Absalons uddannelser har tiltrukket stort set lige så mange ansøgere som sidste år. Flere unge har valgt en fremtid som sygeplejerske, pædagog og socialrådgiver.

Coronaudbruddet fik fristen for kvote 2 ansøgningerne udsat, og det gav de kommende studerende en ekstra chance for at tænke sig om, og det har givet pote, lyder det fra rektor Camilla Wang:

“Vi frygtede, at Coronaen ville få en negativ indvirkning på antallet af ansøgere i år. Heldigvis blev vores frygt gjort til skamme, og vi har fået stort set samme antal ansøgninger som sidste år”, siger Camilla Wang.

Samlet set har 1.940 søgt om at studere hos Absalon til næste studieår, mod 1.974 i 2019.

Der er i år stor interesse for sygeplejerskeuddannelsen. Samlet set er der kommet flere ansøgere end sidste år. Roskilde har en stor stigning med 155 søgt i år mod 122 sidste år. Slagelse, Næstved og Holbæk er næsten status quo. Kun Nykøbing Falster oplever et mindre fald i antallet ansøgere:

“Der er mangel på sygeplejersker i hele landet, også i Region Sjælland. Derfor er det vigtigt, at vi kan tiltrække flere studerende til uddannelsen, og det glæder mig meget, at flere har valgt at blive sygeplejerske i Region Sjælland,” siger Camilla Wang.

Det samme gælder for pædagoguddannelsen og socialrådgiveruddannelsen, som begge har oplevet fremgang på henholdsvis 8 og 26 flere ansøgere i år:

“Vi oplevede et fald i ansøgere på pædagoguddannelsen og socialrådgiveruddannelsen sidste år, så derfor er det rigtig positivt, at begge uddannelser stiger i antallet af ansøgere”, siger Camilla Wang.

“Fælles for disse uddannelser er, at både regeringen og vores uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har lagt et stort arbejde i at fortælle om vigtigheden i disse uddannelser. Jeg er også sikker på, at med den situation som Danmark står i lige nu, så er det blevet helt klart, hvor vigtig en rolle disse uddannelser har i vores samfund,” siger Camilla Wang.

Læs mere her. 

Foto: ABW