har de solisterne Søren Huss, Cæcilie Norby, Per Vers m. fl, som akkompagneres af et lille 4-mands orkester, som underbygger intimiteten med publikum.

Koncertaftenen er bygget tematisk op over hvert vers i Frihedens lysdøgn, hvor publikum bydes ind til at læne sig tilbage og nyde de kendte solister fremføre sange fra den danske sangskat.

Ind mellem musikken fortæller digter Anne Vad historiske anekdoter om sangens frihedsformer: Friheden i relation til Ideerne, Sproget, Kroppen, Lysten, Krigen samt Livet selv.

Hver solist gør et af de seks frihedstemaer levende gennem 3 sange, ved at nyfortolke en sang fra vores fælles sangskat og ved at fremføre en sang fra sit eget bagkatalog.

Alle solister synger kor på hinandens fremførsler, og koncerten kulminerer i en fælles opførsel af Frihedens lysdøgn.

Publikum vil opleve fællesskabet fysisk i en verden af toner og ord – som en kraft, der løfter ud af tid og rum, når det nye koncertformat kommer til Sidesporet – 22. januar 2021.

Læs mere her

Foto: ABW