Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/10/23 til 2020/11/03.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel – Landevejen, Gislinge – Holbæk

Kl. 02.18 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Jyderup for spirituskørsel i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Vigepligtsuheld – Skovhusvej/Stenhusvej, Holbæk

kl. 13.30 skete et uheld mellem to biler på Stenhusvej. En 91-årig mand fra Holbæk kørte ad Skovhusvej, hvor han skulle svinge til venstre ad Stenhusvej. Her overså den 91-årige en 19-årig kvinde fra Højby Sjælland, som kom kørende ad Stenhusvej mod nord. Den 91-årige kørte frem for sin ubetingede vigepligt og påkørte den 19-åriges bil i krydset. Der skete ingen personskade, men bilerne fik skader ved sammenstødet. Politiet optog rapport i sagen om vigepligtsuheldet, og den 91-årige kan forvente at høre mere fra politiet i den anledning.

Uheld i lyskryds – Valdemar Sejrsvej,/Lundemarksvej, Holbæk

kl. 15.27 skete et sammenstød i et lyskryds i forbindelse mellem to biler. En 18-årig mand fra Regstrup kørte ad Valdemar Sejrsvej mod nord, og holdt stille i krydset Lundemarksvej, hvor han skulle svinge til venstre. En 60-årig kvinde fra Holbæk skulle lige ud i krydset, men den 18-årige fejlbedømte afstanden og ramte kvindens bil på venstre side. Ingen af bilisterne kom til skade, men der skete skade på bilerne. En patrulje kom frem og optog rapport i sagen, da der var mistanke om en vigepligtsforseelse.

Spiritus og narkokørsler – Holbæk, Køge og Roskilde

Fredag sigtede og anholdt politiet flere bilister for at køre i narko og spirituspåvirket tilstand.

Tidligt fredag morgen kl. 06.30 blev en 37-årige mand fra Gislinge standset, sigtet og anholdt for spirituskørsel i en personbil ad Solbjerggård i Kundby, Svinninge i Holbæk.

Kl. 09.10 på Holbækvej i Kalundborg blev en 43-årig kvinde fra Svebølle sigtet og anholdt for spirituskørsel. Hun var desuden frakendt førerretten, og blev sigtet for at køre i frakendelsestiden. Efter en blodprøveudtagelsen blev hun løsladt, men allerede kl. 13.07 var hun igen ude at køre og blev standset af politiet endnu engang. Da hun stadig var spirituspåvirket, blev hun igen anholdt og fik udtaget endnu en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt. Ejeren af bilen blev sigtet for at låne sin bil ud til en person uden kørekort, og kan forvente en bøde i den forbindelse.

Kl. 00.59 blev en 32-årig mand uden fast bopæl standset af en patrulje på Køge Bugt Motorvejen i Køge. Han erkendte straks, at han havde røget hash og at han ikke have førerret. Han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. Politiet visiterede den 32-årige og en 26-årig mand fra Toreby, som var passager i bilen. Her fandt politiet en smule kokain på den 26-årige, som erkendte et det var en bane til eget forbrug. Den 32-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen.

Kl. 01.22 sigtede og anholdt politiet en 29-årig mand fra Holbæk for narkokørsel i en personbil, som han kørte ad Havnevej i Holbæk og blev standset i krydset ved Munkholmvej. Han fik udtaget en blodprøve og blev løsladt.

Kl. 04.22 traf en patrulje to kraftigt påvirkede mænd, som stod ved en bil ved en tankstation på Københavnsvej i Roskilde. Begge mænd nægtede, at de havde ført bilen, så de blev anholdt, for at få udtaget en blodprøve. Mændene, en 24-årig mand fra Slangerup og en 38-årig mand fra Polen var påvirket af både narko og spiritus. I bilen fandt politiet et slagvåben, en økse og en peberspray, som begge mænd blev sigtet for besidde og våbnene beslaglagt. De fik begge udtaget blodprøver, og blev taget med til politistationen til afhøring. Efterforskningen viste, at de to mænd ikke havde fået lov at låne varebilen. Videoovervågningen fra tankstationen viste, at det var den 24-årige, som havde ført bilen. Han blev derfor også sigtet for brugstyveri af varebilen. Han havde desuden ingen kørekort, hvorfor han også blev sigtet for kørsel uden førerret. Begge mænd blev løsladt op ad dagen lørdag. Politiet afventer nu resultatet af blodprøven, hvorefter begge mænd kan forvente at høre mere i sagen. Bilen blev udleveret til rette ejer.

Solouheld – Sasserupvej, Holbæk

Kl. 13.55 skete et solouheld på Sasserupvej, da en 60-årig kvinde fra Ringsted af ukendte årsager mistede herredømmet over bilen og påkørte et træ. Kvinden kørte ad Sasserupvej i østlig retning og påkørte træet foran ejendommen i nr. 22. En patrulje kørte til stedet, hvor føreren af bilen rutinemæssigt blev testet med alkometeret, som ikke viste tegn på alkoholindtag. Kvinden slap uskadt fra uheldet.

Varetægtsfængsling – Vold – Jyderup – Holbæk

Kl. 15.31 fik politiet via pårørende til en 19-årig kvinde fra Jyderup om, at hun havde været udsat for vold. Politiet fik kontakt til offeret, som havde lettere, fysiske skader som følge af et overfald, som en 19-årig mand fra Jyderup var mistænkt for at have begået. Offeret blev undersøgt og fik fornøden behandling på skadestuen, medens politiet fandt frem til den 19-årige i Jyderup, så politiet kunne anholde ham kl. 16.01. Han blev sigtet for vold mod den 19-årige kvinde og søndag fremstillet i grundlovsforhør, fordi han var mistænkt for vold begået i en prøvetid for tidligere domme for bl.a. tilsvarende kriminalitet. Grundlovsforhøret endte med, at den 19-årige blev varetægtsfængslet til den 10. november 2020.

Skudhul i vindue – Hf. Granløseparken, Rosenstien, Holbæk

Kl. 13.16 anmeldte ejeren af et kolonihavehus, at hun netop var ankommet til huset, hvor hun havde konstateret et hul i en rude, som kunne ligne et skudhul. Politiet undersøgte huset og hullet i ruden ved husets soveværelse. I væggen i soveværelset fandt politiet et projektil. En hundepatrulje afsøgte området for spor. Der blev ikke fundet tegn på yderligere skudafgivelser ved huset eller i området. Sagen efterforskes nu, for at klarlægge omstændighederne. Beboere i området havde hørt et brag omkring kl. 10.00 samme dag, så politiet formoder, at det kan være sket der. Der var ingen personer i huset, da skuddet blev afgivet.

Vidner, som har set eller hørt noget ved haveforeningen søndag formiddag/middag, og som har oplysninger i sagen bedes kontakte Almen Efterforskning i Holbæk på tlf. 114.

Kørte for hurtigt uden kørekort og forsikring – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 17.14 foretog færdselspolitiet en hastighedsmåling af en personbil, som kørte på Holbækmotorvejen ved Holbæk i al for høj fart. Kørslen blev optaget af videobilen, som satte efter i høj fart, for at følge med personbilen. Politiet standsede bilen, som blev ført af en 34-årig mand fra Greve, som var frakendt førerretten ved for flere tidligere hastighedssager. Han blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Bilens forsikring var ikke blevet betalt, så politiet inddrog nummerpladerne. Videooptagelsen af bilens kørsel sendes nu ind til Nationalt Færdselscenter, som vil lave en beregning af hastigheden, hvorefter den 34-årige vil høre mere fra politiet. Den sigtede havde flere endnu ikke afsluttede sager om alvorlige overtrædelser af færdselsloven, og han kan forvente at få alle sine sager afgjort samtidig ved et senere retsmøde.

For hurtig knallert – Labæk, Holbæk

Kl. 18.37 standsede politiet en lille knallert, som kunne køre væsentlig hurtigere end de tilladte 30 km/t. Knallertføreren, en 17-årig ung mand fra Holbæk blev sigtet for at køre på en ulovlig knallert, og knallerten blev indbragt til politistationen. Her skal der foretages en hastighedsmåling af knallerten på et rullefelt. Den 17-årige vil herefter høre mere fra politiet i sagen. Hvis hastighedsmålingen på knallerten viser 43 km/t eller derover, vil sagen foruden en bøde lægges op til en betinget frakendelse af knallertkørekortet

Arbejdsulykke – Tværvej, Holbæk

Kl. 10.11 fik politiet oplysninger om, at en person var kommet til skade i forbindelse med sit arbejde, så en ambulance var sendt til ulykkesstedet. Det viste sig, at en 52-årig mand fra Føllenslev i forbindelse med sit arbejde havde opvarmet et rør med en gasbrænder. Efterfølgende kom han til at røre ved det varme rør med sin ryg, så der gik ild i den trøje, som han havde på. Den tilskadekomne blev efterfølgende i ambulancen bragt til behandling på Rigshospitalets traumecenter for brandskader på ryggen og hænder. Politiet underrettede Arbejdstilsynet, som nu sammen med politiet undersøger de nærmere omstændigheder ved ulykken for at kunne afgøre, om der er sket overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen. Den tilskadekomne meldes uden for livsfare efter ulykken.

Narkobilist med medicin i bilen – Roskildevej, Ll. Grandløse, Holbæk

Kl. 18.36 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Ved ransagning af bilen fandt politiet 24 piller med et beroligende medikament, som ikke var udskrevet til den 22-årige. Han blev derfor også sigtet for overtrædelse af lægemiddelloven ved den ulovlige besiddelse af disse piller, inden han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Den 22-årige vil høre nærmere fra politiet i sagerne, når blodprøven er analyseret.

Grundlovsforhør – Vold – Jernbaneplads, Holbæk

To mænd på 17 og 20 år fra hhv. Skælskør og Store-Merløse fremstilles i dag fredag kl. 10.00 i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som sigtede i en sag om et overfald på en 19-årig mand fra Kalundborg i et cykelskur ved Holbæk togstation om eftermiddagen lørdag den 24. oktober 2020.
De to anholdte overfaldt sammen med flere medgerningsmænd den 19-årige, som fik tildelt slag og spark formentlig efter en uoverensstemmelse om en kniv, som den 19-årige var i besiddelse af. Sagen blev anmeldt til politiet straks efter overfaldet, og politiet har siden efterforsket sagen, herunder indhentet videoovervågningsmateriale. Ved gennemgang af diverse overvågningsvideoer lykkedes det for politiet at genkende de to nu anholdte mænd, idet politiet kendte dem fra andre politisager, som de havde været involveret i.
Anklagemyndigheden vil i forbindelse med grundlovsforhøret begære de to anholdte varetægtsfængslet samt retsmødet afholdt for lukkede døre.

Aktion mod social dumping – Ringsted / Holbæk / Solrød

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog i samarbejde med både SKAT og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) kontrol af 10 byggepladser inden for bygge- og anlægsbranchen, hvor myndighederne havde oplysninger om, at udenlandsk arbejdskraft var beskæftiget.

I Ringsted by blev seks byggepladser kontrolleret, og herunder traf myndighederne en kvindelig og to mandlige arbejdere fra Litauen på to af byggepladserne. Alle tre litauere havde deres papirer i orden.

I Holbæk kommune blev to byggepladser i selve Holbæk kontrolleret. Her fandt politiet intet at udsætte på tre litauiske mænds arbejde i Danmark. Myndighederne fortsatte videre i Holbæk kommune til en byggeplads i Vipperød-området, hvor myndighederne traf 10 udenlandske arbejdere. Heller ikke på denne arbejdsplads fandt politiet grundlag for at foretage yderligere end blot kontrollen af de tilstedeværende udenlandske arbejdere.

Som afslutning på dagens kontrolaktion kørte myndighederne til en adresse i Solrød Strand, men der blev ikke truffet nogen arbejdere overhovedet på den pågældende byggeplads.

Myndighederne vil fortsætte med kontrollerne af udenlandsk arbejdskraft på arbejdspladser inden for forskellige brancher som led i indsatsen mod social dumping i Danmark.

Mistænkelig indsamling – Munkholmvej, Holbæk og Industrivej, Tølløse – Holbæk

Kl. 11.24 fik politiet anmeldelse om, at en kvinde havde henvendt sig til kunder ved Netto på Munkholmvej i Holbæk, hvor hun foregav at være stum, og samlede penge ind til et handikapcenter. En kunde blev mistænksom over for indsamlingen og stillede spørgsmål, hvilket fik kvinden til at køre fra stedet i en rumænsk indregistreret bil sammen med en mand.

Kl. 11.48 kom en lignende anmelde fra parkeringspladsen ved supermarkedet Coop365 i Tølløse. Her havde en kvinde også forsøgt at indsamle penge fra et døvecenter. Hun kørte fra stedet i samme bil, som set ved Netto kort forinden. På forretningens overvågning kunne det konstateres, at samme personer og bil også havde været på parkeringspladsen dagen forinden.

Kvinden beskrives som:
A: Kvinde, rumænsk af udseende, 25-30 år, 160 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Langt, Iført: mørkt tøj.

Politiet registrerede oplysningerne om kvinden med den mistænkelige adfærd og den bil hun og manden var kørende i og undersøger nu sagen nærmere. Borgere som oplever noget lignende bør udvise samme sunde skepsis over for denne type indsamlinger, som de mistænksomme anmeldere. Politiet vil meget gerne have anmeldelser om denne type adfærd/indsamling med det samme, så det er mulig at finde frem til de mistænkelige personer. Oplysningerne omkring personernes signalement, køretøj og om muligt hvilken retning bilen evt. er kørt er vigtige i efterforskningen. Ring til politiet på tlf. 114.

Truende mand i supermarked – Udbyvej, Udby, Holbæk

Kl. 19.34 anmeldte personalet i et supermarked, at en mandlig kunde, som var uønsket som kunde i butikken, nu igen havde indfundet som kunde for at handle. Han havde i øvrigt medbragt en hund helt ind i supermarkedet, hvilket personalet påtalte i forbindelse med et forsøg på at bortvise ham. Herunder opstod der en diskussion mellem personalet og den uønskede mand, hvorunder han truede en 17-årig mandlig medarbejder på livet. Ved politiets ankomst til stedet var manden og hunden forsvundet fra butikken, men politiet fandt frem til hans opholdssted i et nærliggende sommerhusområde. Her fik politiet kontakt til en 58-årig mand fra Sakskøbing, der indledningsvist blev sigtet for trusler på livet over for medarbejderen i supermarkedet. Da politibetjentene ved henvendelsen kunne fornemme en kraftig lugt af hash, oplyste den 58-årige, at han netop havde røget noget hash. Ved en ransagning fandt politiet efterfølgende knap 98 gram hash, så den 58-årige blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Han vil senere høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne.

For høj sættevogn påkørte jernbanebro – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 11.09 påkørte en lastbil med sættevogn en jernbanebro på Valdemar Sejrsvej, da køretøjet var højere end broen. På sættevognen var en silo, som kilede sig fast under broen, så der skete en mindre skade på broens øverste kant. Politiet undersøgte vogntoget, som viste sig at have så store dimensioner, at kørslen krævede en særtransporttilladelse. Lastbilens fører, en 32-årig mand fra Litauen, var kørt ind i Danmark via Padborg, men havde ikke fået en særtransporttilladelse. Vogntoget blokerede for trafikken i den ene vognbane, og det skabte trafikale problemer på stedet, indtil den blev fjernet hen på eftermiddagen. Lastbil og sættevognen blev kørt til undersøgelse hos politiet. Føreren af lastbilen kan se frem til en klækkelig bøde for at køre uden særtransporttilladelsen.

Vold – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 16.31 kom et alarmopkald om et overfald ved Holbæk Station. En patrulje blev sendt til stedet, hvor en 19-årig mand fra Kalundborg var blevet udsat for vold i et cykelskur, hvor han fik flere slag og spark mod mave og hoved. Efter overfaldet blev den 19-årige frataget en kniv af en af gerningsmændene. Politiet fandt kniven, en lommekniv med et blad på 5 cm, i cykelskuret. Optrinnet skete efter en uoverensstemmelse omkring den kniv, som den 19-årige var i besiddelse af. Den 19-årige var ikke kommet alvorligt til skade, men blev kørt til skadestuen til kontrol. Politiet kørte til skadestuen og afhørte den 19-årige, som også blev sigtet for at for at overtræde knivloven. Sagen efterforkes nu, for at finde frem til de fem mænd, som kan mistænktes for overfaldet på den 19-årige og baggrunden herfor. De fem mænd beskrives som:

A: Mand, Afrikansk af udseende, 16 år, 195 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Hudfarve: Sort, Hårfarve: Sort, Talte: Dansk, Iført: Lilla trøje med grøn og sorte print påtrykt.

B: Mand, Afrikansk af udseende, 16-20 år, 175 cm, Kropsbygning: Fedladen, Hudfarve: Sort, Hårfarve: Sort, Talte: Dansk.

C: Mand, 165 cm, Kropsbygning: Spinkel, Iført: Var iført maskering for ansigtet, blå jakke, sorte sko.

D: Mand, 195 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Talte: Dansk, Iført: sort hættetrøje og sorte bukser

E: Mand, Dansk af udseende, 25 år, 170 cm, Kropsbygning: Kraftig, Talte: Dansk

Vidner som har overværet overfaldet ved Holbæk Station lørdag eftermiddag omkring kl. 16.30, eller har oplysninger til sagen i øvrigt bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Færdselsuheld – Gl. Nykøbingvej, Svinninge, Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 21.54 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til en forulykket personbil, der var kørt i grøften. Det viste sig, at en 19-årig mand fra Nykøbing Sj. under kørsel i sydøstlig retning ad Gl. Nykøbingvej af ukendte årsager havde mistet kontrollen over bilen, der var endt i grøften. En forsædepassager – en 18-årig kvinde fra Højby Sj. – havde fået smerter ved ryggen som følge af uheldet, så hun blev i ambulancen bragt til skadestuen til undersøgelse og fornøden behandling. Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet.

Indbrud i perioden

Skrænten, Holbæk
Kejserkåbevej, Holbæk (2 steder)
Skætterivej, Holbæk
Gl. Ringstedvej, Holbæk
Vænget, Holbæk
Drejervej, Store Merløse
Schulin Parken, Tølløse
Kildevangsparken, Vipperød