Hver tredje med diabetes har også hjerte-kar-sygdom, men mange kender ikke til sammenhængen mellem diabetes og problemer med hjertet. Det er farligt. Tal med din læge om hjerte-kar-sygdom, lyder opfordringen i ny kampagne fra Diabetesforeningen.

Har du diabetes, har du dobbelt så høj risiko som andre for også at have hjerte-kar-sygdom. Det er alvorligt, for lidelser som åreforkalkning, blodpropper i hjerne og hjerte, og hjertesvigt er nemlig i høj grad medvirkende til, at personer med diabetes dør tidligere end deres raske venner.

Diabetes og hjerte, grafik: Diabetesforeningen

Derfor lancerer Diabetesforeningen nu en omfattende vejledning og en ny kampagne på diabetes.dk/hjertet. Kampagnen kan også ses hos Danmarks største apotekskæder, nemlig A-apoteket og APOTEKEREN a.m.b.a. fra uge 43 og hele resten af året:

Der skal langt mere fokus på hjertet og diabetes, fordi uden forebyggende behandling er hjerte-kar-sygdom hos personer med diabetes en kæmpe risiko for alvorlig sygdom og for tidlig død. Vi håber, kampagnen kan være det, der får flere med diabetes til at drøfte hjertesygdom med deres læge, siger Diabetesforeningens forskningschef Tanja Thybo.