Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2020/01/10 til 2020/01/21.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Blufærdighedskrænkelse – Bjergmarken, Holbæk

kl. 16.27 fik politiet en anmeldelse om, at en mand havde stået og røget udenfor ved et boligområde i Bjergmarken. En borger havde bemærket, at han stod med sit lem i den anden hånd, mens han røg. Politiet kørte til Bjergmarken, hvor de gik en tur i området, men fandt ikke frem til manden. Den mistænkte blev af vidner genkendt, som værende den samme mand, som for ca. tre uger siden havde gjort noget lignende samme sted. Patruljen fik kontakt til den mistænkte, en 30-årig mand fra Holbæk, som indvilligede i at mødes med politiet. Den 30-årige blev sigtet og afhørt til sagen, hvor det kom frem, at han havde været ved Bjergmarken, men nægtede at have blottet sig. Politiet følger nu op på, om den 30-årige har andre sager verserende sager, så han kan få afgjort sine sager samlet.

Spirituskørsel og frakendt kørekortet – Kalundborgmotorvejen, Holbæk

Kl. 21.18 blev en 73-årig mand fra Vipperød sigtet og anholdt for spirituskørsel i en varebil, da han kørte ad Skovvejen og videre ad Kalundborgmotorvejen i østlig retning. Den 73-årige var desuden frakendt førerretten på grund af en tidligere sag om spirituskørsel. Den 73-åriges frakendelsestid udløb ellers i februar 2020, men det kan den nye sag nu ændre på. Han fik udtaget en blodprøve, som skal vise om han var påvirket over det tilladte under kørslen. Når resultatet kommer, vil han høre mere fra politiet. Hvis det viser sig, at hans promille var for høj, vil det betyde at muligheden for at generhverve førerretten vil blive udsat, da frakendelsestiden så vil blive forlænget.

Brand i stjålet trailer – Amtsvejen, Stokkebjerg, Jyderup – Holbæk

Kl. 19.18 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en trailer, der stod på en rasteplads. Det viste sig, at traileren var læsset med paller, hvor der var ild i. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, hvis årsag skal undersøges nærmere, idet der ikke var nogen naturlig forklaring på brandens opståen. Traileren viste sig i øvrigt at være meldt stjålet fra Københavns Vestegns politikreds. Ejeren er underrettet om fundet af traileren og dens tilstand.

Brandundersøgelse – Kikhøjparken, Holbæk

Kl. 19.44 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en bil, der holdt på en parkeringsplads. Trods brandvæsnets indsats udbrændte bilen, hvis ejer er underrettet. Vidner havde i forbindelse med brandens opståen set to personer i mørkt tøj flygte fra stedet medbringende noget, der kunne ligne en mindre beholder. Kort efter var en grålig bil kørt fra området i ukendt retning. Efter en foreløbig undersøgelse af den brændte bil arbejder politiet nu ud fra en tese om, at branden kan være påsat, idet der ikke var nogen naturlig forklaring på dens opståen. Eftersøgning efter de flygtede personer og den grålige bil gav ikke umiddelbart noget resultat. Ejere af to andre biler, der stod tæt på den brændende bil, blev kontaktet og opfordret til at flytte deres biler for at undgå skader som følge af varmen fra bilbranden.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i forbindelse med bilbranden især i relation til de flygtede personer og den grålige bil. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Redningsaktion af kvinde i havnen – Isefjord Alle, Holbæk

Kl. 13.27 kom et alarmopkald om, at en kvinde var hoppet i havnen. Politi og redningsberedskab blev iværksat, men hun blev reddet op af handlekraftige borgere, som fik hende op med en redningskrans og en stige. Kvinden viste sig at være en psykisk uligevægtig 48-årig kvinde fra Holbæk, som sprang i vandet, formentlig for at skade sig selv. Hun blev bragt til sygehuset i ambulance, hvor hun blev tilset, men hun var ikke kommet til skade. Kvinden fik efterfølgende den fornødne omsorg på det plejecenter, hvor hun bor.

Tilskadekommen kvinde fundet i fodgængerfelt – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 21.20 blev politiet kontaktet af pårørende til en 69-årig kvinde fra Holbæk, som nu var indlagt på sygehuset i Holbæk med indre kvæstelser og måske også kvæstelser i hovedet under omstændigheder, som hun ikke selv kunne bidrage med oplysninger omkring. Politiet fik klarlagt, at hun kl. ca. 18.00 var blevet fundet liggende hjælpeløs i et fodgængerfelt midt på Munkholmvej i krydset ved Stormøllevej-Østre Fælledvej. En kvindelig cyklist havde fundet hende liggende på vejen ukontaktbar og med en hundesnor i hånden. Hunden var dog løbet væk og hjem til kvindens bopæl i nærheden. Ifølge cyklisten var der ingen øvrige trafikanter på stedet, hvorfor hun sammen med andre trafikanter, der kom til stedet, fik slået alarm og afspærret stedet, så ingen kørte ind i kvinden. Hun blev bragt på skadestuen, men årsagerne til kvindens tilskadekomst kunne ikke umiddelbart klarlægges, idet kvinden ikke selv var i stand til at afgive en forklaring om sine skader. Efterfølgende afspærrede politiet findestedet på Munkholmvej i forbindelse med en nærmere undersøgelse med assistance fra en tilkaldt bilinspektør. Heller ikke disse undersøgelser kunne klarlægge omstændighederne eller årsagen til kvindens tilskadekomst nærmere. Politiet arbejder ud fra en teori om, at der enten kan være tale om et færdselsuheld eller måske et overfald. Kvinden havde været iført en mørk dynejakke, da hun blev fundet på vejen, og blev i øvrigt beskrevet som ca. 160 cm høj og med langt brunt hår. Ud over indre kvæstelser havde hun også tydelige, friske skader i ansigtet. Politiet har indledningsvist optaget rapport om sagen som et færdselsuheld, men udelukker ikke andre årsager til hendes kvæstelser.

Politiet i Holbæk vil gerne i kontakt med personer, der kan bidrage med oplysninger om kvindens færden i området ved findestedet, eller som måske har set noget usædvanligt ske i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Bil flygtede efter at have ramt cyklist – Skamstrupvej, Mørkøv

Kl. 11.50 kørte en 45-årig kvinde fra Mørkøv af Skamstrupvej mod vest på cykelstien, da en personbil, som kørte imod cyklisten pludselig kørte over i hendes side af vejen, hvor påkørte hende frontalt ved lav hastighed. Cyklisten væltede og slog sig, men fik kun nogle skrammer. Bilisten standsede ikke efter uheldet, men fortsatte sin kørsel videre ad Skamstrupvej i østlig retning. Cyklisten ringede selv 112 og fik hjælp frem til stedet. Det lykkedes ikke politiet at finde frem til den flygtede bilist.

Bilen som ramte cyklisten beskrives som en mindre mørk personbil, med et registreringsnummer, som muligvis starter med CL. Bilen blev ført af en ældre mand.

Politiet efterforsker nu sagen, for at forsøge at finde frem til bilisten. Vidner som har set uheldet, eller som har oplysninger om den mindre mørke personbil med en ældre mand bag rattet bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Indbrud i Perioden

Kirsebærhaven, Gislinge
Jernbaneplads, Holbæk
Heibergs Have, Holbæk
Ahlgade, Holbæk
Løserupvej, Tuse Næs, Holbæk
Blegdammen, Holbæk
Kalundborgvej, Allerup, Holbæk
Chr. Hansensvej, Svinninge
Hovedgaden, Ugerløse
Skimmedevej, Ågerup, Vipperød
Nybyvej, Vipperød