Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/03/20 til 2020/03/31.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Amtsvejen, Stokkebjerg, Jyderup – Holbæk

Kl. 14.59 var en bilist forulykket, idet bilen var kørt i grøften, men ingen var tilsyneladende kommet til skade ved uheldet. Ifølge anmeldere standsede flere bilister op for at kontrollere, om nogen havde brug for hjælp. På uheldsstedet traf politiet en spirituspåvirket, 28-årig mand fra Roskilde, som havde været fører af bilen på uheldstidspunktet. Han blev sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Bilen holdt nede i en ca. to meter dyb grøft og blev afmærket med politistrimmel som tegn på, at politiet havde været på stedet. Ingen øvrige trafikanter var impliceret i uheldet, der skete, da den 28-årige mistede kontrollen over bilen i en kurve. Han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Færdselsuheld – Kalundborgmotorvejen, Regstrup – Holbæk

Kl. 15.42 rykkede politiet ud til et færdselsuheld på motorvejen ved tilkørslen fra Regstrup, idet to biler var stødt sammen i det vestgående spor. Det viste sig, at en 35-årig mand fra Kalundborg kørte i anden vognbane med lidt højere hastighed end en 37-årig mand fra Jerslev Sj., der kørte i en personbil i vognbanen længst til højre. Da den 37-årige skiftede vognbane til venstre, stødte de to bilister sammen, således at den 37-åriges bil snurrede rundt og ramte autoværnet på midten af vejen. Uheldet medførte spærring af motorvejen i det vestgående spor, indtil en ladvogn havde fået fjernet de implicerede personbiler. De to førere blev begge bragt til skadestuen til kontrol, men begge var sluppet uskadte fra uheldet. Kl. ca. 17.30 var motorvejen ryddet, så trafikken kunne normaliseres på uheldsstedet.

Kørsel uden førerret mv. – Ringstedvej, Hellestrup, Holbæk

Kl. 18.45 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af bilen og dens fører, som var en mand. Han oplyste indledningsvist sine personlige oplysninger på et mandligt familiemedlem, hvilket ikke var helt korrekt, da disse efterfølgende blev kontrolleret af politiet i forbindelse med en sigtelse for ikke at medbringe kørekortet. Til sidst måtte han gå til bekendelse og indrømme, at han var en 20-årig mand fra Tølløse, som havde et kørselsforbud og derfor ikke måtte være fører af personbilen. Han blev derfor sigtet for både overtrædelse af færdselsloven, fordi han var fører af bilen, og for overtrædelse af straffeloven, da han forsøgte at undgå en straffesag ved at udgive sig for en anden person, der dermed risikerede at blive undergivet strafferetlig forfølgning. Den 20-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Vold i supermarked – Halvmånen, Holbæk

Kl. 17.56 anmeldte en 45-årig mand fra Holbæk, at han var blevet udsat for vold, da han var ude at handle i et supermarkedet Rema1000. Den 45-årige havde i butikken bemærket to mænd, som gik rundt i butikken og spiste chips. De spildte chips på gulvet, hvilket den 45-årige gjorde personalet opmærksom på. Da den 45-årige kom op til kasseområdet, var de to mænd nået op til kassen, hvor den ene optrådte ubehageligt over de andre kunder i butikken. Han havde blandt andet hostet mod kunde, som blev ramt af chips og talt grimt til en ældre dame, da kunderne sagde fra over for mandens opførsel. Den 45-årige havde påtalt opførslen og den aggressive mand rettede sin vrede mod den 45-årige, som blev tildelt flere knytnæveslag i ansigtet. De to mænd betalte for deres varer, hvorefter de forlod butikken.
En patrulje kom frem til stedet, men mændene havde forladt supermarkedet. Den forurettede og vidner på stedet blev afhørt og politiet sikrede videoovervågning på stedet. Den 45-årige blev undersøgt på skadestuen, men blev sendt videre til nærmere undersøgelse for brud i ansigtet.

Mændene beskrives som:
A: Dansk af udseende, skaldet, kraftig af bygning, ca. 50 år, iført en grå hættetrøje. Mistænkt for at slå den 45-årige.
B: Dansk, skaldet, kraftig af bygning, ca. 50 år, iført en sort trøje og en øresnegl. Helt rolig under episoden.

Politiet efterforskere nu sagen og vil i den forbindelse gerne i kontakt med vidner, som måske har set de to mænd før eller efter episoden i Rema, og som kan komme med oplysninger om et evt. køretøj. Vidner som har overværet voldsepisoden, men som endnu ikke er blevet afhørt af politiet, må meget gerne kontakte politiet. Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

To uheld på samme vej – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 15.55 skete et uheld da en personbil, som blev kørt af en 71-årig mand fra Dianalund, kørte fra K.P Danøsvej ud på Valdemar Sejrsvej, hvor han ramte ind i siden en bil, som blev ført af en 54-årig kvinde fra Holbæk. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men der skete stor materiel skade på bilerne. Den 71-årige havde vigepligt i sin kørselsretning, så politiet optog rapport i sagen, og den 71-årige kan forvente at høre mere i sagen.

Kl. 16.28 skete endnu et uheld på Valdemar Sejrsvej, men denne gang var det i krydset ved Kalundborgvej/Ahlgade. En 22-årig mand fra Holbæk kom kørende ad Ahlgade ind i krydset, hvor han blev ramt af en modkørende bil, som svingede ned ad Havnevej. Efter sammenstødet fik de to førere øjenkontakt, så den 22-årige forventede at modparten ville holde ind til siden. Bilen standsede dog ikke efter uheldet, men fortsatte væk fra stedet.

Den 22-årige nåede at notere registreringsnummeret på den flygtende bil, hvorefter han tilkaldte politiet. Den flygtende bil var registreret til en 20-årig mand fra Tølløse, så politiet kørte til hans adresse, men han var ikke hjemme. Patruljen fik telefonisk kontakt til den 20-årige som kom til stedet omkring kl. 18.30, hvor politiet stod klar. Hans bil havde skade på fronten, og den 20-årige erkendte at han kørte bilen ved uheldet. Han havde ikke noget kørekort, da han havde fået et kørselsforbud i forbindelse med en sag om narkokørsel. Politiet mistænkte den 20-årige for at være påvirket af narko, og han erkendte at have røget hash i løbet af dagen. Han blev derfor sigtet for narkokørsel, kørsel uden førerret og for at flygte fra et færdselsuheld. Han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den 20-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Forsøg på at franarre borger personlige oplysninger – Mørkøv – Holbæk

Kl. 16.38 anmeldte en 41-årig mand fra Mørkøv, at han for kort tid siden var blevet ringet op af en mand, der udgav sig for at være politibetjent hos Østjyllands Politi. Han ringede fra et telefonnummer, der var identisk med hovedtelefonnummeret til Østjyllands Politi, men ville dog ringe fra et andet nummer kort efter, fordi han blev aflyttet. Den fremmede mand ringede efterfølgende fra et mobilnummer og meddelte, at han havde en besked fra SKAT, fordi der var optaget et større lån i den 41-åriges navn. Manden ville derfor have den 41-åriges personnummer udleveret, hvilket den 41-årige afslog og afbrød forbindelsen, da han var i tvivl om ægtheden af opkaldet. Politiet efterforsker nu sagen som uberettiget udøvelse af offentlig myndighed og vil kun rose manden for at være på vagt over for sådanne uberettigede og ulovlige forsøg på at få fat i personlige oplysninger. Myndighederne har i sagens natur allerede de ønskede personlige oplysninger i forvejen, hvis en person får en sag behandlet.

Narkokørsel – Roskildevej, Holbæk

Kl. 20.15 sigtede og anholdt politiet en 29-årig mand fra Vipperød for narkokørsel, da han var påvirket af kokain. Han blev standset af færdselspolitiet, som foretog en narkotest af den 29-årige. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu venter politiet på resultatet, hvorefter den 29-årige vil blive kontaktet om sagens videre gang.

Uro og uorden – Ladegårdsparken, Holbæk

kl. 15.54 fik politiet anmeldelse om, at en gruppe unge skabte uro ved parkourbanen. Da politiet kom frem til stedet løb de unge fra stedet, men patruljen fik en dialog med de unge, som var blevet på stedet. Der var ingen sag for politiet

kl. 19.10 var den igen gal ved parkourbanen, hvor beboere igen klagede over uro i området med en gruppe unge. Politiet kørte igen til stedet, hvor betjentene igen tog en dialog med de unge om at tage hjem og blive hjemme. De var dog ikke forsamlet flere end tilladt, så ingen blev sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet.

Kl. 22.22 var politiet igen tilbage ved parkourbanen for at kontrollere, om der var forsamlet flere end tilladt. Der var en mindre gruppe unge på stedet, men igen flygtede mange fra stedet ved politiets ankomst. Politiet sigtede en 18-årig mand fra Holbæk for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han ikke fulgte politiets anvisninger og skabte uro på stedet, hvilket var egnet til at forstyrre den offentlige orden. Ingen blev sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet.

Herefter kom der ikke flere anmeldelser om uro i Ladegårdsparken denne aften.

Vold – Alleparken, Holbæk

Kl. 03.45 anmeldte en 35-årig mand, at han kort forinden havde været udsat for vold af en mand, som var blevet frustreret over, at den 35-åriges bil havde lyst ind i den lejlighed, hvor han befandt sig. Den 35-årige havde været på stedet for at hente sin veninde, som han så ofte gjorde, og havde holdt i sin bil på parkeringspladsen med bilen i tomgang. Mens den 35-årige ventede kom en mand hen til ham, for at høre hvorfor han holdt der og lyste ind i en lejlighed med bilens lygter. Manden bad den 35-årige stoppe og truede ham, hvorefter han gik ind i opgangen. Da den 35-åriges veninde høre om episoden gik hun og den 35-årige hen til den lejlighed, som den truende mand var gået ind i, for at afklare situationen. Dette førte til et skænderi, hvorunder den 35-årige blev tildelt et knytnæveslag i ansigtet af den 22-årige.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor de fandt frem til den mistænkte, en 22-årig mand fra Tølløse, som opholdt sig i lejligheden. Han blev sigtet for vold mod den 35-årige, som blev undersøgt på skadestuen, men var ikke kommet alvorligt til skade. Den 22-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Knallert i spiritusuheld – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 15.36 kørte en kvindelig bilist bag en knallert, som blev ført usikkert og slingrende. Hun holdt derfor god afstand til knallerten, og da føreren drejede hovedet for at se tilbage kørte knallerten ned i grøften, hvor han rullede rundt. En patrulje kørte frem til stedet, hvor de traf føreren af knallerten, en 31-årig mand fra Mørkøv, som havde slået sig ved faldet. Han blev kørt i ambulance til sygehuset til kontrol, men han havde ikke pådraget sig alvorlige skader. Politiet mistænkte, at den 31-årige var påvirket af spiritus, så han fik udtaget en blodprøve, som politiet nu afventer resultatet af.

Indbrud i Perioden

Ahlgade, Holbæk
Ahlgade, Holbæk (2 steder)
Kirkevej, Svinninge
Torslundevej, Svinninge
Peder Oxesvej, Tølløse
Løvsangervej, Ugerløse

 

Foto: ABW