I år bliver det ekstra svedigt at gå på grundforløb 1 på EUC Nordvestsjælland. Skolen er nemlig med i projektet KICK, hvor Holbæk Kommune, DGI og lokale idrætsforeninger skruer op for idræt og bevægelse i løbet af skoledagen. Det oplyser DGI i en pressemeddelelse.

Det er både sundt og sjovt at bruge kroppen. I år får 230 elever på grundforløbet på EUC Nordvestsjælland chancen for at opleve netop det. Pressefoto.

”Erhvervsskolereformen stiller krav om, at der er 45 minutters bevægelse hver dag på grundforløbene. Med KICK får vi redskaberne til at gøre det endnu bedre og mere relevant for eleverne. Bevægelse kan bidrage til sundhed, som spiller en central rolle i elevernes gennemførelse af uddannelsen”, siger Michael B. Hansen, der er uddannelsesleder hos EUC Nordvestsjælland.

Det er ikke kun for sjov
KICK introducerer motion og bevægelse på en sjov måde, men det er ikke kun for sjov. Erfaringerne fra KICK på andre erhvervsskoler viser, at eleverne trives bedre, er mere læringsparate og har lavere fravær.

”Idræt og bevægelse er et fantastisk redskab til at styrke den enkelte og fællesskabet. Men det skal være sjovt at være med, og det er udgangspunktet for det kompetenceløft, som lærerne på skolen har gennemført. Ved at samarbejde med idrætsforeningerne bliver eleverne præsenteret for forskellige tilbud, som de også kan bruge, når skoledagen er forbi”, siger Kit Frøling, der er konsulent hos DGI.

Varieret idræt
Eleverne på grundforløbet har udover bevægelse i løbet af skoledagen også idræt på skemaet. Fra uge 36 til og med uge 50 vil idrætsforeningerne i Holbæk Kommune præsentere eleverne for netop deres idræt fx fægtning, tennis og padel, disc golf, bueskydning og billard.

”Idrætsforeningerne er stærke samarbejdspartnere i projektet. De er specialister i egen idræt og brænder i den grad for at vise andre, hvad de kan. Der er så stor en mangfoldighed i idrætsforeningerne. Vores erfaring er, at mange får øjnene op for noget, de vil gå til i fritiden”, siger Kit Frøling.

Hun suppleres af foreningskonsulent Annette Borch fra Holbæk Kommune:
”Foreningerne spiller en særlig rolle i projektet og giver anledning til, at de unge møder foreningslivets berigende fællesskaber. Fællesskaber som står til rådighed, og de kan engagere sig i. Med KICK gives et ”udstillingsvindue”, hvor eleverne præsenteres for lokalmiljøets mangfoldige idrætsliv. Derudover er motion og bevægelse med til at øge både motivation og trivsel, som er afgørende for, at eleverne gennemfører den uddannelse, de netop er påbegyndt.

Lærerne på grundforløbet har allerede været igennem kompetenceforløbet. Eleverne går i gang i uge 36, hvor der bl.a. på Fælleden i Holbæk 4. september 2020 fra kl. 9.40 – 11.40 vil være 75 elever samlet til disc golf og tackle.