Onsdag d. 26. februar kl. 19 inviterer Holbæk Museumsforening til et foredrag, der holdes af tidligere museumsdirektør, etnolog og forfatter Lene Floris, om 1950’ernes København på Holbæk Museum.

I november 2019 udkom første bind af en bogserie på fire, ”København i 1950’erne”, der fortæller københavnernes historie gennem billeder.

Hovedstaden var ved at kæmpe sig ud af krigens skygge, og årtiet byder på store kontraster. Det bliver en rigtig interessant aften, hvor Lene Floris vil fortælle spændende og unikke københavnerhistorier fra 1950-1960’erne. Hun viser historiske fotos fra kendte steder som Rådhuspladsen, Hovedbanegården, Amalienborg og Tivoli samt af baggårdene i brokvartererne og de mere ukendte forstæders forretnings- og boligkvarterer. Hvordan var hverdagslivet på gader, arbejdspladser og i hjemmene? I vuggestuer og på plejehjem – hvad havde de unge gang i med den der helt nye musik: rock ’n’ roll?

Vi kommer vidt omkring og møder kendte som ukendte københavnere takket være sjældne fotos fra København.

Pris: 50 kr. inkl. kaffe/medlemmer 30 kr. Ingen tilmelding – bare mød op på Holbæk Museum, Klosterstræde 18, 4300 Holbæk.

Foto: Holbæk Museum