Skydedørene ind til det nye loppesupermarked i Holbæk Megacenter på Stenhusvej var på overarbejde, da Kirppu lørdag formiddag åbnede butik nummer 15. Loppesælgere havde i ugen op til åbningen fyldt alle 360 stande op, og der blev taget flittigt ned af hylderne hele dagen.

Om det er forårets komme, der har fået folk i Holbæk og omegn til at tømme skuffer og skabe og rydde ud i gemmerne, er ikke til at vide. Men det nye Kirppu-loppesupermarked i Megacentret var i hvert fald fyldt helt op med tøj, lamper, vinylplader, stereoanlæg, malerier, brugskunst, glas og vaser, legetøj og tusindvis af andre gode ting fra folks hjem, da det slog dørene op lørdag kl. 10.

Skydedøre på overarbejde
Eller rettere sagt, da skydedørene gled til side – igen og igen, for gennem hele dagen valfartede kunder til den 1.000 m2 store og lyse butik, der er rykket ind over for Bauhaus, hvor Sportsmaster tidligere havde outlet. Med 360 stande er Holbæk den største Kirppu-butik i den landsdækkende kæde, der blev etableret i 2014 og som nu tæller 15 butikker over hele landet.

Konceptet bygger på, at man som kunde lejer en stand i butikken, hvor der er professionelt personale til at sælge varerne. Hvert salg registreres ved hjælp af en stregkode, og kunden afregnes af Kirppu. Med appen ”Mit Kirppu” kan kunderne følge, hvordan salget går.

Alle stande udlejet inden åbning
Kirppu overtog lejemålet den 1. februar og personalet har brugt den første måned på at indrette det store lokale med stande, prøverum, et sofahjørne til at puste ud og få sig en kop gratis kaffe undervejs. Og for en uge siden kunne de stadeholdere, der har slået til på Kirppus åbningstilbud om at leje en stand for kun 100 kroner om ugen, sætte de første varer på hylderne.

– Der har været en fantastisk interesse for at leje en stand, så der var faktisk helt booket op allerede for en uge siden. Men der er jo hele tiden cirkulation, så om en måned er der rotation på en del af standene. Man kan allerede nu booke til åbningstilbuddet, der varer frem til 7. april, fortæller Janni Dalsgaard, der er butikschef i Kirppu Holbæk

Genbrugstanken hitter i alle generationer
Sælgerne af loppefund er ligesom kunderne både unge mennesker, familier og singler samt seniorer af begge køn, viser statistikken fra Kirppu i Holbæk.

– Det er folk i alle aldre, der har ting til salg fra hjemmet. Børn sælger legetøj for at lade andre børn få glæde af det, når de vokser fra det. Og voksne har både tøj, værktøj og ting fra hjemmet, ligesom der er mange arvestykker, der er fundet frem fra gemmerne og nu er på vej ud i nye hjem, fortæller Janni Dalsgaard.

Kirppu har nu butikker i Hillerød, Slagelse, Næstved, Ringsted, Herlev, Holstebro, Herning, Frederikssund, Kolding, Kalundborg, Roskilde, Dalum ved Odense, Nykøbing F., Sønderborg og Holbæk. Kæden forventer at åbne mellem 10 og 20 butikker mere i Danmark og den næste er allerede på vej. Det bliver Aalborg, hvor Kirppu åbner butik nummer 16 den 23. april.

Man kan følge Kirppu i Holbæk på deres Facebook-side https://www.facebook.com/kirppuholbaek/

Om Kirppu
• Kirppu betyder loppe på finsk og blev efter inspiration fra Finland etableret i Danmark i 2014, hvor det første ”loppesupermarked” åbnede i Hillerød.
• I dag har kæden genbrugsbutikker i Hillerød, Frederikssund, Herlev, Herning, Holstebro, Kalundborg, Kolding, Næstved, Ringsted, Slagelse, Roskilde, Dalum ved Odense, Nykøbing Falster, Sønderborg og Holbæk.
• Butikkerne er typisk mellem 900-1200 m2, hvor der er personale, som sælger genbrugsvarerne. Det har godt 35.000 standlejere benyttet sig af siden åbningen af den første butik for godt fem år siden.
• Ved hjælp af stregkoder registreres salget, og sælgeren får automatisk udbetalt sit overskud af Kirppu. Kunden kan følge sit salg via app’en Mit Kirppu – Katjiing eller på Kirppu.dk
• Kirppu beskæftiger 175 medarbejdere og omsætter over tre millioner loppefund hvert år. Kirppu omsætter for over 150 millioner kroner om året i Danmark.

Loppesupermarkedskæden Kirppu åbnede lørdag butik nummer 15 i Danmark. Den nye butik ligger i Holbæk Megacenter med Fætter BR og Bauhaus som naboer. Pressefoto.
Fra morgenstunden var der kø ved kassen, da Kirppu åbnede sit loppesupermarked nummer 15 i Danmark. Den nye butik ligger i Holbæk Megacenter blandt andet med Bauhaus og Fætter BR som naboer. Pressefoto.
Butikschef Janni Dalsgaard kunne glæde sig over stort rykind ved åbningen af Kirppu loppesupermarked i Holbæk denne weekend. Pressefoto.