Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/08/21 til 2020/09/01.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Solouheld – Holbækvej, Syvendekøb, Mørkøv – Holbæk

Kl. 11.57 skete et solouheld, da en 80-årig mand fra Mørkøv fik et ildebefindende og kørte i grøften på modsatte side af vejen i forbindelse med, at vejen svingede til højre. Politi, ambulance og lægehelikopter blev sendt til stedet, hvor den 80-årige blev tilset. Han var vågen og var ikke kommet til skade ved uheldet. Han blev kørt til sygehuset i ambulance til kontrol. Bilen ramte ikke noget på sin vej i grøften. Politiet registrerede uheldet.

Tyveri fra elektronikforretning – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 15.52 anmeldte personalet i Elgiganten i Holbæk Megacenter, at et par i forening havde stjålet et par Apple Airpods til en værdi af ca. 2000 kr. Parret var kommet ind i forretningen sammen med deres tre børn. Kvinden holdt øje med personalet, mens manden havde fandt en kniv i køkkenafdelingen, som han brugte til at opbryde den sikringskasse, som sættet med Airpods lå i. Herefter lykkedes det parret at få kassen med Airpods uset igennem kasselinjen, hvorefter de blev tilbageholdt af personalet.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor de kortvarigt anholdt to 31-årige, en mand og en kvinde fra Brabrand ved Århus. De blev sigtet for butikstyveri i forening og afhørt til sagen, hvorefter de blev løsladt. Kassen med Airpods blev leveret tilbage til butikken, som derfor ikke havde et erstatningskrav. De sigtede kan begge forvente at høre mere fra politiet i sagen. Patruljen skrev desuden en orientering til de sociale myndigheder i forhold til parrets børn, som var til stede ved episoden.

Pythonslange fundet på sti – Borgmestergårdsvej, Holbæk

Kl. 10.38 fik politiet anmeldelse fra en kvindelig hundelufter, der havde set en slange, som lå på stien ved Holbæk Atletikstadion. Hun tog et foto af slangen, som hun sendte til politiet, og det blev klarlagt, at der var tale om en pythonslange på omkring 50 cm. Politiets indsatsleder blev sendt til stedet, men da havde slangen forladt stien og var kravlet ind i et stort buskads, hvor den havde gemt sig. Patruljen ledte efter slangen, men fandt den ikke. Borgere som ser slangen bedes straks kontakte politiet, så slangen kan komme hjem igen. Slangen er en kvælerslange, som ikke er giftig.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen – Holbæk

Kl. 11.58 blev trafikken på både Holbæk- og Kalundborgmotorvejen generet af en forulykket bil, der var standset på tværs af to vognbaner i det østgående spor lige efter sammenfletningen mellem de to motorveje. En ambulance var sendt til uheldsstedet, hvor politiet kunne konstatere, at en personbil stod på hjulene efter et solouheld. En omtumlet, 84-årig kvindelig fører fra København K blev reddet ud af bilen og bragt på skadestuen til nærmere undersøgelse. Inden uheldet var hun kørt ad Kalundborgmotorvejen mod øst, men havde efter vejkurven lige før sammenfletningen mistede kontrollen over bilen, som rullede rundt. Uheldsstedet blev afspærret med en skiltevogn, indtil bilen blev flyttet. Den 84-årige slap fra uheldet med diverse knubs, og ingen andre trafikanter var involveret i uheldet, hvor et vejskilt dog blev ramt.

Spiritus-/narkokørsel på knallert – Rosen, Holbæk

Kl. 15.37 anholdt og sigtede politiet en 58-årig mand fra Holbæk for kørsel i både spiritus- og narkotikapåvirket tilstand på en lille 30-knallert. Det viste sig også, at den 58-årige i forvejen var frakendt retten til at føre lille knallert, så den overtrædelse af færdselsloven blev han også sigtet for. Politiet løslod ham efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer.

Tyveri fra kirkegård – Mørkøv Kirkeby, Mørkøv – Holbæk

Kl. 16.35 fik politiet en anmeldelse fra en opmærksom, kvindelig besøgende på kirkegården. Anmelderen havde gennem den senere tid erfaret, at der i flere tilfælde var forsvundet både mindre figurer og blomster fra flere gravsteder. Ved dagens besøg på kirkegården havde anmelderen nu set en kvinde i besiddelse af nogle stenfigurer, som kvinden dog lagde tilbage efter opfordring fra anmelderen, hvorefter kvinden forlod kirkegården. Politiet havde dog fået så mange oplysninger om kvinden, som politiet traf i nærheden på vej væk. Der var tale om en 45-årig kvinde fra Mørkøv, der som mistænkt for tyverier fra kirkegården blev anholdt. Herunder sparkede hun flere gange ud efter og ramte en politibetjents ene ben. Ved anholdelsen var den 45-årige også i besiddelse af en stenfigur og en plante, som hun havde stjålet fra kirkegården. Ved den efterfølgende ransagning af hendes bopæl fandt politiet yderligere figurer, planter og blomsterpinde, som politiet mistænkte hende for at have stjålet fra kirkegården tidligere. Den 45-årige blev afhørt til sagerne og herefter løsladt, idet anklagemyndigheden ikke fandt grundlag for fremstilling af hende i et grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Hun er dog fortsat sigtet i sagerne, som hun vil høre nærmere om på et senere tidspunkt, når de skal afgøres.

Mand anholdt for vold – Kirke-Eskilstrup, Tølløse – Holbæk

Kl. 08.06 anmeldte en 24-årig mand fra Roskilde, at han kort forinden var blevet stukket med en kniv af en ven, en 24-årig mand fra Kirke Eskilstrup. De to var var kommet op at toppes over at gæsten havde forsynet sig fra sin værts køleskab uden tilladelse, da den 24-årige mand fra Roskilde var på besøg hos vennen i Kirke Eskilstrup. Det havde udviklet sig til tumult, hvorunder den 24-årige gæst blev stukket i hånden og skulderen med en kniv. Den tilskadekomne blev behandlet på skadestuen for sine overfladiske snitsår. Politiet kørte til den mistænkte 24-åriges adresse, hvor han blev anholdt og sigtet for grov vold. Den anholdte blev taget med til politistationen til afhøring, hvorefter sagen blev vurderet af anklagemyndigheden. Der blev ikke skønnet grundlag for at fremstille den anholdte i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev derfor løsladt senere på dagen, men er fortsat sigtet i sagen.

Markedsføringsloven – Gl. Taastrupvej, Holbæk

Kl. 16.11 anmeldte en 67-årig kvinde fra Holbæk, at hun kl. ca. 14.45 var blevet opsøgt på sin bopæl af en udenlandsk mand, der kørte i en hvid kassevogn med udenlandske nummerplader. Manden havde tilbudt at rense hendes fliser, hvilket anmelderen afviste til mandens ærgrelse, idet han blev lettere ubehagelig og insisterende på at udføre det tilbudte arbejde. Anmelderen holdt fast i sin afvisning af manden, der sammen med to andre afventende mænd i kassevognen kørte længere hen ad vejen, hvor de nu ifølge anmelderen skulle opholde sig. En patrulje kørte til området og fik kontakt til tre irske mænd på 16, 21 og 43 år, som alle blev sigtet for overtrædelse af markedsføringsloven på grund af tilbuddet om en tjenesteydelse uden accept fra anmelderen til at henvende sig. De vil senere modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 20.07 rykkede politiet og ambulancepersonale ud til et færdselsuheld, idet en varebil med tilkoblet trailer var forulykket. Det viste sig, at varebilen var endt inde i en have, efter at den var kørt gennem et plankeværk og i den forbindelse også påkørt nogle skraldespande og et elskab. Varebilen var blevet ført af en 34-årig mand fra Jyderup, som politiet skønnede påvirket af spiritus under kørslen. Han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel i anledning af uheldet, hvor ingen andre trafikanter var involveret. Af ukendte årsager havde han mistet kontrollen over varebilen under kørslen og var forulykket. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og afhøring til sagen. Den 34-årige var sluppet uskadt fra uheldet, og elselskabet blev tilkaldt til at reparere den påkørte elinstallation.

Mistanke om uforsvarlig behandling af hund – Agervang, Holbæk

Kl. 23.47 fik politiet en anmeldelse om mulig overtrædelse af dyreværnslovgivningen, idet en anmelder var bekymret for en hund, som ifølge anmeldelsen havde gøet næsten uafbrudt de sidste par dage. En patrulje kørte til en lejlighed i en beboelsesejendom, hvor politiet traf en 55-årig, kvindelig hundeejer og hunden. Der var tale om en mager schäferhund, som fortsatte sin uafbrudte gøen under politiets tilstedeværelse. Ved nærmere eftersyn af de forhold, som hunden blev holdt under, gav politiet en bekymring om, at der kunne foreligge en overtrædelse af dyreværnslovgivningen, idet hunden måske ikke fik den pasning og pleje som krævet for at besidde en hund i en lejlighed. Politiet valgte derfor at lade hunden anbringe på et dyreinternat, medens sagen bliver vurderet nærmere, idet kvinden blev sigtet for overtrædelse af dyreværnslovgivningen. Politiet vil også lave en underretning til de sociale myndigheder vedr. den 55-årige kvinde ud fra en bekymring om hendes personlige forhold og dermed hendes evner til at passe f.eks. en hund forsvarligt.

Knallert ramt i højresving – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 08.23 skete et uheld, da en bil svingede til højre og ramte en knallert, som kørte i samme retning. Bilisten, en 36-årig kvinde fra Holbæk, kørte ad Stenhusvej mod nordvest ind mod Stenhus Gymnasium, hvor hun skulle svinge til højre ind på P-pladsen. På cykelstien i samme retning kørte en 15-årig ung mand fra Holbæk. Bilisten overså knallerten og svingede til højre ind foran den 15-årige, der blev ramt og væltede.
Politi og ambulance blev sendt til stedet, og den 15-årige blev kørt til sygehuset til undersøgelse for mulige skader på albuen.

Politiet undersøgte uheldsstedet for at belyse omstændighederne omkring sammenstødet. Knallerten blev indbragt til nærmere undersøgelse, da der var mistanke om, at den var konstruktivt ændret, så den kunne køre hurtigere end de tilladte 30 km/t. De to parter vil høre fra politiet mere i sagen, når undersøgelserne er færdige, herunder hvem der kan stilles til ansvar for, at uheldet skete.

Brand i carport var røg fra flæskesteg – Præstemarken, Jyderup – Holbæk

Kl. 16.24 kom et alarmopkald om brand i en carport. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor det viste sig, at det var en grill som var overtændt, og at flæskestegen i grillen var brændt og havde givet kraftig røgudvikling. Ilden blev slukket før den spredte sig til carporten eller andet. Politiet kunne derfor fortsætte til andre opgaver.

Soundbokse taget ved musik til ulempe – Roskilde, Gadstrup og Holbæk

I weekenden fik Midt- og Vestsjællands Politi 46 anmeldelser om musik til ulempe i hele politikredsen. Patruljer blev sendt til størstedelen af anmeldelserne, og i mange tilfælde var der allerede ro på stedet, da politiet kom frem.

I tre tilfælde tog politiet musikanlæg i bevaring, og ejerne kunne dagen efter hente anlæggene på stationen. Ingen blev sigtet for noget i den forbindelse.
Fredag kl. 20.16 – Møllehusvej, Roskilde. Flere unge var forsamlet på et grønt område ved Møllehusvej/Helligkorsvej, hvor de hørte høj musik til gene for borgerne. En 17-årig ung mand fra Roskilde fik taget sin soundbox i bevaring.
Lørdag kl. 20.17 kørte en patrulje til møllen ved Strandparken i Holbæk, hvor borgere anmeldte at der blev spillet høj musik til gene. En 18-årig mand fra Svinninge måtte aflevere sin soundbox til patruljen, som tog anlægget med til politistationen.
Lørdag kl. 22.38 var der høj musik ved Ramsøhallen på Ramsølillevejen i Gadstrup – Roskilde. En patrulje kørte til det grønne område bag ved fodboldklubben, hvor der var samlet en gruppe unge, som havde medbragt en soundbox. En 16-årig ung mand fra Gadstrup fik taget sin soundbox i bevaring.

Rejsende sparket – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 15.29 anmeldte en 22-årig mand fra Tølløse, at han få minutter tidligere uden grund var sparket i maven og på den ene arm af en ung mand, der netop steg ud af det tog, som den 22-årige ville gå ind i. Den 22-årige havde aldrig set den aggressive unge mand tidligere og havde ikke haft en dialog med ham, inden han blev sparket. Den 22-årige, der slap uden synlige skader efter sparkene, beskrev den unge mand som: dansk af udseende, ca. 15 år, 165-170 cm, spinkel af bygning, sort hår, blå øjne, iført sort hættetrøje, sorte bukser og sorte sko. Den mistænkte, unge mand forsøger politiet nu at få identificeret ud fra eventuel overvågning på stationen og ud fra eventuelle vidners forklaringer.

Politiet vil derfor gerne i kontakt med personer, der enten har bemærket overfaldet, eller som har oplysninger om den mistænktes identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Bil endte i grøft – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 16.34 kørte en 77-årig kvinde fra Holbæk i bil ad Munkholmvej i nordvestlig retning, da hun af ukendte årsager mistede herredømmet over bilen og kørte i grøften. Hun blev kørt til sygehuset til kontrol for smerter i ryggen, men hun var ikke kommet alvorligt til skade ved uheldet. Der skete ingen materiel skade ved uheldet. Politiet registrerede sagen, for at belyse omstændighederne omkring uheldet.

Brand var røg fra pande – Knudskovparken, Holbæk

Kl. 01.51 kom et alarmopkald om brand i en etageejendom. Politi og brandvæsen kom frem, hvor det hurtigt blev afklaret, at der ikke var tale om brand. Den kvindelige beboer i lejligheden var uskadt og røgen kom fra en varm stegepande, som havde røget kraftigt. Røgen havde aktiveret røgalarmen og været årsag til den kraftige røgudvikling i opgangen. Beredskabet luftede godt ud på stedet, og kunne herefter fortsætte til andre opgaver.

Vand på kørebanen – Roskilde / Jyderup / Lejre / Køge

Kl. 08.07 fik politiet flere anmeldelser om, at der var store mængder vand på kørebanen på Køgevej, Roskilde, i tunnelen under jernbanen. Bilisterne kunne med forsigtighed passere gennem tunnelen, men politiet underrettede dog Roskilde kommunes vejvæsen om forholdene, så der kunne blive foretaget det fornødne for at få vandet væk. Politiet har ingen oplysninger om ulykker eller tilskadekomster i den anledning.
Kl. 10.16 fik politiet flere henvendelser om, at der også på Holbækvej ved Køllevej, Jyderup, var store mængder vand i en tunnel under jernbanen. Også herfra har politiet ingen oplysninger om uheld i anledning af vandmasserne.
Kl. 10.35 mistede en 20-årig mand fra Kalvehave kontrollen over sin personbil, da han kørte ad Holbækmotorvejen mod vest mellem afkørslerne 15 og 16. På grund af en større mængde vand på kørebanen havde han mistet herredømmet over bilen, som efterfølgende ramte et autoværn. Der skete kun mindre materiel skade på bil og autoværn som følge af påkørslen.
Kl. 10.57 mistede en 43-årig mand fra Greve kontrollen over sin varebil, da han fra Køge Bugt Motorvejen netop var flettet og kørte ad Sydmotorvejen i sydgående retning. På grund af aquaplanning kørte han ud i grøften og videre op ad en skrænt, så varebilen rullede rundt. Den 43-årig blev bragt til skadestuen i Køge, hvor han blev indlagt til observation for eventuelle kvæstelser i ryggen. Et spor på motorvejen var kortvarigt afspærret i forbindelse med bjærgningen af varebilen.

Indbrud i perioden

Heibergs Have, Holbæk
Knevelsvej, Holbæk
Jyderupvej, Sønderød, Jyderup
Sejergårdsvej, Tølløse
Gl. Skovvej, Søby, Vipperød
Roskildevej, Vipperød
Vipperødgårds Alle, Vipperød

 

Foto: ABW