Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/11/06 til 2020/11/17.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 00.55 fik politiet en anmeldelse om, at en bil var forulykket og havde påkørt en hæk og et skur. På uheldsstedet traf politiet en 20-årig mand fra Holbæk, som under kørsel ad Kalundborgvej mod vest i en personbil mistede kontrollen over køretøjet. Han forsøgte at rette op, men kørte i grøften og påkørte efterfølgende både en hæk og et skur på en privat adresse på Kirsebærdraget. Den 20-årige fører slap uskadt fra uheldet, hvor der ikke var andre trafikanter involveret.

Grov vold – Kasernevej, Holbæk

Onsdag aften blev en 19-årig mand indbragt til sygehuset med en læsion i brystet formentlig fra knivstik. Politiet har siden efterforsket sagen, som fandt sted på Kasernevej i Holbæk kort før kl. 22.51. Efterforskningen førte fredag til, at to mænd blev anholdt i sagen. Begge mænd mødte efter aftale selv op på politistationen i Holbæk. En 23-årig blev anholdt kl. 12.30 og en 24-årig blev anholdt kl. 15.12, begge mænd er fra Holbæk. De blev afhørt til sagen, hvorefter det fremkomne oplysninger i sagen blev vurderet af anklagemyndigheden, som efter en nøje gennemgang ikke fandt grundlag for at fremstille de to mænd i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. De blev derfor begge løsladt fredag aften, men er fortsat sigtet i sagen

Mistænkelig mand med blod på hænderne – Ringstedvej, Igelsø, Holbæk

Kl. 11.21 fik politiet en anmeldelse om en mand, der med blod på sine hænder gik rundt i forskellige haver og dermed skabte utryghed. Manden, der talte et østeuropæisk sprog, ønskede ikke at tale med nogen. En patrulje kørte til området for at lede efter manden, og politiet fik på en nærliggende adresse kontakt til nogle personer, der havde haft en litauisk mand på besøg. De vidste også, at manden efter indtagelse af diverse alkoholiske drikke var faldet og havde slået sig. Senere fandt politiet frem til en 25-årig mand fra Litauen på en adresse i Undløse. Da han stadig var påvirket af spiritus, kørte politiet ham hjem til Igelsø, så han kunne få sig lidt søvn, så han kunne færdes i det offentlige rum uden at være utryghedsskabende.

Spiritus-/narkokørsel – Landevejen, Tuse, Holbæk

Kl. 02.59 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand for både spirituskørsel og kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer (mistanke om påvirkning af kokain under kørslen).

Brand i el-skab årsag til strømafbrydelse – Studiestræde, Holbæk

Kl. 10.13 kom et alarmopkald om brand i et el-skab på Studiestræde. Politi og brandvæsen var hurtigt fremme, og el-selskabet kom også frem for at slukke for strømmen. Politiet afspærrede en del af Studiestræde, for at give plads til brandfolkenes arbejde. Brandvæsnet slukkede ilden før den spredte sig, og der skete ingen skade på øvrige ting eller bygninger. Ingen personer kom til skade. Strømmen var afbrudt i området i et stykke tid, indtil el-selskabet havde fået udbedret skaderne.

Fuld traktorfører forsøgte at køre fra politiet – Skarridsøgade, Jyderup, Holbæk

Kl. 13.15 gav en patrulje tegn til føreren af en traktor om at standse til en rutinekontrol. Føreren standsede dog ikke det store køretøj, men flygtede fra patruljen igennem Jyderup by, hvor han kørte på fortov, cykelsti og herefter ud på en mark. Det lykkedes politiet at standse traktoren på Holbækvej, hvor føreren, en 65-årig mand fra Jyderup, som var påvirket af spiritus over det tilladte. Han var desuden frakendt førerretten og der var ikke tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring på traktoren. Den 65-årige blev sigtet for de mange færdselslovsovertrædelser, både for den hasarderede kørsel væk fra politiet, spirituskørsel, kørsel i frakendelsestiden og manglende forsikring. Han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve, som skal vise, hvor høj hans promille var under kørslen. Efter blodprøveudtagelsen blev han løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet i sine sager.

Narkokørsel – Lundemarksvej/Riffelhavevej, Holbæk

Kl. 01.29 standsede politiet en 49-årig mand fra København, som kørte i en personbil ad Lundemarksvej mod øst. Patruljen foretog en rutinekontrol af bil og føreren, som fremstod påvirket, da han havde røde øjne, talte snøvlende og gik usikkert. Den 49-årige blev testet med alkometeret, som viste at han ikke havde indtaget alkohol. Han blev sigtet for narkokørsel og anholdt, for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af prøven kommer, vil den 49-årige høre mere fra politiet.

Stor færdselskontrol i Holbæk Kommune

Onsdag var politiet på færdselskontrol i flere byer i Holbæk Kommune I alt kørte fem civile vogne rundt i området for at kontrollere, om førerne havde styr på færdselsloven. Der blev i alt skrevet 53 sager for forskellige overtrædelser.

Om formiddagen var betjentene i Kirke Eskilstrup, Tølløse, Vipperød og Store Merløse mellem kl. 12.00 og 15.00. I alt blev 121 bilister standset, og det gav 30 sager på bødeblokken:
1 kørsel i frakendelsestiden
1 kørsel uden førerret
2 kørte med spiritus i blodet
1 kørte med gods på en trailer, der ikke var forsvarligt fastspændt
3 manglende tegngivning
2 havde glemt kørekortet
8 kørte uden sele
7 brugte håndholdt mobiltelefon under kørslen
3 havde lygtefejl på bilen
1 kørte over spærrefladen
1 kørte og pressede øvrige bilister

Betjentene tog herefter en pause, inden de kl. 15.45 satte kursen mod Holbæk, Mørkøv, Jyderup, Knabstrup, Undløse samt Ugerløse, hvor 110 bilister blev standset. Det gav 23 sager på bødeblokken:
2 førte bil i frakendelsestiden
2 kørte uden gyldigt kørekort
1 overhaling højre om
1 fornærmelig tiltale til polititjenestemand
2 kørte påvirket af narkotika
1 sag om besiddelse af skunk til eget forbrug
1 overskred spærrelinjerne
1 kørte med tågelygter, selvom det ikke var tåget
2 sager om våbenbesiddelse fundet ved ransagning i samme bil i Jyderup: En kniv og et baseballbat uden anerkendelsesværdigt formål. Begge blev beslaglagt.
1 havde glemt sit kørekort
1 cyklist uden lygter
1 lygtefejl
1 beslaglæggelse af køretøj for at blive stoppet 3. gang uden førerret.
1 blev sigtet at have lånt sin bil ud til en person uden kørekort
1 benyttede håndholdt mobil under kørslen
3 havde nedslidte dæk
1 manglede forsikring og fik inddraget nummerpladerne

“På færdselsaktionen blev vi mødt af mange venlige borgere, der var glade og tilfredse med vores tilstedeværelse i Holbæk og omegn – også dem, der måtte få en bøde med hjem. En enkelt blev dog sigtet for fornærmelig tiltale til en af vores betjente, da han var gevaldigt utilfreds med vores kontrol. Det blev til nogle skældsord, som nu betyder, at han kan forvente en bøde, og i fremtiden kan han se en plet på sin straffeattest,” siger politiassistent Jacob Madsen fra Midt- og Vestsjællands Politi, der var koordinator på kontrollen.

Der var dog også en anden bilist, der skilte sig ud på kontrollen. En 21-årig mand fra Tølløse blev standset kl. 16.30 ved Sasserupvej. Han blev testet positiv for kokain og cannabis på politiets narkometer. Han blev anholdt og sigtet for narkokørsel, og det viste sig desuden, at han kørte uden at have erhvervet kørekort til kategorien, og at han var i besiddelse af både hash og skunk. Han hører også nærmere, når resultatet af blodprøven for narkokørsel foreligger.

Mange af sagerne blev skrevet på bøde-app’en på politifolkenes mobiltelefoner. I de sager kan borgerne forvente en bøde i deres E-boks allerede i dag. I de grovere sager må betjentene skrive rapport, så der kan bilisterne forvente at høre mere fra politiet senere.

Mand stukket med kniv – Kasernevej, Holbæk

Kl. 22.51 fik politiet anmeldelse fra personalet på Holbæk Sygehus om, at en mand var bragt til sygehuset med en læsion i brystet formentlig fra knivstik. En patrulje blev sendt til sygehuset, hvor den tilskadekomne 19-årige mand uden fast bopæl, var under behandling. Politiet fandt frem til, at overfaldet på den 19-årige var sket i en lejlighed på Kasernevej kort før den 19-årige blev indbragt. Flere patruljer blev sendt til Kasernevej, hvor lejligheden og området omkring blev undersøgt blandt andet med hundepatruljer. Sagen efterforskes nu for at afklare omstændighederne og finde frem til motivet til overfaldet. Den 19-årige slap heldigt fra overfaldet og er uden for livsfare, men er fortsat i behandling.

Politiet søger vidner til overfaldet på Kasernevej, som skete onsdag aften omkring kl. 22.51 på Kasernevej i Holbæk. Borgere som har hørt tumult fra lejligheden, set personer eller køretøjer i den forbindelse bedes kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Tip fra borger fik stoppet narkobilist – Ved Lunden, Holbæk

Kl. 15.01 fik politiet en anmeldelse fra en opmærksom borger, der havde set en varebil, som holdt i tomgang med en bevidsthedspåvirket fører bag rattet, som virkede helt uklar. Føreren sad i bilen med sin mobiltelefon i hånden, hvorpå der lå noget hvidt pulver, som kunne ligne narko. En patrulje blev sendt til stedet, hvor føreren af bilen i mellemtiden var vågnet op, og havde hidset sig op på anmelderen. Føreren af varebilen kørte herefter fra stedet, og det lykkedes politiet at finde frem til bilisten, som var drejet ind Ved Lunden. Føreren af varebilen viste sig at være en 32-årig mand fra Holbæk, som blev sigtet og anholdt for narkokørsel. Politiet fandt ikke narko i bilen eller på den sigtede, men han var påvirket af euforiserende stoffer, så han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 32-årige høre mere fra politiet i sagen.

To klip i kørekort for ræs – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 20.06 bemærkede færdselspolitiet to bilister, der på Valdemar Sejrsvej ved Absalonsvej kørte kap- og væddeløbskørsel, idet de kørte med væsentligt højere hastighed end de tilladte 60 km/t på vejstrækningen. De to bilister blev efterfølgende standset, så politiet kunne sigte en 26-årig mand fra Ruds-Vedby og en 28-årig mand fra Jyderup for overtrædelse af færdselslovens bestemmelser om kap- og væddeløbskørsel. Begge kan nu hver især ud over en bøde også se frem til et klip i kørekortet efter aftenens kørsel i Holbæk.

Indbrud i perioden

Ahlgade, Holbæk
Hegnet, Holbæk

Foto: ABW