Borgerne i Vipperød kan nu få glæde af et nyt, smukt skovområde, som er blevet til i et unikt samarbejde. I forbindelse med etableringen af fremtidens grønne jernbane arbejder Banedanmark løbende med at passe på naturen langs strækningerne. Og dét arbejde vil man helt konkret nu kunne lægge mærke til som beboer i den nordvestsjællandske by Vipperød.

Her har Banedanmark i samarbejde med Vipperød Lokalforum, organisationen Plant et Træ og Holbæk Kommune bidraget til plantningen af en ny skov bestående af i alt 3.200 træer.

Den nye skov indvies torsdag 17. december, og udover at den vil bidrage til at skabe værdi for beboerne samt understøtte det lokale dyreliv, har den også et helt særligt karaktertræk. Skoven er nemlig plantet, så den set fra luften ligner et træ med stamme, grene og kronblade.

Dobbelt så meget skov genrejses

Initiativet til det grønne projekt blev taget i forbindelse med, at Banedanmark siden sommeren 2020 har været i fuld gang med at elektrificere jernbanestrækningen mellem Roskilde og Holbæk.

Under arbejdet har Banedanmark måttet rydde cirka 0,43 hektar eksisterende skov. Som det altid gør sig gældende, når der fældes skovområder i forbindelse med anlægsprojekter, sørger Banedanmark efterfølgende for at genetablere det dobbelte areal af det ryddede skovområde.

Og i dette tilfælde var det netop Vipperød Lokalforum, der tog fat i Banedanmark og foreslog, om ikke denne erstatningsskov netop kunne blive rejst i lokalområdet. Det unikke samarbejde har betydet, at børn og voksne i Vipperød og omegn nu kan få glæde af 0,87 hektar nyplantet skov.

Erstatningsskoven er finansieret af Banedanmark og Plant et Træ.

Foto: ABW