Kom med på en guidet gåtur i “De sjællandske alper” gennem mammutternes gamle græsgange ved Observatoriet i Brorfelde. Giv dig selv en flot og unik naturoplevelse krydret med fortællinger om istidslandskabet. Det sker den 22. september kl. 17.00-20.00.

Turen tager ud på stier og i skov, blandt andet forbi Sophienholm Grusgrav og ud til Tjørnedevej med smuk udsigt til Maglesø. Ruten er på ca. 5,5 km i forholdsvis kuperet terræn.

Man går i raskt tempo med ca. 5 km/t og nogle stop undervejs, hvor Observatoriets geolog og naturvejleder, Marie Holst Riis, fortæller om landskabet og udviklingen gennem istiden.

Tag familien, ægtefælle, naboer, venner med eller mød nye mennesker undervejs.

Efter turen nyder man en sandwich og vand eller egen medbragt madpakke ved Observatoriet i Brorfelde. Man er udendørs på overdækket område. I tilfælde af dårligt vejr, kan man gå indendørs. Arrangementet slutter senest kl. 20.00.

Gangmotion er perfekt i forhold til at komme ud og være aktiv. En frisk gåtur om dagen er en god og nem måde at få fysisk aktivitet ind i hverdagen. Det er sundhedsfremmende og forebygger en lang række sygdomme.

Praktisk info
Ruten foregår både på skovstier og asfalt og er IKKE for gangbesværede.
Parkering ved Observatoriet i Brorfelde, hvor der også er adgang til toiletter.
Husk tøj efter vejret og drikkedunk, hvis man får brug for væske undervejs.
Sandwich og kildevand kan tilkøbes ved tilmelding eller egen forplejning kan medbringes.
Børn deltager på forældrenes ansvar. Det er ikke tilladt at medbringe hunde på turen.
Man overholder naturligvis alle gældende retningslinjer omkring corona.
Tjek facebookbegivenheden via Observatoriets Facebookside, der lægger DGI løbende info op.

Læs mere her

Foto: ABW