Så bliver der alligevel en Festival i Tølløse i 2020, men en anden en af slagsen. Festivalen er kommet i stand på initiativ af Frederik Støvring Olsen, som her præsenterer sig selv og festivalen:

For ca. 2 år siden flyttede jeg tilbage til Tølløse med min kone og to børn efter at have tilbragt 18 år i København. Der er sket meget i Tølløse siden jeg voksede op på egnen. En af de virkelig positive ting er Fællesskab Tølløse, der formår at samle de lokale beboere og de lokale erhverv om aktiviteter og kulturarrangementer. Det er inspirerende at se, hvor mange frivillige, som dagligt gør gode ting for vores by og for vores lokalområde.

Jeg er af den opfattelse, at vi skal bidrage med de ting, som vi er gode til, så det kommer flest mulige mennesker til gavn, og derfor har jeg taget initiativ til en lille festival for klassisk musik – “Klassisk Efterår Tølløse”, som jeg ønsker skal være mit frivillige bidrag til det gode liv i Tølløse. Jeg har selv en professionel baggrund som klassisk musiker, projektskaber og projektleder. Målet er, at festivalen skal være en årligt tilbagevendende festival i uge 39 og der sigtes efter et højt professionelt niveau blandt de optrædende musikere. I år er der planlagt tre koncerter samt en børneforestilling. Koncerterne vil primært bestå af intime kammerkoncerter, børnekoncerter og solokoncerter.

Fremadrettet vil der også blive planlagt gratis-koncerter, talentkoncerter og meget, meget mere. Det har været vigtigt for mig fra starten, at vi her i Tølløse skal have adgang til det bedste uden at det skal koste en bondegård. Derudover skal der være koncerter forskellige steder i byen, så også byens forskellige institutioner får mulighed for at byde nye borgere ind.

Det er helt afgørende, at festivalen planlægges og afvikles af frivillige borgere i Tølløse og omegn, så det lokale fællesskab kan dyrkes gennem frivilligt arbejde på den ene side og fælles koncertoplevelser på den anden side.

Indtil nu har jeg arbejdet alene, men jeg vil så gerne have nogle flere med på holdet. Musikerne til 2020 er fundet, finansieringen er stort set på plads via private fonde og støtte fra Holbæk Kommune. Årets koncertsteder er klar (Sejergaardsskolen, Tølløse Kirke, NO1, Tølløse Baptistkirke).

Derfor; skulle der være nogen, som kunne have lyst til at indgå i en styregruppe og være med i maskinrummet og præge dette års og fremtidige festivaller eller bare hjælpe til med løst som fast under festivalens fire dage eller i tiden op til, så hører jeg rigtig gerne fra jer.

Send mig en email på frederik@stovringolsen.dk og prøv at beskrive, hvad du godt kunne tænke dig at lave eller på hvilket niveau du gerne vil indgå i festivalen på.

 

Foto: ABW