Bibliotekerne er klar til at levere bøger-2-go til borgerne i Holbæk Kommune. Så nu kan der igen komme bøger og andet godt fra bibliotekets hylder ud. Udleveringen starter mandag d. 4. maj.
Bibliotekerne har været lukkede siden midten af marts. Og det kan mærkes. Trods alverdens muligheder for at læse bøger online og lytte til lydbøger, savner mange de fysiske bøger. Det er der nu fundet en løsning på.

”I denne tid, hvor sociale arrangementer er aflyst, er der ekstra god tid til at læse bøger. Så efterspørgslen på læsestof er stor. Selvom der via biblioteket kan lånes både e- og lydbøger på eReolen, har vi fået henvendelser fra rigtig mange, der gerne vil låne fysiske bøger. Derfor åbner vi nu op for muligheden for at bestille emneposer og afhente dem på bibliotekerne. Selvfølgelig med fokus på sikkerhed, så det sker på en tryg måde for alle,” fortæller Ole Hansen, formand for Udvalget for Kultur og Fritid.

Sådan bestiller du
Bestillingen foregår via bibliotekets hjemmeside, hvor der også er info om tilbuddet: https://bibliotek.holbaek.dk/node/1388

I al sin enkelthed er konceptet, at du kan vælge mellem forskellige emneposer. Her er det muligt at angive særlige ønsker til emnet eller oplyse særlige hensyn som fx alderstrin m.m.
Bibliotekerne kan tilbyde bøger, som er på egne hylder i Holbæk, Jyderup, Tølløse eller Svinninge. Det kan altså ikke lade sig gøre at bestille bøger fra andre biblioteker.
Når posen med bøger er pakket, modtager du en e-mail. I e-mailen står, hvornår posen kan hentes på det bibliotek, som er valgt som afhentningssted.

Udlevering foregår på alle kommunens fire biblioteker. Du får materialet, der er pakket i plastikposer, leveret ud gennem et vindue eller en dør, så du skal altså ikke ind på biblioteket.

Udleveringstider
Holbæk: Mandag-fredag kl. 14-16
Svinninge: Tirsdag kl. 14-16 og torsdag kl. 10-12
Tølløse: Tirsdag kl. 14-16 og fredag kl. 10-12
Jyderup: Mandag kl. 14-16 og torsdag kl. 10-12

Bibliotekerne holder fortsat lukkede til og med d. 10. maj. Derfor er det stadig ikke muligt at hente reserveringer og aflevere materialer. Overskredne afleveringsfrister medfører selvfølgelig ikke gebyrer.

Foto: ABW