Myrevand er flydende jord, der trænger ned i myrernes gange og fortrænger dem. Samtidig stabiliseres fliser og belægningssten, så risikoen for sætningsskader minimeres.

Myrevand er “flydende jord”, der trænger ned i myrernes gange. Her fortrænger det myrerne. Når det er størknet, er det med til at stabilisere jorden og forebygge, at fliser og belægningssten synker. Myrevand er et 100 pct. giftfrit produkt af finkornet ler og vand.

Når der dukker små bunker af sand op på fliserne i indkørslen eller på terrassen, er det et sikkert forårstegn – myrerne er vågnet op. Og det kan vække bekymring hos mange, der ser deres verden – eller i hvert fald fliser – synke i grus som følge af undergravende virksomhed.

Med Myrevand har husejerne dog fået en giftfri løsning mod myrer, der laver huller og gange i jorden. Myrevand er “flydende jord” af meget finkornet ler og vand – et rent naturprodukt, der skåner grundvandet.

Myrevand fås færdigblandet på flasker og hældes ganske enkelt ned i de sprækker, som myrerne laver mellem fliserne. Det tynde lervand er tungere end vand, så tyngdekraften sørger for at fordele Myrevand i gange og hulrum.

Myrevand fortrænger myrerne, og når gangene fyldes op, sker der samtidig en stabilisering af fliser og andre flader, så man minimerer risikoen for sætningsskader. Lykkes det tilmed at indkapsle myrernes dronning, vil boet uddø. Det er dronningen, som står for at udklække de 5.000-10.000 myreflittige indbyggere under fliserne.

Vær klar til foråret

Jo tidligere man sætter ind, des færre sætningsskader og ærgrelser vil man opleve. Et oplagt tidspunkt er i foråret, når de første små sandbunker kommer til synes.

Det anbefales at gentage behandlingen med en efterfyldning, da mængden svinder ind, når leret er størknet. Tilsvarende skal man holde øje med, om der opstår ny aktivitet andre steder.

Myrevand er et dansk patentanmeldt produkt og består af meget finkornede jordtyper opslæmmet med vand. Derfor kan produktet trygt bruges overalt omkring boligen, også i køkkenhaven og drivhuset. Faktisk øger Myrevand frugtbarheden i sandet jord, da det indeholder kalium, magnesium og jern.

Myrevand koster i vejl. udsalg 59,95 kr. for 750 ml, mens en 2,5 ltr. refill-dunk koster 119,95 kr. Fås blandt andet i Silvan, Bauhaus, Plantorama og Jem&Fix. Læs mere på myrevand.dk, hvor der også er en video, som viser den enkle brug af Myrevand.

Myrevand, foto: Risvig Design