Som et af de eneste teatre har Holbæk Teater valgt at gennemføre deres sommerforestilling!

Prøverne på årets sommerteater De Fedtede Fætre på Kærgården er i gang for fuld udblæsning og billetsalget følger med. “Vi har brug for at mødes, grine og være sammen igen! Og vi kan gennemføre det helt forsvarligt efter myndighedernes retningslinjer,” fortæller Kristoffer Møller Hansen, der er teaterleder på Holbæk Teater.

Siden at Danmark blev lukket ned den 11. marts har der ikke været de store muligheder for at gå i teatret, ej heller på Holbæk Teater. Men nu er der åbnet for teatrene igen, dog med særlige retningslinjer.

Og mens flere af de danske revyer og teatre desværre har måtte aflyse årets sommerforestillinger, har Holbæk Teater valgt at gennemføre årets sommerforestilling “De Fedtede Fætre På Kærgården”.

“Fordi vi kan byde indenfor – udenfor, kan vi, med de nuværende retningslinjer, gennemføre forestillingen stort set som de forgangne år og alligevel følge myndighedernes retningslinjer til punkt og prikke,” fortæller Kristoffer.

Og noget tyder på, at publikum allerede har taget godt imod det tilbud i en tid, hvor kulturudbuddet ikke er så stort. En tredjedel af billetterne er allerede solgt inden plakaterne er hængt op.

En række tiltag skal sikre den gode oplevelse for publikum
Ikke alt kan være helt som det plejer. Holbæk Teater har, på lige fod med andre kulturinstitutioner, måtte indrette oplevelsen efter myndighedernes retningslinjer for at skabe en tryg oplevelse for alle i teatret.

Der vil være ekstra bemanding på for at guide publikum bedst muligt og frem for alt, trygt igennem aftenen.

Og så får publikum tildelt pladser efterhånden som de ankommer i gården. Personalet søger for, at der er en meter til det næste par eller familier. Således kan alle få lov til at sidde sammen i de grupper, som de i forvejen omgås og have behørig afstand til sidemanden. Imellem hver forestilling afspritter vi stolene, så de er klar til de næste publikummer.

Det vil stadig være muligt at nyde en tapas i gården inden forestillingen, men teatret har set sig nødsaget til at skære antallet ned for at kunne håndtere det på forsvarlig vis. Og så opfordrer teaterlederen publikum til at bestille drikkevarer til pausen inden forestillingen starter: “Så stiller personalet det klar og vi slipper for de lange køer”.

“Det er klart, at når vi inviterer publikum i teatret, har vi også et stort ansvar for, at det kan foregå i trygge rammer. Det stiller selvfølgelig både krav til os som arrangører, men også til publikum. Vi regner med at publikum er indstillede på, at ikke alt er som det plejer,” siger Kristoffer og fortsætter: “Selvom en del er ændret, så kan vi love, at forestillingen bliver helt som den plejer, fyldt til bristepunktet med gode grin og absurditeter.”

Man kan læse mere om teatrets håndtering af denne usædvanlige situation på deres hjemmeside, ligesom publikum via en mail vil blive mindet om forholdsreglerne i gården, inden de skal i teatret. Kristoffer Møller Hansen opfordrer alle til at tage lidt ekstra tålmodighed og god køkultur med i teatret, så vi sammen kan skabe en god oplevelse.

“Én ting er sikkert – vi gennemfører kun, hvis det er sikkert,” understreger Kristoffer Møller Hansen.

ÅRETS SOMMERFORESTILLING
De Fedtede Fætre på Kærgården

Holbæk Teaters sommerteater er efterhånden blevet synonym med Flemming Jensen. Og årets forestilling De Fedtede Fætre på Kærgården bliver ingen undtagelse. Denne gang er det Morten Korchs kendte og elskede univers, der kommer under kærlig behandling af Flemming Jensen. Medvirkende i år er Elisabeth Von Rosen, Michael Hasselflug, Christian Damsgaard, Brian Kristensen og 3. årgang fra Holbæk Drama College. Kapelmester Lars Fjeldmose har arrangeret de kendte sange, Kirsten Brink har skabt scenografien og hele fornøjelsen bliver, for andet år i træk, instrueret af Joy-Maria Frederiksen.

De Fedtede Fætre på Kærgården har premiere den 8. august og spiller frem til den 6. september i Holbæk Museumsgård. Billetter bestilles på holbækteater.dk.

Pressefoto