Arrangørerne bag Idræt på Fælleden må aflyse årets stævne.

Gymnaster med græs under tæerne, håndboldspillere i solen, masser af begejstrede publikummer – sådan bliver det ikke i år på Fælleden i Holbæk. På grund af coronakrisen aflyses det store idrætsstævne nu.

”Vi har holdt vejret til det sidste, men det er desværre ikke længere realistisk, at vi kan gennemføre Idræt på Fælleden i år på grund af coronakrisen. Det er vildt ærgerligt især med tanke på sidste år, hvor et uvejr tvang os til at afbryde stævnet”, siger
Søren Leth, der er projektleder og forsætter:

”Men tredje gang må være lykkens gang. Så vi er allerede nu klar med datoen for 2021, der bliver 19. juni”.

Vi skal passe på hinanden
Med myndighedernes retningslinjer for at hindre coronasmitte og et foreningsliv sat på pause er det ikke muligt at gennemføre stævnet. Der var ellers lagt op til flere tusinde deltagere primært fra gymnastikforeninger og håndboldklubber. Og som noget nyt var der motionsløb.

”Det er helt afgørende, at vi følger myndighedernes anbefalinger, så vi passer på hinanden. Derfor aflyser vi, og nu glæder vi os til, at vi igen må mødes”, siger Søren Leth.

Hos Holbæk Kommune er der stor forståelse for beslutningen.

”Idrætsbegivenheder i store fællesskaber er noget af det, vi lige nu må undvære pga. corona. Holbæk Kommune har den fulde forståelse for aflysningen, men ser samtidig frem til, at DGI i 2021 skaber rammen sammen med mange tusinde deltagere og frivillige for et nyt Idræt på Fælleden”, siger Brian W. Ahlquist, chef for Kultur, Fritid og Borgerservice i Holbæk Kommune.

Pressefoto