Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/04/30 til 2020/05/12.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Løse kvæg på vejene – Gislinge – Holbæk

Kl. 03.21 fik politiet et par henvendelser om 3-4 kalve, som løb rundt på offentlig vej. Politiet forsøgte i samarbejde med lokale borgere, der havde indfanget nogle af kalvene, at få identificeret ejeren, som viste sig at være en 27-årig mand fra Regstrup. Han kontaktede nemlig politiet selv kl. 05.37 og oplyste, at han savnede op mod 20 kvier. Han fik derfor overbragt oplysninger om de lokale borgere, som formentlig var i besiddelse af hans kvæg. Politiet har ikke modtaget oplysninger om trafikuheld som følge af kvægets udflugt ud på offentlig vej.

Mand med skydevåben – Gl. Hagested – Holbæk

Kl. 19.58 fik politiet en henvendelse fra en bekymret borger om, at en mand var set ved sin bopæl med et skydevåben, og at manden nu var gået indenfor med våbnet. Politiet kørte til adressen med flere patruljer for at få kontakt til manden under den fornødne sikkerhed for både omkringboende og politipersonalet. Kort efter politiets ankomst kom manden frivilligt ud medbringende et skydevåben og en kniv i hænderne. Der var tale om en 48-årig mand fra Holbæk, som blev anholdt som mistænkt for overtrædelse af våbenlovgivningen. Den anholdte blev konstateret kraftigt påvirket af spiritus, ligesom politiet vurderede til at være lettere uligevægtig, idet han under transporten til politistationen blev udadreagerende. Våbnene blev ikke brugt til trusler mod politiet, som kunne konstatere, at skydevåben var et luftgevær, som han lovligt kunne være i besiddelse af. Politiet undersøger også, om der måtte være grundlag for en sigtelse på grund af kniven i hånden ved anholdelsen. Den 48-årige blev efter en lægeundersøgelse anbragt i detentionen til afrusning og blev løsladt tidligt mandag morgen.

Forsøg på afpresning – Markedspladsen, Holbæk

Kl. 23.24 anmeldte moderen til en 13-årig pige fra Holbæk, at datteren havde gået rundt i byen sammen med en ven og veninde. På Markedspladsen var de pludselig blevet passet af et par unge mænd, der havde forlangt at få deres mobiltelefoner og penge. Da de ikke havde de ønskede kontanter, fik datteren via sin mor anmeldt forholdet. Politiet kørte til området med flere patruljer, som i området fik kontakt til en gruppe af unge mænd, der blev tilbageholdt, indtil politiet fik klarlagt, at en 20-årig mand fra Holbæk kunne mistænkes i sagen. Med baggrund i forklaringer fra de forurettede sigtede politiet den 20-årige for forsøg på afpresning, idet ingen af de unge forurettede havde nået at aflevere nogen af de ting, som den mistænkte havde forlangt. Politiet har optaget rapport om afpresningen for at få klarlagt, om den 20-årige sigtede har været sammen med andre, der kan mistænkes for en rolle i sagen.

Kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Blegstræde, Holbæk

Kl. 15.30 bemærkede en patrulje en personbil, der blev ført ad Ahlgade og efterfølgende ad Blegstræde, hvor politiet forsøgte at standse den ved brug af udrykningssignaler, fordi politiet havde en mistanke om, at bilen blev ført af en person uden førerret. Pludselig standsede bilen kortvarigt, medens to personer på forsæderne byttede plads, inden bilen fortsatte sin kørsel kortvarigt. Da bilen standsede, sad en 23-årig kvinde fra Kalundborg på førersædet. Hun fremviste et kørekort, men politiet henvendte sig efterfølgende til manden på passagersædet. Der var tale om en 22-årig mand fra Store-Fuglede, som i forvejen var frakendt kørekortet, og som var ejer af personbilen. Politiet sigtede ham for kørsel i frakendelsestiden i bilen ad Ahlgade og Blegstræde, indtil han byttede plads med kvinden lige foran patruljebilen. Da politiet efterfølgende kunne konstatere, at han flere gange tidligere var blevet afsløret i at køre bil uden førerret, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation. Han vil derfor blive indkaldt til et retsmøde på et senere tidspunkt.

Hashrygning i skolegården – Absalonsvej, Holbæk

Kl. 17.49 fik politiet en henvendelse om, at flere unge befandt sig i nogle telte, der var opstillet i skolegården, medens de formentlig røg hash. Politiet kørte til stedet og traf tre unge mænd på 19, 20 og 21 år fra Holbæk, som hver især var i besiddelse af et mindre kvantum hash til eget forbrug. På jorden i det telt, hvor de opholdt sig, lå en pose med mange mindre portioner hash i salgsposer. Ingen kendte noget til den fundne hash, hvorfor alle tre blev anholdt som mistænkt for ulovlig besiddelse af hash. Ved den efterfølgende ransagning på deres bopæl fandt politiet hos den 21-årige endnu en pose med mange mindre portioner hash i salgsposer samt en digitalvægt. De to yngste anholdte blev hurtigt løsladt efter afhøring til sagen, som kom til at omhandle fund af i alt 53 salgsposer med hash på i alt knap 62 gram. Den 21-årige blev sigtet for besiddelsen af salgsposerne formentlig med henblik på videresalg og blev løsladt senere på aftenen efter afhøring til sagen. Alle tre kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Færdselsuheld – Mosevang, Holbæk

Kl. 14.25 fik politiet en henvendelse fra en bilist, som havde været impliceret i et færdselsuheld med en knallert. Ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet, der skete, da en 16-årig dreng fra Holbæk kørte på sin lille 30-knallert ad Mosevang mod øst. Af ukendte årsager mistede han kontrollen over knallerten og kørte over i modsatte kørebanehalvdel, hvor han ramte venstre side på en varebil, der kørte i modsat retning ad Mosevang. Der opstod en mindre bule på varebilens side, og parterne udvekslede oplysninger, ligesom politiet blot registrerede parterne i uheldet.

Listetyve stjal bilnøgler og forulykkede i stjålet bil – Peder Billesvej / Strandmøllevej, Holbæk

Kl. 07.15 fik politiet en anmeldelse om, at en bil var kørt ind i et træ på Strandmøllevej, og at to mænd var gået fra stedet i retning mod Ewalds Have. Politiet kørte til området og fik kontakt til en 18-årig mand fra Vig og en 19-årig mand uden fast bopæl. De passede på signalementet af de to mænd, der ifølge anmelderen flygtede fra den forulykkede bil. De blev anholdt som mistænkte, da de ikke kunne redegøre for ejerforholdet på bilen, som viste sig at være stjålet fra en adresse på Peder Billesvej, Holbæk, kort forinden. Her havde de to anholdte listet sig ind via en ulåst hoveddør og fundet en bilnøgle, som de brugte at stjæle personbil. Under kørslen forulykkede de ved at køre ind i et træ, men de slap begge uskadte fra uheldet. De to mænd blev løsladt efter afhøring til sagen, medens politiet afventer resultatet af de tekniske undersøgelse fra bl.a. bilen for at få afklaret, hvem der førte bilen på uheldstidspunktet.

Narkokørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Kalundborgmotorvejen, Holbæk

Kl. 14.30 anholdt og sigtede politiet en 32-årig mand fra Brøndby for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i forvejen ikke være fører af, fordi han var frakendt kørekortet. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Da politiet ved nærmere undersøgelse af hans personlige forhold kunne konstatere, at han flere gange tidligere var blevet afsløret i at køre bil uden førerret, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på endelig konfiskation. Han vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmål om konfiskation skal afgøres.

Brandundersøgelse – Vandtårsvej, Holbæk

Kl. 05.49 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en ildebrand i et skur tæt på en børnehave. Branden og røg derfra var blevet opdaget af en beboer i Ladegårdsparken, som havde slået alarm. Det viste sig, at der var ild i et skur på et indhegnet område få meter fra børnehavens bygninger. Ilden nåede at brede sig til en dør ind til bygningen, så der opstod røg- og sodskader indvendigt. Skuret udbrændte, og politiet skal nu undersøge årsagen til branden, idet der ikke umiddelbart var nogen naturlig forklaring herpå.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i området ved børnehaven og det indhegnede område inden anmeldelsen om branden. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Indbrudstyv anholdt – Jernbanevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 09.37 anmeldte en medarbejder, at han netop havde overrasket en fremmed mand i færd med at opbryde et vindue ind til kontoret, hvor medarbejderen skulle møde på arbejde. Da den fremmede mand blev konfronteret, gik han fra stedet, hvorefter politiet blev alarmeret. En patrulje fik ud fra medarbejderens beskrivelse af manden kontakt til ham på Jernbanevej, hvor han gik. Der var tale om en lettere spirituspåvirket, 43-årig mand uden fast bopæl, som blev anholdt og sigtet for forsøg på indbrud i kontoret, hvor også en lås var ødelagt. Den anholdte medbragte i en taske en dolk, to grensakse og nogle jagtpatroner, men dog intet skydevåben samt et kørekort tilhørende en 20-årig kvinde fra Nyrup. Hun havde fået det stjålet i et supermarked, Hovedgaden, Ugerløse, den 14. marts 2020. Han blev sigtet for indbrudsforsøget og overtrædelse af knivloven, inden politiet løslod ham efter afhøring til sagen. Politiet undersøger, om han lovligt kunne være i besiddelse af jagtpatronerne og kvindens kørekort, hvorfor den 43-årige i nærmeste fremtid kan forvente at høre nærmere fra politiet.

Brandundersøgelse – Stormøllevej, Holbæk

Kl. 23.00 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en anmeldelse om ildebrand ved en børnehave. En anmelder havde under en gåtur bemærket nogle mindre flammer på bagsiden af børnehaven og efterfølgende slået alarm. Anmelderen havde ikke set nogen personer i området. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden, der var opstået på en træterrasse ud for en dør på børnehavens bagsiden. Nogle træbrædder i terrassen og en dør fik mindre brandskader. Politiet skal nu undersøge brandårsagen nærmere, idet der ikke umiddelbart er nogen naturlig forklaring på brandens opståen.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget mistænkeligt ved børnehaven forud for brandens opståen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

To sultne indbrudstyve anholdt – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 00.23 fik politiet en henvendelse fra et årvågent vidne om, at to personer var ved at bryde ind i et nærliggende supermarked via en kælderdør. De to personer var inden politiets ankomst gået i retning mod togstationen, hvor politiet kl. 00.33 kunne anholde to drenge på 15 år fra hhv. Vipperød og Vordingborg, da de var i færd med en spise en pose chips. Fra supermarkedet var der netop stjålet en kasse med chips af samme slags, som de anholdte var i færd med at spise. Ved visitationen fandt politiet på drengen fra Vipperød en lille klump hash, ligesom han også skønnedes påvirket af hash. Den anden dreng fra Vordingborg var faktisk efterlyst af politiet som forsvundet fra en institution. Begge anholdte blev bragt til politistationen i Holbæk til afhøring til sagen, hvorefter personale fra en institution afhentede den efterlyste 15-årige. Den anden blev kørt hjem til sin værge, der samtidig blev underrettet om sagen. Den stjålne kasse med chips blev stillet tilbage i supermarkedet, og de sociale myndigheder blev underrettet om sagerne mod drengene, som vil høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Mange personer forsamlet – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 00.14 fik politiet den første henvendelse om, at to større grupperinger var forsamlet ved en fastfoodrestaurant, og der dermed formentlig overtrådte corona-lovgivningen. Ved politiets ankomst ca. 10 minutter senere traf politiet kun to mindre grupper med samlet 11 personer. De blev oplyst om gældende regler, men ingen blev sigtet for noget.
Kl. 01.13 fik politiet igen en anmeldelse om en måske ulovlig forsamling samme sted, idet op til ca. 15 personer var forsamlet. Politiet kørte igen til stedet, hvor politiet traf en mindre gruppe med under 10 personer. Dermed havde politiet ikke grundlag for at foretage yderligere og forlod området.

Indbrud i Perioden

Hybenvang, Holbæk
Peder Billesvej, Holbæk
Solvej, Mørkøv