I de seneste tal fra Danmark Statistik kan man se en betydelig vækst i interessen for Esport, hvor Esportsforeningerne er dem med den største tilvækst af medlemmer i perioden 2016-2019.

Tal fra Danmarks Statistik afslører, at 178 børn og unge mellem 0-18 år siden 2016 har indmeldt sig i en Esportsforening. Esportsforeningerne topper dermed listen med den største vækst af medlemmer i de forskellige foreninger for fritidsaktiviteter.

At Esporten topper listen, er måske ikke så stor en overraskelse, da der har været et større fokus på området de seneste år. Det ses også på antallet af foreninger på landsplan, der bare fra 2018 til 2019 et steget fra 143 til 224.

Kigger man på de største fritidsforeninger i Holbæk kommune, er det stadig gymnastikforeningerne der topper listen, hvorimod Fodboldforeningerne har oplevet en nedgang siden 2016 og muligvis snart bliver overhalet af svømmeforeningerne på tredjepladsen.

At både gymnastikforeningerne og svømmeforeningerne i Holbæk kommune oplever en vækst i medlemmer mellem 0-18 år, stemmer overens med tendensen i hele landet.

Hos Kids-world, hvor forældre kan shoppe alt fra børnetøj, børnesko, svømmeudstyr og gymnastiktøj, følger man udviklingen tæt, da denne har stor indflydelse på det kommende udvalg og valg af nye mærke til webshoppen.

“Vi følger naturligvis udviklingen tæt, da vi hele tiden forsøger på at kunne imødekomme efterspørgslen. At man ser en udviklingen som den i Holbæk på nationalt plan, understøtter blot den udvikling vi selv har oplevet hos Kids-world. Så at antallet af medlemmer i gymnastikforeningerne er steget så meget, er derfor ikke overraskende,” udtaler Annette Lykke Nielsen.

Om udviklingen fortsætter må vi vente med at se, til når Danmarks Statistik frigiver tallene for 2020 i 2021.

Kilde: Danmarks Statistik – http://statistikbanken.dk/IDRAKT01

Kilde: Danmarks Statistik