Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/06/26 til 2020/07/07.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Flygtede fra uheld – Valdemar Sejrsvej/ Kalundborgvej – Holbæk

Kl. 21.51 anmeldte en 26-årig kvinde fra Frederikshavn, at hun kort forinden var blevet påkørt af em bil, som efterfølgende kørte fra stedet. Hun holdt på Valdemar Sejrsvej som bil nummer to venstresvingsbanen krydset ved Kalundborgvej, hvor hun skulle svinge mod vest. Forrest i vognbanen til lige ud kørsel holdt en personbil, som pludselig satte i bakgear og i den forbindelse påkørte den 26-åriges bil. Den mandlige fører af bilen standsede ikke efter påkørslen, men flygtede fra stedet ad Ahlgade mod øst. En patrulje blev sendt til stedet og afhørte flere vidner, som havde overværet uheldet. Betjentene fik en god beskrivelse af den flygtende bil og føreren, og politiet arbejder nu på at få kontakt til ejeren af bilen, så føreren kan blive stillet til ansvar. Ingen personer kom til skade ved uheldet.

Søndag – mandag

 

Færdselsuheld – Omfartsvejen, Harmskrydset, Holbæk

Kl. 15.08 skete et sammenstød i lyskrydset Omfartsvejen, Harmskrydset i Holbæk. En 18-årig mand fra Holbæk kørte i sydøstgående retning ad Omfartsvejen og skulle foretage et venstresving mod Holbæk ad Valdemar Sejrsvej, mens en 58-årig mand fra Vipperød kørte i nordvestgående retning på Omfartsvejen og skulle fortsætte ligeud i krydset. Påkørslen skete, i det den 18-årige kørte for langt frem i krydset. Sammenstødet skete med cirka 50 km/t, og airbags blev udløst, men personerne i bilerne slap fra ulykken uden alvorlige skader. Ingen af bilerne kunne køre fra stedet, og vejen var midlertidig lukket, mens oprydningen på vejen var i gang. Der blev dog åbnet igen omkring kl. 16.10.

Vig og Nykøbing Sj. – Odsherred
Køge
Benløse – Ringsted
Himmelev – Roskilde
Holbæk

Politiet har i det forgangne døgn fået mange anmeldelser om musik til ulempe. Patruljer har flere gange rykket ud, hvor de har truffet unge mennesker, som festede både på offentlige steder og ved private arrangementer.
I den anledning vil politiet opfordre de unge til at være opmærksomme på de gener, der kan forekomme ved at samles i det offentlige rum og spille høj musik. En soundbox eller andre musikanlæg kan være til stor gene for naboer og borgere i området, hvorfor politiet opfordrer til, at sammenkomster skal forløbe med et støjniveau, der tager hensyn til de omkringværende.
Desuden opfordrer politiet til, at forældre til unge mennesker med adgang til en soundbox, eller som i øvrigt er opmærksomme på de unge menneskers sammenkomster med musik, taler med de unge om, at fester mv. skal forløbe på en måde, der ikke er til væsentlig gene for de omkringværende.

Mand anholdt for blufærdighedskrænkelse – Holbæk

Kl. 11.11 fik politiet anmeldelse om, at en mand lå uden tøj på en græsplæne ved Markedspladsen i Holbæk. Der var børn på stedet, og de forbipasserende var utrygge over manden, som var påvirket af spiritus. Politiet fik oplysninger om, at manden kort efter anmeldelsen tog undertøj på, men sendte alligevel en patrulje for at undersøge sagen.
Patruljen traf ingen mand på stedet, men kunne ud fra vidners forklaring identificere manden til at være en 57-årig mand fra Tølløse. Senere på aftenen kl. 19.36 kom endnu en anmeldelse om blufærdighedskrænkelse ved et supermarked på Udbyvej i Udby, Holbæk. En nøgen spirituspåvirket mand var gået ind i forretningen, hvor flere kunder var blevet stødt over hans optræden. Det viste sig at være samme 57-årige mand, som havde optrådt aggressivt over for personalet og havde taget to guldøl, før han forlod butikken uden at betale. En patrulje kørte til supermarkedet, hvor de traf den 57-årige, som var faldet til ro og kommet i tøjet igen. Han blev anholdt og sigtet for blufærdighedskrænkelse og butikstyveri, hvorefter politiet kørte manden hjem, hvor han blev løsladt. Han kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Narkokørsel – Holbækvej, Undløse, Tølløse – Holbæk

Kl. 17.20 blev en 20-årig mand fra Mørkøv sigtet og anholdt for narkokørsel og kørsel uden førerret i en personbil. Den 20-årige havde kørt bil, selvom han aldrig havde taget et kørekort og var ovenikøbet påvirket af euforiserende stoffer under kørslen. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt igen. Når resultatet af blodprøven kommer, vil han få nærmere besked om sagens videre gang.

Arbejdsulykke – Tjørnevej, Svinninge – Holbæk

Kl. 07.40 kom en 19-årig mand fra Hørve til skade, da han under sit arbejde fik sin langefinger i klemme i liften på en skraldebil, da han skulle tømme en skraldespand. Politiet kom først frem til stedet, hvor de ydede førstehjælp til den tilskadekomne mand. En ambulance kom frem kort efter og kørte den 19-årige til sygehuset til behandling, da det yderste led på hans finger var blevet alvorligt klemt. Politiet underrettede Arbejdstilsynet, der i samarbejde med politiet skal tage stilling til, om der er sket brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med ulykken.

Færdselsuheld – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 12.48 kørte to bilister ad Valdemar Sejrsvej i sydøstlig retning, da en ambulance kom kørende bagfra med udrykning og overhalede de to køretøjer. Den forreste bil, som blev ført af en 40-årig kvinde fra Holbæk, satte farten ned og trak ind i højre side af vejen for at give plads til ambulancen. Føreren af bilen bagved, en 29-årig mand fra Kalundborg, opdagede for sent, at den forankørende bremsede op. Han bremsede hårdt op, men stødte sammen med den 40-åriges bil. Ingen personer kom til skade ved sammenstødet. Den 29-åriges bil fik skader i form af en flækket kofanger, idet hans bil ramte anhængertrækket på den forankørende, der til gengæld slap uden skader. Politiet optog rapport for at belyse omstændighederne omkring uheldet.

Vold mod buschauffør – Jernbanevej, Jyderup – Holbæk

Kl. 14.31 blev en patrulje sendt til Jyderup Station, hvor en buschauffør havde været udsat for vold i form af spyt fra en utilfreds passager. Politiet traf passageren, en 15-årig pige fra Svinninge, som havde købt en sms-billet til bussen, men hun var kommet til at slette beskeden. Der opstod i den forbindelse uoverensstemmelse imellem pigen og buschaufføren, hvorunder buschaufføren, en 46-årig mand, blev spyttet i ansigtet af pigen. Hun blev derfor sigtet for vold med en person i offentlig tjeneste og taget med til stationen til afhøring. Pigens mor var kommet til stedet og kunne følge med datteren. De sociale myndigheder blev underrettet om sagen. Efter afhøring og sagsbehandling fik den 15-årige lov at tage med sin mor hjem. Hun kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Gl. Skovvej, Nørre Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 00.47 rykkede ambulancepersonale, lægehelikopteren og politiet ud til et færdselsuheld, hvor en bil havde påkørt en parkeret sættevogn. En kvæstet, 21-årig mand fra Jyderup, der var ved bevidsthed, blev reddet ud af en personbil og straks i ambulancen kørt til Rigshospitalets traumecenter til undersøgelse og fornøden behandling. Der var omfattende skader på personbil, som den 21-årige havde ført ad Gl. Skovvej i østlig retning, da han af p.t. ukendte årsager påkørte en parkeret sættevogn på en vigeplads i højre side af vejen. Den 49-årige, slovakiske fører af sættevognen slap uskadt på påkørslen. Politiet fik rutinemæssigt udtaget en blodprøve af den 21-årige til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. Den 21-årige er fortsat indlagt på Rigshospitalet og meldes uden for livsfare. Analyseresultatet af blodprøver afventes nu, inden politiet træffer en afgørelse i solo-uheldet, hvor der ikke var andre kørende trafikanter involveret. Lægehelikopteren blev ikke brugt i anledning af dette uheld ud over, at lægen tilså den tilskadekomne fører, inden han blev kørt på traumecenteret.

Grundlovsforhør – Mand stukket med kniv – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

En 19-årig mand fra Holbæk blev i går mandag kl. 14.58 anholdt som mistænkt i sagen om grov vold, hvor en 24-årig mand blev stukket i den ene balle med en kniv søndag eftermiddag i Ladegårdsparken Vest. Politiet havde i løbet af mandagen fået telefonisk kontakt til den 19-årige, som så ville melde sig selv til politiet. En patrulje kørte til det aftalte mødested i Ringsted, hvor den 19-årige også var dukket op, så politiet kunne anholde ham. Han er blevet sigtet for grov vold og er fortsat i politiets varetægt, idet anklagemyndigheden tirsdag formiddag vil fremstille ham i grundlovsforhør kl. 10.45 ved Retten i Holbæk med krav om varetægtsfængsling. Anklagemyndigheden vil begære grundlovsforhøret afholdt for lukkede døre.
Politiet leder fortsat efter den anden 19-årige, som mistænkes for også at have en rolle i sagen, og opfordrer ham fortsat til at melde sig selv.

Maritim kontrol – Holbæk fjord – Holbæk

Personale fra Midt- og Vestsjællands Politi foretog i tidsrummet kl. 11.00-17.00 en maritim kontrol af sejlende i Holbæk Fjord. Politiet fik kontrolleret i alt 19 fartøjer, hvor der var grundlag for seks sager med forskellige overtrædelse af søfartslovgivningen. Fem sejlbåde, syv motorbåde, en jetski og en jolle blev kontrolleret og fundet i orden. Derimod blev fem skippere på motorbåde sigtet for manglende medbringelse af forsikringscertifikatet, og en enkelt havde ikke sit speedbådsbevis med sig. Føreren af en jetski havde hverken medbragt forsikringscertifikatet eller speedbådsbeviset, så politiet måtte skrive en sag herom. Ingen af skippere var påvirkede i ulovlig grad af alkohol ved politiets kontrol.
Politiet gør i denne forbindelse de sejlende opmærksom på, at det siden 1. januar 2020 har været lovpligtigt at medbringe et forsikringscertifikat som bevis for tegnet ansvarsforsikring. Forsikringspligten indtrådte i 2019, hvor sejlende i en overgangsordning kunne nøjes med at medbringe kopi af police og betalt præmiekvittering, men det er ikke længere tilstrækkeligt.
Alle sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen imod dem.

Smykkesælgere fik bøde – Holbæk / Køge

Kl. 14.03 fik politiet en henvendelse om, at to udenlandske mænd ved supermarkedet Lidl, Tåstrup Møllevej, Holbæk, havde forsøgt at sælge guldsmykker. De var kørende i en bil af mærket Audi med udenlandske nummerplader. De lykkedes dog ikke med deres ærinde, og politiet fandt ikke mændene i området.
Kl. 16.19 fik politiet så en ny anmeldelse om to udenlandske mænd kørende i en bil af mærket Audi og med udenlandske nummerplader. Mændene befandt sig ved transportcentret, Nordhøj, Køge, hvor de havde henvendt for at sælge en “guld”-ring for at skaffe penge til brændstof. Politiet fik kontakt til to rumænske mænd på 37 og 41 år, som begge blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, idet de på en påtrængende måde havde forsøgt at sælge smykker og dermed forstyrrede den offentlige orden. Begge fik afgjort deres sag straks med en bøde, som de betalte, inden de blev løsladt.

Humanitær eftersøgning – Hanerup – Regstrup – Holbæk

Kl. 01.43 anmeldte pårørende til en 17-årig ung kvinde fra Tølløse, at hun var forsvundet fra en fest i Hanerup-området for omtrent en time siden. Hun var påvirket af alkohol, og ingen vidste, hvor hun nu befandt sig. Politiet indledte derfor en eftersøgning i området med flere patruljer, der foretog undersøgelse af nærliggende lokaliteter og områder. Kl. ca. 05.00 dukkede den 17-årige pludselig op på festadressen af sig selv. Hun oplyste, at hun befundet sig på en mark, da hun både var fuld og ked af det af personlige årsager. Politiet indstillede herefter eftersøgningen og aflyste den helikopter, der var ved at blive rekvireret til området for at deltage i eftersøgningen.

Mand stukket med kniv – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 16.51 fik politiet en anmeldelse om, at to grupper var i slagsmål og måske overfaldt hinanden i Ladegårdsparken Vest. Uro skulle foregå foran en dagligvarebutik i området. Politiet sendte flere patruljer til beboelsesområdet, og en patrulje traf kl. 16.55 på vej dertil en bil, hvor en tilskadekommen mand befandt sig på vej mod skadestuen. Der var tale om en 24-årig mand fra Nykøbing Sj., som havde et overfladisk og ikke livstruende snitsår i den ene balle. Han blev sendt videre til skadestuen til fornøden behandling og registrering af skaden. I området fik politiet kontakt til flere personer, der oplyste, at to mænd kunne mistænkes for at være dem, der havde stukket offeret med kniv. Efter sammenstimlen i området i forbindelse med intern uoverensstemmelse efter noget uorden i havneområdet i Holbæk lørdag kunne to 19-årige mænd med tilknytning til Holbæk mistænkes for at have en rolle. Politiet har siden ledt efter de to mænd på de steder, som de måtte bo/opholde sig, men de er indtil videre ikke fundet. Deres identitet er politiet bekendt, så politiets opfordring til dem er at melde sig snarest til politiet i anledning af sagen. De er nu efterlyst af politiet i hele Danmark. Kl. ca. 19.00 forlod de fleste patruljer boligområdet efter endt, akut indsats, men politiet var i de følgende timer stadig præventivt til stede i området med et færre antal patruljer.
Kl. 22.26 fik politiet så en anmeldelse om skyderi i området, men en patrulje, der var til stede i boligområdet, havde ikke umiddelbart hørt noget, ligesom alle i området forholdt sig rolige. Ved nærmere undersøgelse af baggrunden for anmeldelsen fik politiet oplysninger om, at affyring af fyrværkeri formentlig var årsagen til en lyd, der kunne minde om skudafgivelse. Politiet fandt heller ingen indikationer på skudafgivelse i området.

Færdselsuheld – Hjortholmvej / Tølløsevej / Sønderstrupvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 14.39 rykkede politiet ud til et færdselsuheld i et lyskryds, hvor to biler var stødt sammen. Ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet, der var sket, efter at en 25-årig kvinde fra Holbæk var kørt ad Hjortholmvej mod syd i en personbil. I lyskrydset stødte hun sammen med en bil ført af en 43-årig kvinde fra Kirke-Hyllinge ad Tølløsevej mod vest. Den 25-årige havde ikke noget kørekort til at køre bil, så hun blev på stedet sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Politiet fandt også grundlag for at sigte hende for kørsel frem mod rødt lys i lyskrydset, hvilket umiddelbart anses som årsagen til sammenstødet mellem de to parter. Den 25-årige kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet, når sagen skal afgøres.

Nødstedt, spirituspåvirket mand – Vestre Hovvej, Svinninge – Holbæk

Kl. 01.37 slog en lokal mand alarm, fordi han i området kunne høre en mand råbe efter hjælp. En patrulje kørte til området og fik kontakt til en spirituspåvirket, 40-årig mand fra Gentofte. Han var strandet i området efter en tur i byen med diverse alkoholindtag, så hans største problem var at komme hjem på dette tidspunkt af natten. Politiet vurderede, at han måtte frihedsberøves til afrusning, så han ikke skabte yderligere utryghed i området. Tidligt mandag morgen blev manden skønnet egnet til at kunne klare sig selv, så han blev løsladt fra detentionen på politistationen i Roskilde. Herfra måtte han så selv sørge for at komme hjem og kan glæde sig over, at han ikke blev sigtet for noget i anledning af sin adfærd i nat.

Indbrud i Perioden

Smedelundsgade, Holbæk
Præstevænget, Ugerløse