Sundhedsstyrelsen har pr. 3. marts 2020 stillet krav om, at alle ansatte i sundheds- og ældresektoren, som har rejst i risikoområder, skal blive hjemme i 14 dage. Det oplyser Holbæk Kommune:

I Holbæk Kommune følger vi sundhedsstyrelsens anbefalinger. Det betyder konkret, at vi i sidste uge udsendte information til alle arbejdspladser om, hvordan de skal forholde sig til, at vores sundhedsberedskab er opdateret, og at der er sendt information ud her på hjemmesiden og via den digitale hotline.

Situationen med coronavirus er nu skaleret, da Sundhedsstyrelsen har stillet krav om, at alle ansatte i sundheds- og ældresektoren, som har rejst i områder, hvor coronavirus er særligt udbredt (risikoområder) og er kommet hjem efter d. 18. februar 2020, skal blive hjemme i 14 dage efter hjemkomst.

De 14 dage regnes fra hjemkomstdato dvs. hvis man fx er kommet hjem d. 20. februar, skal man blive hjemme til d. 5. marts, så der samlet set er gået 14 dage, siden man har været i et risikoområde.

Dette sker for at beskytte de ældre og syge i vores samfund, som er mest udsatte for smitte af coronavirus, og som – hvis de smittes – er i størst risiko for komplikationer eller dødsfald. Den nye anbefaling bliver implementeret fra onsdag d. 4. marts 2020 fra morgenstunden.

Sundhedsstyrelsen har desuden anbefalet, at alle øvrige danskere, som har været i et af risikoområderne og er kommet hjem fra og med d. 2. marts 2020, bliver hjemme i 2 uger. Det sker for at inddæmme smitten i samfundet generelt.

Gælder også pårørendes besøg
Den nye situation betyder samtidig, at borgere, der har været i et af risikoområderne, ikke kan aflægge besøg på landets plejecentre og heller ikke bør besøge ældre hjemmehjælpsmodtagere i egen bolig. Der vil derfor blive udsendt information til de pårørende.

Risikoområderne er aktuelt fire provinser i Norditalien (Lombardiet, Emilia-Romagna, Piemonte og Veneto), hele Iran, hele Kina samt den nordlige del af Sydkorea. Listen vil løbende (dagligt) blive opdateret.

Hvis du bliver syg: Ring først, mød ikke op
COVID-19 kan vise sig med feber, hoste eller vejrtrækningsbesvær. Symptomerne ses op til 14 dage, efter man er udsat for smitte.

Hvis du indenfor de sidste 14 dage har været i et land med COVID-19 smittespredning, eller hvis du har været i tæt kontakt med en person med COVID-19, så ring til din læge, hvis du er syg.

Det er vigtigt, at du ringer først og ikke møder op i venteværelset, da du kan smitte andre. Udenfor åbningstid skal du ringe til akuttelefonen ved Region Sjælland 70 15 07 08.

Læs mere her

Foto: ABW