Efter regeringen onsdag indførte nye restriktioner med krav om mundbind på restauranter, barer og caféer i hovedstadsområdet, har særligt brillebrugere fået sin sag for. Kombinationen af mundbind og briller får nemlig nemt brillerne til at dugge til stor gene. Men der er råd for sagen – følg disse fem tip fra Louis Nielsen i Holbæk og undgå duggede briller.

Brillebrugere kender det fra vintermånederne. Når temperaturen er under frysepunktet, og du træder ind i varmen. Bum! Alt er uklart og tåget, og du kan ingenting se, fordi brillerne dugger. Det kan i værste fald betyde, at du føler dig desorienterede. Samme scenarie kan ske, når du tager et mundbind på, fordi den varme, udåndede luft slipper op og lægger sig på brillerne og gør dem dugget. Men følger du disse fem tips fra optikerkæden Louis Nielsen, kan du komme de duggede briller til livs.

Vælg den rigtige maske
Gå efter en ansigtsmaske, der passer tæt rundt om din næse. Hvis masken sidder for løst, kan der opstå mellemrum mellem næsen og masken. Nogle masker fås med en metalstrip eller tråd, som kan klemmes sammen om næsen. Det forhindrer luften i at slippe gennem mellemrum i næseområdet. På den måde undgår du, at brillerne dugger.

Giv den et knæk
Fold masken ved at knække den øverste fjerdedel indad. Den opstigende luft fanges i folden, og når derved ikke brilleglassene.

Brug sæbe
Det kan hjælpe at vaske dine briller med sæbe, inden du tager dem på. Sæben skal dog være uden slibemidler og med en neutral pH-værdi. Når du har smurt dine briller ind i sæbe og skyllet dem af igen, behøver du kun at tørre dem og lade dem hvile et stykke tid. Det tynde lag, som lægger sig på glassene efter en vask med sæbe, forhindrer nemlig, at de fine dråber fra dit åndedræt lægger sig på glassene. Alternativt kan du komme forbi din lokale Louis Nielsen butik og få dem ultralyds renset. Det giver samme effekt.

Placer ansigtsmasken tæt på øjnene
Ansigtsmasken skal placeres så tæt på øjnene som muligt – du kan eventuelt placere dine briller lidt længere nede på næsen. Det vil forhindre brillerne i at blive snavset og dugget. Husk at hvis du placerer briller anderledes, kan din brilles fokuspunkt flyttes længere væk, som kan påvirke dit syn. Derfor skal du være opmærksom på, at det ikke går ud over dit syn.

Kontaktlinser dugger ikke
Den nemmeste måde at undgå duggede briller er at skifte til kontaktlinser. Så slipper du helt for bøvlet med duggede briller. Hos Louis Nielsen kan du bl.a. få Danmarks billigste kontaktlinseabonnement. Er du ny til kontaktlinser, er det en god ide at besøge en optiker og få kvalificeret vejledning.