Dette er sponsoreret indhold

Når vi danskere har ferie, søger vi som oftest uden for de danske grænser, for at komme lidt væk fra hverdagens stress og jag. Men behøver vi virkelig at tage så langt væk, for at få nogle nye oplevelser med i bagagen? En tur rundt i Danmark kan være både oplevelsesrig og spændende. Vælger du for eksempel at tage på ferie i Holbæk eller omegn, findes der et hav af forskellige muligheder for, hvad du kan opleve i byen. Holbæk har nemlig en hel masse at byde på og du vil i denne guide få et par forslag til, hvad der er værd at opleve i området.

Besøg Holbæk vinmesse
Hvis du også er en af de mange, som nyder et godt glas vin eller to i hyggelige omgivelser, hvad enten det er med kæresten, en god ven eller din nabo, så tag et kig forbi Holbæk vinmesse. Her får du mulighed for, at lære mere om forskellige vintyper fra rundt omkring i verden og dermed blive klogere på, hvad du putter i glasset. Måske du finder en god vin, som du kan servere for dine gæster til et kommende arrangement og give lidt af din nye viden videre. Arrangementet i Holbæk byder på en hyggelig og afslappende atmosfære, som med garanti skaber de allerbedste rammer for en god aften og ligeledes en mindeværdig oplevelse. Hvis du ikke har chauffør på eller er på gåben, så sørg for at tage en taxa hjem og dermed undgå spirituskørsel, idet et sådant arrangement med sikkerhed ikke efterlader dig helt ædru.

Oplev de mange træskibe
I Holbæks gamle havn finder du omkring tyve smukke og charmerende træskibe, som helt sikkert sikkert er værd at tage et kig forbi, hvis du befinder dig i Holbæk eller omegn. Her kan du opleve både galeaser, fragtskibe og fiskekuttere. Samlingen af de gamle træskibe er med til at skabe et helt særligt miljø på havnen, som oser af historie og autentisk stemning. Kommer du på besøg om sommeren er du ikke garanteret at alle træskibene er at finde på havnen, da mange af dem som oftest tager på togt i denne periode, men du kan alligevel være sikker på, at der altid er nogle træskibe på kajen. Havnen ligger helt tæt på centrum, byliv og dermed en livlig atmosfære, og turen dertil kan derfor nemt kombineres med en god frokost eller aftensmad i nærheden.

Tag en tur på Holbæk Museum
En tur på museum er ikke altid noget som falder i alles smag, men for mange kan det være en oplevelsesrig og spændende oplevelse, at udforske vores historie og dermed lære mere om Danmark. På Holbæk Museum finder du blandt andet gamle bondestuer, købmandsgård og Knabstrup Keramik. Museet omfatter 12 historiske bygninger, hvoraf den ældste blev bygget helt tilbage i 1660. Så hvis du er interesseret i historie og kultur, er en tur på Holbæk museum helt klart et åbenlyst valg, hvis du besøger byen.

Løvenborg Slot
Der er bare noget helt særligt over slotte og den stemning de skaber omkring sig. I Holbæk kommune finder du Løvenborg Slot, som tidligere har gået under navnet Ellinge og Birkholm. Den smukke og charmerende hovedbygning er bygget af røde sten, som giver et helt særligt udtryk, og den omkringliggende vandfyldt grav er med til at skabe en idyllisk atmosfære. Ved siden af slottet ligger den smukke barokhaven, som i sommerhalvåret har åbent for besøgende. Et sted som uden tvivl er et besøg værd, hvis du ønsker en hyggelig eftermiddag i smukke omgivelser med familien, eller hvem end du nu er afsted sammen med.

Smagsoplevelser i Holbæk
I Holdbæk finder du kroer, restauranter, gårdbutikker og caféer, som byder på nye og gode smagsoplevelser. Hvis du ønsker gourmet mad kan du med fordel besøge restaurant SuRi, som tilbyder kulinariske oplevelser baseret på lokale råvarer, serveret i afslappende og maritime omgivelser. Har du en forkærlighed for traditionel dansk mad, vil det derimod være oplagt at besøge Café Svanen, hvor der blandt andet er smørrebrød og stegt flæsk med persillesovs på menuen. Desuden byder stedet på live-musik hver eneste fredag, hvor udvalgte musikere er med til at skabe en festlig og sjov stemning, som byder caféens gæster op til dans.

 

Havnen ligger helt tæt på centrum, byliv og dermed en livlig atmosfære, og turen dertil kan derfor nemt kombineres med en god frokost eller aftensmad i nærheden. Foto: ABW