Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/08/14 til 2020/08/25.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Soundbokse taget ved musik til ulempe – Roskilde, Gadstrup og Holbæk

I weekenden fik Midt- og Vestsjællands Politi 46 anmeldelser om musik til ulempe i hele politikredsen. Patruljer blev sendt til størstedelen af anmeldelserne, og i mange tilfælde var der allerede ro på stedet, da politiet kom frem.

I tre tilfælde tog politiet musikanlæg i bevaring, og ejerne kunne dagen efter hente anlæggene på stationen. Ingen blev sigtet for noget i den forbindelse.
Fredag kl. 20.16 – Møllehusvej, Roskilde. Flere unge var forsamlet på et grønt område ved Møllehusvej/Helligkorsvej, hvor de hørte høj musik til gene for borgerne. En 17-årig ung mand fra Roskilde fik taget sin soundbox i bevaring.
Lørdag kl. 20.17 kørte en patrulje til møllen ved Strandparken i Holbæk, hvor borgere anmeldte at der blev spillet høj musik til gene. En 18-årig mand fra Svinninge måtte aflevere sin soundbox til patruljen, som tog anlægget med til politistationen.
Lørdag kl. 22.38 var der høj musik ved Ramsøhallen på Ramsølillevejen i Gadstrup – Roskilde. En patrulje kørte til det grønne område bag ved fodboldklubben, hvor der var samlet en gruppe unge, som havde medbragt en soundbox. En 16-årig ung mand fra Gadstrup fik taget sin soundbox i bevaring.

Rejsende sparket – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 15.29 anmeldte en 22-årig mand fra Tølløse, at han få minutter tidligere uden grund var sparket i maven og på den ene arm af en ung mand, der netop steg ud af det tog, som den 22-årige ville gå ind i. Den 22-årige havde aldrig set den aggressive unge mand tidligere og havde ikke haft en dialog med ham, inden han blev sparket. Den 22-årige, der slap uden synlige skader efter sparkene, beskrev den unge mand som: dansk af udseende, ca. 15 år, 165-170 cm, spinkel af bygning, sort hår, blå øjne, iført sort hættetrøje, sorte bukser og sorte sko. Den mistænkte, unge mand forsøger politiet nu at få identificeret ud fra eventuel overvågning på stationen og ud fra eventuelle vidners forklaringer.

Politiet vil derfor gerne i kontakt med personer, der enten har bemærket overfaldet, eller som har oplysninger om den mistænktes identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Bil endte i grøft – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 16.34 kørte en 77-årig kvinde fra Holbæk i bil ad Munkholmvej i nordvestlig retning, da hun af ukendte årsager mistede herredømmet over bilen og kørte i grøften. Hun blev kørt til sygehuset til kontrol for smerter i ryggen, men hun var ikke kommet alvorligt til skade ved uheldet. Der skete ingen materiel skade ved uheldet. Politiet registrerede sagen, for at belyse omstændighederne omkring uheldet.

Brand var røg fra pande – Knudskovparken, Holbæk

Kl. 01.51 kom et alarmopkald om brand i en etageejendom. Politi og brandvæsen kom frem, hvor det hurtigt blev afklaret, at der ikke var tale om brand. Den kvindelige beboer i lejligheden var uskadt og røgen kom fra en varm stegepande, som havde røget kraftigt. Røgen havde aktiveret røgalarmen og været årsag til den kraftige røgudvikling i opgangen. Beredskabet luftede godt ud på stedet, og kunne herefter fortsætte til andre opgaver.

Skunklaboratorium fundet – Ugerløse – Holbæk

Kl. 09.45 kiggede politiet nærmere på et lagerlokale i Ugerløse-området på baggrund af en mistanke om, at der var etableret et skunklaboratorium på stedet. Ved ransagning af lagerlokalet fandt politiet flere plantekasser med cannabisplanter, som blev beslaglagt som bevis i sagen. Efterfølgende foretog politiet anholdelse af en 19-årig mand fra Vallensbæk, som blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, idet politiet mistænkte ham for dyrkningen af planterne med henblik videresalg. Den 19-årige blev løsladt efter afhøring til sagen, som han senere vil høre nærmere til, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Nykøbingvej, Stigs Bjergby, Mørkøv – Holbæk

Kl. 18.24 var en bil forulykket og kørt ind i en hæk, hvorfor politiet rykkede ud til færdselsuheldet på Nykøbingvej. Det viste sig at være et solouheld, idet en 51-årig mand fra Holbæk var kørt ad Nykøbingvej mod syd og af ukendte årsager mistede kontrollen over sin personbil, der drejede rundt om sig selv og standsede ved påkørsel af en hæk. Den 51-årige fører slap uskadt fra uheldet, hvor ingen andre trafikanter blev involveret.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Køllevej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 22.00 anholdt og sigtede politiet en 30-årig mand fra Hvidovre for kørsel i både narkotikapåvirket tilstand og kørsel i frakendelsestiden i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om påvirkning af hash og kokain). Bilejeren blev tillige sigtet for at have overladt føringen af bilen til en person, som ikke lovligt kunne føre køretøjet. Begge sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Spirituskørsel – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 05.40 anholdt og sigtede politiet en 55-årig mand fra Føllenslev for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Brandundersøgelse – Audebo Skolevej, Holbæk

Kl. 18.31 kom et alarmopkald om brand i et arbejdsbord ved strukturhallen på EUC Nordvestsjælland. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var brand i et træbord, som står i den sydøstlige del af en en stor hal, der bruges i forbindelse med uddannelse i rørlægning. Ilden spredte sig til taget i laden, men brandvæsnet fik hurtigt kontrol over ilden. Der skete skade på ladens gavl og tag. Politiet undersøgte brandstedet nærmere, hvor det viste sig at et vindue ind til hallen var knust forud for at branden startede. Det var ikke muligt at fastslå årsagen til branden, som derfor skal undersøges nærmere af politiets brandteknikere.

Vidner som har bemærket personer eller køretøjer omkring EUCs område på Audebo Skolevej op til det brændte omkring kl. 18.30 onsdag aften. Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Spirituskørsel / kørsel uden førerret – Roskildevej, Vipperød – Holbæk

Kl. 09.58 anholdt og sigtede politiet en 36-årig mand fra Svenstrup J for spirituskørsel og kørsel uden førerret i en varebil. Hans førerret havde politiet nemlig inddraget i slutningen af juli måned i forbindelse med en anden straffesag om overtrædelse af færdselsloven. Den 36-årige mand blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Narkokørsel – Teglværksvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 14.18 anholdt og sigtede politiet en 19-årig mand fra Jyderup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Tricktyveri – Åparken, Svinninge – Holbæk

Kl. 15.48 anmeldte en 92-årig kvinde fra Svinninge, at hun i tidsrummet kl. 11.00-12.00 havde fået uventet besøg af en fremmed mand, der var kommet ind på hendes bopæl via en åbentstående havedør. Han havde udgivet sig for at være hjemmehjælper og oplyst, at han skulle pudse den 92-åriges smykker. Hun havde taget en guldring og en guldhalskæde af, som manden efterfølgende beholdt. Han blev beskrevet som: A: Mand, ikke etnisk dansker af udseende, 25-30 år, 168-178 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Lidt krøllet hår, Talte: Dansk. Politiet undersøger nu, om dette tricktyveri kan have forbindelse med et andet tricktyveri anmeldt i fredags, hvor en 85-årig kvinde under tilsvarende omstændigheder fik stjålet guldsmykker.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brandundersøgelse – Tornved Byvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 16.08 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i opmagasineret affald. Det viste sig, at byggematerieler, en gammel campingvogn og andet affaldsmateriale af ringe værdi blev opbevaret et sted tæt på jernbanen. På grund af brandvæsnets arbejde med brandslukningen blev togdriften indstillet i ca. 30 minutter, hvorefter togene efterfølgende kørte med nedsat hastighed forbi brandstedet. Brandårsagen kunne ikke umiddelbart klarlægges, så politiet skal undersøge brandstedet nærmere i den anledning. Der er dog ikke umiddelbart mistanke om, at branden kan være påsat, selv om politiet har oplysninger om, at stedet har været tilholdssted for unge.

Brandundersøgelse – Østerled, Holbæk

Kl. 11.44 var der gået ild i en bil, der stod i en garage, så brandvæsnet måtte tilkaldes. Politiet kørte også til brandstedet, hvor brandvæsnet hurtigt havde fået slukket branden. Det viste sig, at en 39-årig mand fra Holbæk havde udført svejsearbejde på en bil, som var blevet så varm, at den var brudt i brand. I forbindelse med brandens opståen havde den 39-årige fået nogle mindre alvorlige skader på den ene hånd, så han blev i en ambulance bragt til skadestuen til undersøgelse og fornøden behandling. Efterfølgende underrettede politiet ejeren af både den brandskadede bil og ejeren af bygningen om branden på stedet. Politiet har opstået rapport om branden for at kunne afgøre, om nogen kan have udvist manglende forsigtighed i forbindelse med svejsearbejdet på stedet.

Spirituskørsel – knallert beslaglagt – Vandtårnsvej, Holbæk

Kl. 00.07 anholdt og sigtede politiet en 46-årig kvinde fra Holbæk for spirituskørsel på en lille 30-knallert, efter at hun var kørt ad Vandtårnsstien og ud på Vandtårnsvej, hvor hun væltede. En mand bemærkede styrtet og holdt kvinden tilbage, indtil politiet nåede frem. En alkometertest indikerede, at hun var påvirket af alkohol i så høj grad, at analysen af den blodprøve, som hun fik udtaget på skadestuen, vil afsløre en alkoholkoncentration i blodet på over 2,00 promille. Den 46-årige kvinde blev løsladt efter afhøring til sagen og samtidig gjort bekendt med, at hendes knallert ville blive beslaglagt med henblik på senere konfiskation. Beslutningen om beslaglæggelsen ønskede hun indbragt for retten, så en dommer skal senere se på grundlaget herfor.

Bilist ville ikke standse – Skovvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 04.18 ønskede politiet at kontrollere en bilist, som kørte på Skovvejen i vestgående retning ved Jyderup. Bilisten kørte dog ufortrødent videre trods politiets tegn til at standse med henblik på rutinemæssig kontrol. Hastigheden var dog meget normal, og bilisten fortsatte med politiet bagefter gennem Jyderup – Mørkøv – Knabstrup og til sidst ind på Kalundborgmotorvejens begyndelse ved Knabstrup. Her havde politiet på tværs af vejen lagt en sømmåtte, som bilisten kørte over. Efter et par hundrede meter standsede bilen med tre punkterede dæk, hvorefter politiet kl. 04.50 fik kontakt til to unge personer i bilen. En 14-årig dreng fra Rødvig Stevns sad bag rattet og medbragte en 16-årig dreng fra Store-Heddinge som passager. Føreren kunne i sagens natur ikke lovligt føre bilen og blev i øvrigt mistænkt for at være påvirket af hash under kørslen efter deltagelse i en narkometertest. De to unge mænd blev begge frihedsberøvet og afhørt til sagen, hvor de i øvrigt kunne mistænkes for uberettiget brug af bilen. Begge blev løsladt søndag formiddag, hvorefter den 16-årige nok kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sagen. Den 14-årige er under den kriminelle lavalder på 15 år og kan derfor hverken sigtes eller straffes i anledning af den foretagne kørsel i bilen. For begges vedkommende vil de sociale myndigheder tillige blive underrettet om nattens kørsel i bilen.

Narkobilist kørte frem mod rødt lys – Tølløsevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 05.35 bemærkede en patrulje, at en personbil kørte over for rødt lys i krydset Tølløsevej – Hjortholmvej. Politiet standsede efterfølgende bilen, som blev ført af en 21-årig mand fra Tølløse. Efter sigtelsen for kørsel frem mod rødt lys blev den 21-årige anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand, hvorefter han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han blev løsladt efter blodprøveudtagelsen og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet foreligger.

Indbrud i perioden

Heibergs Have, Holbæk
Knevelsvej, Holbæk
Tjørnedevej, Igelsø, Holbæk
Vandtårnsvej, Holbæk
Jyderupvej, Sønderød, Jyderup
Åparken, Svinninge
Sejergårdsvej, Tølløse
Vipperødgårds Alle, Vipperød