Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/09/18 til 2020/09/29.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Arbejdsulykke – Kalundborgmotorvejen, Holbæk

Kl. 08.31 skete en arbejdsulykke under arbejdet på Kalundborgmotorvejen, hvor en tung metalplade faldt ned over armen på mand, som arbejdede på stedet. Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor den tilskadekomne, en 34-årig mand fra Fyn, havde pådraget sit et alvorligt brud på armen. Han blev kørt til behandling på sygehuset, og politiet gik i gang med undersøgelser på stedet, hvor også vidner til ulykken blev afhørt. Ulykken skete i forbindelse med, at den ca. 400-500 kr tunge metalplade skulle læsses af en kran. Pladen vippede ned over den 34-årige, som kom i klemme under den 190×190 cm store plade. Arbejdstilsynet blev orienteret om ulykken og ønskede at komme til stedet for at undersøge, om der var sket brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med ulykken. Når undersøgelsen af ulykken er færdig vil politiet i samarbejde med Arbejdstilsynet afgøre, om nogen skal stilles til ansvar for, at ulykken skete.

 

Brand i skraldespand – Nykøbingvej, Stigs-Bjerby, Mørkøv – Holbæk

Kl. 17.50 anmeldte en borger, at han kort forinden havde slukket en brand i nogle skraldespande ved et busstoppested ud for kirken, hvoraf den ene skraldespand var udbrændt. Borgeren havde ikke set nogen personer omkring stedet. En patrulje blev sendt til Stigs-Bjergby for at undersøge sagen. Politiet fandt intet mistænkeligt omkring branden, som formentlig var startet i den ene skraldespand. Branden havde ikke forårsaget skade på andet på stedet. Ilden kan være startet ved at et cigaretskod blev smidt i skraldespanden, men det var ikke muligt at fastslå brandårsagen med sikkerhed.

Påkørte parkeret bil og stak af – Diget, Holbæk

Kl. 01.54 anmeldte en beboer på Diget, at hun kort forinden vågnede ved, at der lød et højt brag udefra. Hun skyndte sig ud på vejen, hvor hun så at genboens bil var blevet påkørt, og at en bil kørte længere op ad vejen. Bilen larmede meget når den kørte og drejede til højre ud på Højen. Anmelderen vækkede herefter genboen og fortalte dem om påkørslen af deres bil og anmeldte sagen til politiet. En patrulje kørte til stedet, hvor de ledte efter bilen som var kørt fra stedet, men fandt den ikke.

Vidner som har set en bil i området omkring Diget, Højen og Henriettevej i nat, som larmede og formentlig havde skader eller andre som har oplysninger omkring køretøjet eller føreren bedes ringe til politiet på tlf. 114.

Brand i bil – Roskildevej, Vipperød, Holbæk

Kl. 00.39 kom et alarmopkald om brand i en bil, der holdt i indkørslen ved en privat beboelse. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor ilden blev slukket, før den spredte sig til noget andet. Ingen personer kom til skade ved branden. Patruljen undersøgte brandstedet, hvor der ikke blev fundet tegn på noget mistænkeligt. Branden opstod formentlig i en elektrisk installation på bilen, der samme dag havde fået monteret nyt batteri.

Butikstyv gemte spil i sko – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 18.28 kontaktede personalet i Elgiganten politiet, da de havde tilbageholdt en mand, som havde stjålet fra butikken. En patrulje kørte til forretningen, hvor de traf den mistænkte, en 52-årig mand fra Holbæk, som blev sigtet for butikstyveri. Manden havde gemt et Nintendo computerspil til 449 kr i sin ene sko, som han ikke betalte, da han gik forbi kassen. Spillet havde en værdi af 449 kr, som den sigtede indvilligede i at betale for. Han fik herefter lov til at gå, men kan forvente at høre mere i sagen fra politiet.

Utryghedsskabende spørgsmål – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 10.59 fik politiet en anmeldelse om, at en gruppe på fem-seks unge mænd i alderen 15-20 år opholdt sig ved togstationen, hvor de chikanerede især de unge rejsende ved at spørge dem, hvor de skulle hen. En patrulje kørte til stedet og fik kun kontakt til to 19-årige mænd fra Holbæk, som fik påtalt deres utryghedsskabende adfærd. De blev sluttelig bortvist fra området. De øvrige i gruppen havde forladt området inden politiets ankomst.

Spirituskørsel – Bygaden, Kundby, Svinninge – Holbæk

KL. 11.30 anholdt og sigtede politiet en 36-årig mand fra Gislinge for spirituskørsel i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Narkokørsel – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 12.56 anholdt og sigtede politiet en 25-årig kvinde fra Valby for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at hun var påvirket af kokain under kørslen. Hun fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev derefter løsladt.

Færdselsuheld – Omfartsvejen / Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 15.26 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet to biler var stødt sammen i krydset. Det viste sig, at en 18-årig kvinde fra Gislinge i en personbil var kørt ad Omfartsvejen mod øst. I krydset ved Kalundborgvej foretog hun et venstresving, men blev herunder påkørt af en modkørende varebil, der blev ført af en 39-årig mand fra Snertinge ad Omfartsvejen mod vest. Sammenstødet medførte, at kvindens personbil blev skubbet ind i et vejskilt, som blev ødelagt. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som politiet har optaget rapport om, fordi kvinden mistænkes for at have overtrådt færdselsloven i forbindelse med svingningen.

Færdselsuheld / narkokørsel – Skovvejen, Nr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 21.34 var det sket et færdselsuheld på Skovvejen i østlig retning ved Nr. Jernløse, idet to bilister var impliceret. Det viste sig, at en 22-årig mand fra Holbæk var kørt i en personbil i østlig retning og med højere hastighed end den forankørende varebil ført af en 71-årig mand fra Regstrup. Den 22-årige var formentlig uopmærksom og ramte derfor bageste venstre hjørne på varebilen. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, men uheldet bevirkede, at begge vognbaner i østlig retning blev spærret. Politiet fik mistanke om, at den 22-årige var påvirket af narkotika under kørslen, så han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med sigtelse og udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Kl. ca. 23.00 var oprydnings- og bjærgningsarbejdet afsluttet på uheldsstedet, så vejen atter var farbar i østlig retning.

Narkohund fik fært af hashhandler – Holbæk

Kl. 11.55 var politi med narkohunde på en adresse i Holbæk Centrum, hvor der var mistanke om, at beboeren solgte narko fra lejligheden. Narkohundens skarpe snude reagerede straks ved ankomsten til stedet, og da betjentene kom ind var beboeren, en 30-årig mand, i færd med at ryge en hashjoint. Politiet ransagede lejligheden og gennemgik det hele med narkohunden. Her fandt de 2,1 kg hash, 850 gram cannabisbolscher, 154 gram marihuana, 139 ml cannabisolie, 39 gram hash “ryst” (pulver), 16 gram krystalliseret hash, lidt hashsmør og 4,51 gram amfetamin, som blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

Politiet beslaglagde derudover et femcifret kontantbeløb, som betjentene mistænkte var udbytte fra hashsalg. Den 30-årige mand blev anholdt og sigtet for narkobesiddelse med henblik på videresalg. Han blev taget med til politistationen til afhøring, og sagen blev efterfølgende juridisk vurderet. Der blev ikke skønnet grundlag for at fremstille den 30-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling, så han blev løsladt, men kan forvente at høre mere i sagen, når den skal afgøres.

Fartbølle uden kørekort – Skovvejen, Mørkøv – Holbæk

Kl. 17.44 målte politiets videobil en personbil, som kørte på strækningen ad Skovvejen i Mørkøv. Først blev bilen målt med en hastighed på 140 km/t, selvom den tilladte hastighed på stedet er 90 km/t. Bilisten fortsatte videre ad Skovvejen, hvor han blev målt til at køre 120 km/t selvom hastighedsbegrænsningen nu var 70 km/t. Bilen blev standset, hvor det viste sig, at føreren af bilen, en 28-årig mand fra Stenløse, ikke havde erhvervet kørekort. Han blev sigtet for at køre for hurtigt og for at køre uden førerret. Sagen vil blive lagt op til en klækkelig bøde og en betinget frakendelse af førerretten.

Indbrud i perioden

Jættevej, RingstedStenhusvej, Holbæk
Nørreled, Holbæk
Konsul Beyers Alle, Holbæk
Smedelundsgade, Holbæk
Regstrupparken, Regstrup
Bakken, Store Merløse
Bygaden, Kundby, Svinninge

Foto: ABW