Hvordan skal fremtidens energi produceres? Hvor kan vi producere den? Hvordan kan vi hver især bidrage?

Det er nogle af de spørgsmål, der melder sig, når de globale klimaudfordringer, som vi står overfor, kræver handling. Til dette formål er der udarbejdet en strategisk energiplan, der skal bidrage til, at Holbæk Kommune opnår sin målsætning om at blive mere grøn og bæredygtig. Ja, faktisk betyder det, at CO2-udledningen i Holbæk Kommune frem til 2030 skal reduceres med 70 procent i forhold til udledningen i 1990.

Den strategiske energiplan er Kommunalbestyrelsens plan for, hvordan Holbæk Kommune de kommende år sikrer fremtidens energiforsyning og dermed bidrager til en omstilling af energisektoren til vedvarende energiformer. Det handler blandt andet om vindmøller, solceller, biogas, elbiler og fjernvarme. Det skal tilføjes, at planen ikke giver endelige svar på, hvilke energiformer vi skal benytte os af, eller hvor de skal placeres. Men blot sætter rammen for mulighederne.

Formålet med den strategiske energiplan for Holbæk Kommune er at danne et samlet beslutningsgrundlag for en kortsigtet og en langsigtet indsats for omlægning af energiområdet i Holbæk Kommune mod en mere grøn og bæredygtig omstilling.

Læs mere her og giv dit høringsvar senest 1. august. 

Foto: ABW