Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/02/07 til 2020/02/18.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Kalundborgmotorvejen, Vipperød – Holbæk

Kl. 10.56 var en 45-årig kvinde fra Kirke-Hyllinge forulykket i en personbil under kørsel ad motorvejen i østlig retning ved sammenfletningen med Holbækmotorvejen. Hun havde af ukendte årsager mistet kontrollen over bilen, som havde ramt et vejskilt og derefter var standset på selve motorvejen. Den kvindelige fører var sluppet uskadt fra uheldet, som medførte delvis afspærring af motorvejen frem til kl. ca. 1145 i forbindelse med oprydningsarbejdet.

Varetægtsfængsling – Vold mod politiet – Nygade, Holbæk

Kl. 03.02 rykkede politiet ud til en restauration, hvor en gæst havde optrådt voldelig og skabt uro på stedet. Ifølge dørmændene havde han kastet et glas gennem lokalet, så det knustes mod væggen, ligesom han havde taget fat i en stol formentlig for at kaste den. Det var han dog blevet standset i af dørmændene, der overdrog manden til politiet. Der var tale om en 29-årig mand fra Lejre, som blev anholdt og sigtet for overtrædelse af restaurationsloven. I forbindelse med politiets håndtering af den genstridige anholdte bed han pludselig en politibetjent i hånden, så sigtelsen også kom til at omfatte vold mod politiet. Den anholdte, der var kraftigt påvirket af spiritus, blev bragt til politistationen i Roskilde til afrusning, inden han blev afhørt til sagerne. Da han tidligere var blevet dømt for vold mod politiet, fremstillede anklagemyndigheden ham i et grundlovsforhør i løbet af lørdagen. Dommeren besluttede, at den 29-årige skulle varetægtsfængsles foreløbigt til den 10. marts 2020.

Indbrud i villa – Kærsangervej, Holbæk

Kl. 05.09 meddelte et alarmfirma, at en tyverialarm var gået i gang i en privat bolig, hvor overvågningen viste en fremmed person indenfor. Politiet kørte til stedet og kunne konstatere, at en rude var knust. Villaen blev omringet, indtil et familiemedlem kom til stedet med en nøgle. Inde i villaen fandt politiet en mand, der gemte sig på badeværelset. Der var tale om en 39-årig mand fra Holbæk, som blev anholdt og sigtet for indbruddet i villaen. Efter afhøring til sagen løslod politiet manden, der fortsat er sigtet og derfor vil høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres. I det konkrete tilfælde fandt anklagemyndigheden ikke grundlag for fremstilling i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Vold – Nygade, Holbæk

Kl. 01.29 fik politiet en anmeldelse om en voldsepisode på et værtshus, idet en kvinde var blevet overfaldet med slag. Offeret viste sig at være en 26-årig kvinde fra Tølløse, som var blevet slået flere gange i ansigtet, så hun faldt omkuld. Herefter fik hun adskillige spark i hovedet af en kvinde, der kunne mistænkes for volden. Den mistænkte blev anholdt kl. 01.44 og viste sig at være en 24-årig kvinde fra Mørkøv. Hun blev sigtet for vold og løsladt efter afhøring til sagen. De to kvinder havde tilfældigt mødt hinanden på værtshuset og var blevet uenige om bl.a. en privat handel, som de tidligere havde foretaget. Den sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen mod hende skal afgøres. Offeret slap med overfladiske skrammer som følge af overfaldet.

Sur mand smed sten gennem rude – Nygade, Holbæk

Kl. 13.22 fik politiet en henvendelse fra personalet i en restauration, idet en mand få minutter tidligere havde henvendt sig ved bardisken, hvor han havde slået en brosten ned i bordpladen. Samtidig havde han forlangt at få nogle penge for noget tøj, som han mente, at personalet tidligere havde stjålet fra ham. Personalet afslog dog at give manden penge, hvorefter han forlod stedet medbringende brostenen. Stenen kastede han efterfølgende gennem en rude ind til restaurationen med sådan en kraft, at en barstol væltede. Gæster, der havde siddet lige inden for vinduet, havde også været i nærliggende fare for at blive ramt af stenen eller glasskår fra vinduet. Politiet ledte efter manden, som blev truffet lidt senere i Smedelundsgade. Der var tale om en uligevægtig, 53-årig mand uden fast bopæl i Hillerød, som blev frihedsberøvet og sigtet for både afpresning og for at have forvoldt nærliggende fare for gæsterne på restaurationen. Efter afhøring til sagerne fik den 53-årige meddelt et forbud efter restaurationsloven mod at indfinde sig som gæst på stedet de næste to år, ligesom politiet transporterede den 53-årige til et sygehus til fornøden behandling. Han vil således på et senere tidspunkt høre nærmere fra politiet, når disse nye sager sammen med andre verserende sager om bl.a. truende adfærd på offentlige kontorer og hærværk er blevet færdigbehandlet.

Spirituskørsel – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 0100 anholdt og sigtede politiet en 25-årig kvinde fra Fårevejle St. for spirituskørsel i en personbil. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Solouheld, Odsherredvej, – Holbæk

kl. 08.27 skete et solouheld, da en 27-årig kvinde fra Rødovre, som kørte ad rute 21 mod syd, af ukendte årsager mistede herredømmet over sin bil og påkørte autoværnet. Bilen snurrede rundt og endte i rabatten. Politi og ambulance blev sendt til stedet, og den 27-årige blev kørt til kontrol på sygehuset, men var ikke kommet til skade. Vejdirektoratet blev underrettet om skaderne på autoværnet, og vil stå for at udbedre skaderne. Politiet hjalp med at afvikle trafikken på stedet og registrerede uheldet.

Bombetrussel mod Borgerservice – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 15.32 trykkede personalet fra Borgerservice i Holbæk Kommune på overfaldsalarmen, da en borger var kommet ind og havde stillet en kasse med påskriften “bombe” på skranken. Personalet kendte borgeren fra tidligere episoder, og frygtede ikke for at bomben var ægte, men tog alligevel deres forholdsregler. Politiet kørte talstærkt til stedet og evakuerede Borgerservice og afspærrede området. En bombehund blev tilkaldt og undersøgte kassen, men konstaterede at der ingen sprængstof var i kassen. Da betjentene åbnede kassen fandt de to stykker smørrebrød.

Den mistænkte mand, en 53-årig uden fast bopæl i Holbæk, havde efter indleveringen af kassen forladt stedet. Politiet lokaliserende ham ved Holbæk Station, hvor han blev anholdt uden dramatik. Han blev sigtet for trusler og taget med til stationen til afhøring. Manden var psykisk uligevægtig, og han har tidligere været årsag til uro på rådhuset, men dog aldrig af så alvorlig karakter. Da sagen var belyst til fulde foretog politiets jurister vurdering af sagen, og fandt ikke grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør. Han blev derfor løsladt, men er fortsat sigtet i sagen.

Ordensbekendtgørelsen – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 16.23 fik politiet anmeldelse om, at flere personer skændtes højlydt på stedet. En patrulje kørte frem og fandt ud af, at skænderiet handlede om uenighed omkring affaldssortering. Bølgerne havde gået højt, men der kom ro på stedet, da politiet kom frem. En mand på stedet havde optrådt aggressivt, og havde skubbet til en kvinde på stedet. Manden ønskede ikke at oplyse sit navn til politiet eller samarbejde i øvrigt. Han blev kortvarigt anholdt, men politiet fandt frem til hans identitet, en 46-årig mand fra lokalområdet. Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og afhørt til sagen, hvorefter han blev løsladt. Han kan forvente at få en bøde i sagen.

Brand i kælderrum – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 07.21 kom et 112 opkald om brand i et kælderrum i Ladegårdsparken Vest. Politi og brandvæsen kørte hastigt til stedet, og beboerne i to opgange over kælderrummet blev evakueret. Opgangen og kælderen var meget røgfyldt, så der blev sendt røgdykkere ind for at slukke branden, der hurtigt blev slukket. Omkring kl. 08.26 kunne alle beboere vende tilbage til deres lejligheder. Politiet undersøgte kælderen, hvor kælderrummet var udbrændt. Der var intet der tydede på, at branden var påsat. De foreløbige undersøgelser viste, at branden formentlig var startet i noget el-legetøj i det aflåste kælderrum.

Mand bortvist fra sygehuset – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 23.20 anmeldte personalet fra sygehuset, at en mand havde lagt sig til at sove på hospitalets område. Han var udadreagerende og aggressiv, når de forsøgte at få ham til at forlade stedet. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de i første omgang ikke fandt manden, som nu havde flyttet sig. Betjentene gik en runde på hospitalet og traf her en 28-årig mand fra Karise, som nu havde taget ophold et andet sted på sygehuset. Han blev bortvist fra stedet, hvilket han efterkom, da det var ordensmagten, som fulgte ham til døren.

Fire mænd sigtet for trusler med skydevåben – Kastanievej, Holbæk

Kl. 22.14 fik politiet anmeldelse om, at fire mænd havde indfundet sig på Kastanievej i Holbæk, hvor nogle unge mennesker var samlet til en social sammenkomst. De fire unge mænd var imidlertid ikke velkomne på stedet, så de blev bedt om at gå, hvilket skabet uro på stedet. Mændene kørte fra stedet, men kom senere tilbage, hvor en af mændene truede to forurettede med en pistollignende genstand. Mændene kørte herefter fra stedet i en bil.

Politiet kørte talstærkt til stedet, for at søge efter mændene og bilen. En patrulje så bilen på Skagerakvej, hvor den fortsatte videre ad Kløverstien. Her bragte patruljen bilen til standsning og de fire mænd, en 17-årig, to 18-årige og en 19-årig – alle fra Holbæk, blev anholdt kl. 22.40 og sigtet for trusler med skydevåben. Politiet ransagede bilen og visiterede de anholdte uden at finde frem til et skydevåben. Der blev indledt en omfattende eftersøgning efter våbnet. Hundepatruljer afsøgte området omkring gerningsstedet, men fandt intet skydevåben. De fire mænd blev taget med til stationen til afhøring og sagsbehandling. Politiets jurister vurderede herefter sagen, men fandt ikke grundlag for at fremstille de anholdte i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, så de blev løsladt tidligt onsdag morgen. De er alle fortsat sigtet i sagen. Motivet til truslerne anser politiet for et isoleret optrin imellem to uenige parter, som udviklede sig efter mændene blev bortvist fra stedet.

Fuld knallertfører styrtede – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 01.37 anmeldte en 18-årig mand fra Kalundborg, at han stod ved en spirituspåvirket knallertfører, som var væltet ud for et pizzaria på Holbækvej. Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor knallertføreren, en 30-årig mand fra Kalundborg, blev undersøgt, men han var ikke kommet til skade ved styrtet. Han blev anholdt, sigtet for spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve, som skal vise, hvor høj hans promille var under kørslen. Han blev herefter løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Solouheld – Roskildevej, Ågerup, Vipperød – Holbæk

Kl. 12.09 skete et solouheld, da en 89-årig mand fra Holbæk af uvisse årsager mistede herredømmet over bilen, så den kørte af vejen og ind i et hegn ud for Roskildevej nr. 404. En patrulje blev sendt til stedet, hvor ejeren af hegnet blev orienteret om skaderne, og der blev udvekslet forsikringsoplysninger. Politiet registrerede uheldet, hvor ingen personer kom til skade.

Forsætlig brandstiftelse – Stænget, Orø – Holbæk

Kl. 13.11 kom et alarmopkald om brand på et skole- og behandlingshjem på Orø. Der var kraftig røg på 1.salen, hvor en 16-årig dreng var mistænkt for at have startet branden på sit værelse. Politi, sognefoged og brandvæsen blev sendt til stedet. Politiets indsatsleder, indsatsleder brand og en ambulance tog over med trækfærgen. Ilden blev hurtigt slukket på stedet, og branden blev begrænset til drengens værelse, der fik røg og sodskader. Ingen personer kom alvorligt til skade, men to ansatte på stedet blev tilset for røgforgiftning i ambulancen. Politiet ledte efter drengen, som havde gemt sig efter branden.

Han blev anholdt på et udendørs areal tæt ved skolen uden dramatik. Han blev sigtet for forsætlig brandstiftelse, blev transporteret til sygehuset for at blive undersøgt fysisk og psykisk. Sagen blev efterfølgende vurderet af anklagemyndigheden, som ikke fandt grundlag for at fremstille den 16-årige i grundlovsforhør. Drengen blev derfor løsladt og overdraget til de sociale myndigheder, som sørgede for en anden opholdsplads til drengen. Politiets brandefterforskere har i dag undersøgt brandstedet, for at belyse omstændighederne omkring branden nøje.

Knallertkørsel til ulempe – Sportsvej, Tølløse, Holbæk

Kl. 21.02 fik politiet en anmeldelse om knallertkørsel på fodboldbanerne på Sportsvej i Tølløse. Politiet kørte derfor til stedet for at udfinde de unge personer, der blev set på stedet, men de var ikke til at opstøve. I nærheden var der unge mennesker forsamlet til en sammenkomst, hvor en unge kvinde skulle have lægehjælp fra en ambulance, som politiet tilkaldte. Her spurgte patruljen, om de forsamlede unge kendte til knallertkørslen på fodboldbanerne, men ingen kunne oplyse yderligere om hændelsen.

Urolig og voldelig gæst var eftersøgt – Nygade, Holbæk

Kl. 02.15 blev politiet bedt om at assistere ved en beværtning, idet en 19-årig mand uden fast bopæl optrådte uroligt og voldeligt foran beværtningen. Politiet kørte ud til stedet og kunne konstatere, at den 19-årige var beruset og egnet til detentionsanbringelse, og da manden også var eftersøgt til afsoning. Han blev derfor efter afrusning overdraget til Kriminalforsorgen.

Flere skud afgivet – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 21.46 fik politiet et alarmopkald om, at der var afgivet flere skud ved Ladegårdsparken Øst. Der var ingen melding om, at nogen personer var blevet ramt. Flere patruljer blev sendt til området, hvor der blev fundet flere afskudte patronhylstre. Politiet traf to mænd, en 18 årig og en 19-årig mand fra Odsherred, som politiet formoder var målet for angrebet, der ikke var blevet ramt. Gerningsstedet blev gennemsøgt at hundepatruljer og undersøgt for, om nogen bygninger var ramt. Et projektil havde ramt en rude ved varmecentralen i bebyggelsen. Stedet skal undersøges nærmere i dagslys af kriminaltekniske efterforskere og hundepatruljer.
Kl. 22.03 fik politiet melding om at der var brand i en bil på Mogenstrupvej i Holbæk. Bilen, en mørk rød Peugeot stationcar personbil, blev meldt stjålet fra Jerslev Sj. den 2. februar 2020. Politiet arbejder ud fra en teori om, at bilen kan være anvendt som flugt køretøj ved skyderiet i Ladegårdsparken kort forinden.

Politiet har arbejdet i området natten igennem, og har foretaget tryghedsskabende patruljering i Holbæk. Forebyggelsesafdelingens betjente vil i dag gå fodpatrulje i Ladegårdsparken, hvor de vil tale med borgerne om tryghed, og hvad de ellers måtte have på hjerte. Vidner som har set noget i forbindelse med skudepisoden bedes kontakte de tilstedeværende betjente eller ringe til politiet på tlf. 114.

 

Indbrud i Perioden

Kærsangervej, Holbæk
Bent Grubbes Vej, Holbæk
Frejasvej, Holbæk
Hasselvænget, Holbæk
Højvangsparken, Gl. Hagested, Holbæk
Langårsen, Holmstrup, Jyderup
Helgogårdsvej, Kundby, Svinninge
Barnekow Parken, Tølløse

 

Foto: ABW