Kommunalbestyrelsen har besluttet, at der skal opføres 5 nye børnehuse og skoler. Det første i rækken er Knabstrup Skole og Børnehus, hvor bæredygtighed er sat i højsædet. Det skriver Holbæk Kommune i en pressemeddelelse.

Byggeriet af det nye fælles børnehus og skole i Knabstrup tilrettelægges, så bæredygtigheden er helt i top. Kravene til byggeriet er så høje, at Holbæk Kommune forventer, som minimum, at opnå en sølv- og formentlig også en guldmedalje efter den internationalt anerkendte certificeringsstandard DGNB. Byggeriet bliver det første af sin slags i Region Sjælland og blot nummer to på hele Sjælland inden for undervisnings- og børneinstitutioner, der kan opnå certificeringen.

Derfor er det en stolt Susanne Utoft, formand for Udvalget for Børn og Skole, der glæder sig til, at det bæredygtige byggeri i Knabstrup bliver sat i gang.

”Vi ved, at byggesektoren og nybyggeri er noget af det, der presser kloden og klimaet rent ressourcemæssigt. Derfor ser vi det som helt naturligt, at vores nye skole bygges efter anerkendte bæredygtige principper og at bygningen kan holde i mange år. Hvis ikke vi som kommune skal gå foran, hvem skal så?”

Byggeriet, som forventes at stå færdig i starten af 2022, tager både hensyn til bæredygtigheden i materialerne, hensyn til arbejdsvilkår og støj undervejs i byggeprocessen, holdbarheden af bygningen på langt sigt og indretningen af bygningen, så den både er fleksibel i forhold til brugen i de kommende mange år og nem at gøre rent og vedligeholde.

Bæredygtighed i forbindelse med byggeri er et af de steder, hvor man for alvor kan gøre en forskel. Bygge- og anlægsbranchen bidrager med 40% af råstof- og materialeforbruget, 30% af affaldet, og forårsager 25-33% af de væsentligste skader på miljøet i Danmark.

Foto: Holbæk Kommune