Flere og flere butikker og restauranter i Holbæk kommune slutter sig til madspildsappen Too Good To Go. Og nu kobler dagligvarekæden fakta og Coops nye kæde Coop 365 sig også på. Dermed vil fakta i Holbæk og Coop 365 i Tølløse fra og med i dag forhandle lykkeposer med overskudsvarer, der af den ene eller anden grund ikke kan sælges i butikkerne, men som intet fejler

D. 29. september – på Danmarks nationale madspildsdag – skrev 27 danske virksomheder under på, at de vil halvere deres madspild inden 2030. En af dem var dagligvarekoncernen Coop, som har arbejdet målrettet på at bekæmpe madspild siden 2013. Og nu bliver endnu endnu et par initiativer realiseret.

Fra og med i dag vil samtlige 340 danske fakta-butikker tilbyde lykkeposer med overskudsvarer via madspildsappen Too Good To Go. Der vil blive udbudt to forskellige typer lykkeposer inden for kategorierne ‘dagligvarer’ og ‘frugt og grønt’. Poserne vil indeholde varer, som f.eks. nærmer sig bedst før-datoen, har beskadiget emballage eller som af anden årsag ikke kan sælges, men sagtens spises.

Derudover er Coops nye kæde, Coop 365, også i fuld gang med at rulle Too Good To Go-konceptet ud. Coop 365 i Tølløse er netop kommet på som én af de første Coop 365-butikker i Danmark.

Poserne vil i både fakta og Coop 365 koste 29 kr. og indeholde varer for en værdi af ca. 90 kr.

Coop var den første dagligvarekoncern, der sluttede sig til Too Good To Go. En række af Coops butikker har derfor været tilgængelige i appen længe. fakta bliver imidlertid den første Coop-kæde, der indgår landsdækkende samarbejde med madspildsappen.

Initiativet er blevet iværksat efter en test i udvalgte fakta-butikker, som i følge faktas kædedirektør, John Hornbech Christensen, har været en stor succes:

“I fakta har vi forpligtet os til at halvere vores madspild inden 2030, og det skal samarbejdet med Too Good To Go hjælpe os med. Fjorten af vores butikker har allerede testet konceptet, og det blev taget rigtigt god imod af både kunder og medarbejdere. Så jeg har høje forventninger til, at vi sammen kan indfri ambitionerne,” siger John Hornbech Christensen, kædedirektør for fakta

Samarbejdet med Too Good To Go betyder, at over 900 Coop-butikker nu er at finde i appen. En udvikling, som begejstrer Too Good To Go’s landechef, Heidi Boye.

“Coop har bakket op om vores kamp mod madspild helt fra den spæde start, og vi har generelt meget stor respekt for den indsats, de har ydet indtil nu. Med fakta og Coop 365 i appen kommer vi op på en volumen, som virkelig kan mærkes, og det er vi selvfølgelig meget glade for,” siger Heidi Boye, landechef for Too Good To Go.

I Holbæk Kommune slutter følgende Coop-forretninger sig nu til Too Good To Go:
fakta, Tåstrup Møllevej 2, Holbæk
Coop 365, Industrivej 1A, Tølløse

Sådan får du fat i en pose
Download Too Good To Go-appen og søg på din by, så vil fakta-butikkerne i dit område blive tilgængelige, og du kan reservere en pose. I butikken viser du din kvittering til en fakta-medarbejder, som vil udlevere din pose.

Pressefoto