De Fedtede Fætre på Kærgården er en ny-skrevet Flemming Jensen-komedie i en skæv udgave af et Morten Korch-univers.

Det plejer at være de kendte klassiske romaner, der får en tur i karrusellen i Holbæk Teaters sommerforestillinger. Men i år er det hele Morten Korchs kendte og elskede univers, som teatret og manuskriptforfatter Flemming Jensen har kastet deres satiriske kærlighed på.

Med reference til ”Flintesønnerne”, ”De Røde Heste” og ”Er Du Dus Med Himlens Fugle” har Flemming Jensen – med et glimt i øjet – skabt et Morten Korch univers i den skønne by Butterup – en lille landsby 8 km fra Holbæk.Det plejer at være de kendte klassiske romaner, der får en tur i karrusellen i Holbæk Teaters sommerforestillinger. Men i år er det hele Morten Korchs kendte og elskede univers, som teatret og manuskriptforfatter Flemming Jensen har kastet deres satiriske kærlighed på.

Med reference til ”Flintesønnerne”, ”De Røde Heste” og ”Er Du Dus Med Himlens Fugle” har Flemming Jensen – med et glimt i øjet – skabt et Morten Korch univers i den skønne by Butterup – en lille landsby 8 km fra Holbæk. I ternet skjorte og med sixpencen på plads møder vi helten Ib Rosin, der må gå så grueligt meget igennem for at få sin udkårne og smør på brødet. En skæv og sjov sommerkomedie med skurke og landbetjente, romantik og kærlighed, sagførersønner og landsbypiger i farverige sommerkjoler og selvfølgelig et postbud. Der bliver med smurt tykt på undervejs, og det er svært IKKE at komme til at klaske sig på lårene af grin.

Kapelmester Lars Fjeldmose har arrangeret de kendte sange, Kirsten Brink har skabt scenografi og kostumer og hele fornøjelsen bliver, for andet år i træk, instrueret af Joy-Maria Frederiksen. Joy har tidligere leveret succesfulde forestillinger i blandt andet Nykøbing Falster, Tivoli og Odense Sommerrevy, hvor hendes mand, Niels Olsen også medvirkede i 2019. Hun ved om nogen, hvad revyen kan og som både skuespiller, danser og instruktør, kender hun selv til det at stå på scenen.

Medvirkende i årets sommerforestilling er Elisabeth Von Rosen, Michael Hasselflug, Christian Damsgaard, Brian Kristensen og 3. årgang fra Holbæk Drama College.

Forestillingen spilles i Holbæk Museums hyggelige museumsgård. De historiske rammer med gamle byhuse og små værksteder – og med publikum placeret i hjertet af gården under det store lindetræ – skaber omgivelserne det perfekte Morten Korck univers for årets sommerforestilling.

De Fedtede Fætre på Kærgården har premiere den 8. august og spiller frem til den 6. september. Bestil billetter her.  

Traditionen med sommerteater i museumsgården startede i 2015, hvor sommergæsterne har kunne opleve:

2015: Skramlet – Hamlet af Shakespeare, instrueret af teaterleder Kristoffer Møller Hansen.

2016: Pyramus & Thisbe – En Skærsommernatsdrøm af Shakespeare, instrueret af Vibeke Wrede.

2017: Jorden Rundt i 80 Dage – af Jules Verne, instrueret af Per Pallesen.

2018: Gøngehøvdingen – af Carit Etlar, instrueret af Flemming Jensen

2019: Prins Valiant – tegneserie af Hal Foster, instrueret af Joy-Maria Frederiksen

2020: De Fedtede Fætre på Kærgården, instrueret af Joy-Maria Frederiksen

Pressefoto