I løbet af august får 700 børn i Holbæk Kommune chancen for at opleve, hvor fedt det er at spille fodbold. I samarbejde med DGI Midt- og Vestsjælland, Holbæk Kommune og ikke mindst de lokale fodboldklubber inviteres børnehavebørn og skolebørn til at prøve kræfter med den runde bold på grønsværen.

”Selvom det selvfølgeligt er vigtigt at ramme målet, så kan fodbold meget mere. Når vi sammen med klubberne laver de her dage, er der fokus på at skabe en helt grundlæggende begejstring for at bruge kroppen, hovedet og være en del af et hold”, siger Christian Sloth, der er idrætskonsulent hos DGI Midt- og Vestsjælland og fortsætter:

”Mange børn spiller jo allerede fodbold, men med det her tiltag får alle børn en smagsprøve på fodbold og møder deres lokale fodboldklub. Så vi håber naturligvis, at de får lyst til at gå til fodbold i deres fritid”.

Her er vi
Og netop derfor spiller fodboldklubberne i Holbæk spiller en vigtig rolle, fordi de er med til at sikre, at børnene ikke kun spiller fodbold den ene dag. På den måde bliver det også en god måde for klubberne til at få flere medlemmer.

”Det er faktisk helt simpelt. Vi er en lille klub så for at overleve, skal vi hele tiden rekruttere nye spillere. Lige nu slår vi fx årgange sammen, fordi vi mangler spillere. Så vi er med, fordi det er en super måde at vise klubben frem på”, siger Peer Lysen, der er ungdomsformand i Svinninge Boldklub.

Holbæk Kommune indgik sidste år i samarbejde med Bevæg dig for livet om at få flere aktive borgere. Kommunen støtter op om projektet.

Hvor og hvornår

2. august i Tuse
7. august i Vipperød
15. august i Gislinge
16. august i Undløse
18. august i Svinninge
19. august i Tuse
22. august i Jernløse
23. august i Merløse
25. august i Gislinge

DGI Fodbold i Kr. Hyllinge. Pressefoto.