Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2019/12/17 til 2019/12/30.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Mand anholdt for blufærdighedskrænkelse – Bjergmarken, Holbæk

Fredag over middag fik politiet anmeldelse fra flere vidner om, at en mand gik rundt i et grønt område omkring Bjergmarken, hvor han havde blottet sit lem. Han havde ikke blottet sig for nogen personer, men tværtimod havde han trukket sig tilbage i et buskads, hvis der kom forbipasserende. En havde også set, at han rørte ved sig selv. En patrulje blev sendt til området, men fandt ikke frem til den beskrevne mand.

Lørdag kl. 13.44 fik politiet endnu en anmeldelse om en person med samme signalement igen stod med blottet underliv i området omkring Bjergmarken, hvor han rørte sit lem. To skarpe vidner bemærkede at manden satte sig ind i en bil, og kørte fra stedet. Politiet fik oplysninger om registreringsnummeret på bilen, og kørte til bilejerens bopæl i Holbæk. Her traf politiet den mistænkte, en 31-årig mand, som blev anholdt og sigtet for to tilfælde af blufærdighedskrænkelse. Han blev taget med til politistationen til afhøring. Han nægtede forholdet, men henholdte sig til, at han havde tisset. Sagen blev herefter vurderet juridisk, og der blev ikke skønnet grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør. Han blev derfor løsladt, men er fortsat sigtet i sagen.

Overtrædelse af ordensbekendtgørelsen – Hovedgaden, Regstrup – Holbæk

Kl. 18.00 fik politiet en anmeldelse om, at en 25-årig mand fra lokalområdet var blevet tildelt et slag af en 19-årig mand ligeledes fra lokalområdet. Den 25-årige havde udtalt, at han ville ringe til politiet for at anmelde affyring af kanonslag, hvilket skulle være årsagen til slaget. Politiet kørte til byen og fandt frem til den 19-årige, der ikke ville oplyse sine generaler, da han skulle sigtes for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Derfor blev han kortvarigt anholdt og anbragt i detentionen. Omkring kl. 22.30 blev manden løsladt, men han vil høre nærmere om sigtelsen senere.

Overtrædelse af fyrværkeriloven – Claus Norbysvej, Holbæk

Kl. 18.15 standsede en patruljebil en personbil til rutinemæssig kontrol i Holbæk. Grundet førerens og passagerernes adfærd ved standsning, blev de sigtet og visiteret, ligesom bilen blev visiteret. Her fandt politiet en kniv, der blev beslaglagt, ligesom der i bilen lå et kanonslag, der også blev beslaglagt. Føreren af bilen, en 19-årig mand fra Holbæk, blev sigtet for at være i besiddelse af begge dele. Han vil høre nærmere om sagen senere.

Narkokørsel – Slotsvej, Holbæk

Kl. 20.35 sigtede og anholdt politiet en 31-årig mand, som førte en personbil, uagtet at han var påvirket af euforiserende stoffer. Manden fik udtaget en blodprøve under sin anholdelse, og han vil få sagen afgjort på et senere tidspunkt.

Kørsel mod færdselsretningen på motorvejen – Kalundborgmotorvejen, Holbæk

Kl. 16.48 fik politiet flere anmeldelser om en bilist, der på Kalundborgmotorvejen kørte mod færdselsretningen i retning mod Kalundborg. Bilisten blev fulgt af flere bilister, der kørte i den rigtige færdselsretning og fulgte bilisten på motorvejen, indtil motorvejen ophørte og blev til Skovvejen. Her lykkedes det bilisterne at få standset den mandlige fører af “spøgelsesbilen”. Han blev tilbageholdt indtil politiets ankomst, hvorefter politiet sigtede en 84-årig mand fra Kgs. Lyngby for den farlige kørsel på motorvejen. Efter sigtelsen inddrog politiet mandens førerret, således at han ikke længere må køre bil. Den 84-årige kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når færdselssagen mod ham skal afgøres. Der skete ingen uheld undervejs på den strækning, hvor den 84-årige kørte mod færdselsretningen.

Narkobilist med narko – Ahlgade, Holbæk

Kl. 16.25 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Høng for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af både amfetamin og cannabis (hash). Netop amfetamin fandt politiet ham i besiddelse af, idet han havde otte gram på sig. Den 28-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagerne om overtrædelser af både færdselsloven og lov om euforiserende stoffer.

Anmeldelse om høje brag – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 01.04 fik politiet flere anmeldelser om høje brag i området, hvilket kunne opfattes som fyrværkeri, samtidig med at en sølvgrå bil kørte væk fra området, samtidig med at nogle personer løb væk. Politiet kørte til området med flere patruljer, der i området mellem beboelsesejendommene og Skagerakvej fandt nogle afskudte patronhylstre. I området traf politiet også fire mænd – to fra Odsherred på 18 og 19 år samt to mænd fra Holbæk på 20 og 26 år. De blev alle fire anholdt for at få afklaret, om de måske havde en rolle i sagen, der havde en alvorligere karakter end ulovlig afbrænding af fyrværkeri. Ingen var tilsyneladende blevet ramt af skuddene, der havde ramt muren i andens sals højde i en beboelsesejendom tæt på nogle vinduer til de nærliggende lejligheder. Politiet forblev i området i præventivt øjemed, og de fire anholdte blev løsladt efter afhøring til sagen. Ingen af dem blev sigtet for noget på nuværende tidspunkt, idet politiet afventer resultatet af de tekniske undersøgelser.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i forbindelse med skudafgivelserne i området kort før anmeldelsestidspunktet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 17.24 var en 78-årig kvinde fra Holbæk kørt i en personbil ad Jernbaneplads mod øst med lav hastighed, da hun i fodgængerfeltet påkørte en 25-årig mand fra Kalundborg. Han var sammen med en anden i færd med at passere fodgængerfeltet, da uheldet skete, og blev efterfølgende bragt til skadestuen til kontrol. Den 25-årige var sluppet fra uheldet med diverse knubs, men politiet har optaget rapport om sagen for at få klarlagt de nærmere omstændigheder, herunder om nogen kan have overtrådt færdselsloven.

Kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Skagerakvej, Holbæk

Kl. 2256 sigtede politiet en 30-årig mand uden fast bopæl for kørsel i frakendelsestiden i en personbil, som han havde forsynet med en stjålet nummerplade bagpå. Bilen var nemlig blevet afmeldt i oktober måned og derfor ikke registreret eller ansvarsforsikring. Den 30-årige fører blev afhørt til sagerne og samtidig gjort bekendt med, at politiet beslaglagde hans personbil med henblik på konfiskation, da han inden for de seneste tre år var blevet sigtet mere end tre gang for kørsel i en bil uden at have et kørekort. Han vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham skal afgøres.

Grov vold i fængslet – Søbæksparken, Jyderup – Holbæk

Kl. 18.58 anmeldte personalet i fængslet, at en indsat havde overfaldet en anden indsat, som nu var bragt til skadestuen til fornøden behandling. Politiet kørte til skadestuen og fik klarlagt, at offeret var en 30-årig mand, som var blevet overfaldet og stukket med en saks af en 40-årig mandlig indsat. Politiet har nu optaget rapport i en sag om grov vold, idet den mistænkte afhøres senere, så årsagen til uoverensstemmelsen kan blive klarlagt.

Grundlovsforhør – Brandstiftelse – Østre Strandvej, Gamløse, Orø – Holbæk

Kl. 23.51 fik politiet en anmeldelse fra en opmærksom borger, der kunne høre en alarm fra et nærliggende sommerhus, hvor en rude var knust, og huset forsøgt brændt af. Politiet kørte til området med en hundepatrulje, som kunne konstatere, at en rude var knust, og at der på et mindre område på et gulv indenfor havde brandskader. Sommerhusets ejer blev underrettet om sagen og oplyste, at et uligevægtigt familiemedlem måske kunne mistænkes i sagen. Politiet indledte derfor en eftersøgning efter en 24-årig mand fra Valby, som kl. 01.35 blev fundet og anholdt som mistænkt i sagen, da han havde et mindre sår på den ene hånd formentlig fra rudeknusningen. Det viste sig, at den anholdte var efterlyst af Københavns Vestegns Politi som savnet fra et lokalt hospital. Den 24-årig blev transporteret til politistationen i Roskilde og er fortsat i politiets varetægt, idet anklagemyndigheden vil fremstille den 24-årige i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som sigtet for brandstiftelse.

Varetægtsfængsling – Røveri mod supermarked – Stationsvej, Vipperød – Holbæk

En 17-årig ung mand fra Svinninge blev anholdt mandag morgen og tirsdag kl. 08.30 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som sigtet for røveri mod supermarkedet Dagli’ Brugsen, Stationsvej, Vipperød, søndag den 17. november 2019. Politiet kunne med baggrund i efterforskning i sagen mistænke ham for at være den ene af de to røvere, der under trussel med kniv og pistol over for en kassemedarbejder fik udleveret kassebeholdningen. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre og sluttede med rettens kendelse om, at den 17-årige skulle varetægtsfængsles foreløbigt til den 7. januar 2020 på en sikret institution for unge kriminelle. Forsvareren udbad sig betænkningstid i forhold til en eventuel kære af kendelsen om varetægtsfængslingen. Politiet efterforsker fortsat sagen i et forsøg på at få identificeret den anden mand, der kan mistænkes for en rolle i røveriet.

Uheld i garagen – Oldvejen, Ll. Grandløse, Holbæk

Kl. 11.15 rykkede ambulance- og redningspersonale samt politiet ud til en garage på en privat adresse, idet en kvinde ifølge anmeldelsen til alarmcentralen lå fastklemt under en bil. Det viste sig at være en 86-årig kvinde fra Holbæk, som var kommet i klemme under bilens front. Hun blev frigjort og bragt til skadestuen i Holbæk til kontrol og behandling for eventuelle skader. Den 86-årige skulle et ærinde og havde startet bilen, der stod i garagen. Hun steg ud for at fjerne noget fra bilens frontrude, men bilen begyndte at trille fremad på grund af skrånende gulv. Kvinden kom derfor i klemme under bilen og lå hjælpeløs. Hun råbte op, hvorefter hendes 93-årige ægtefælle kom til stede, men tilkaldte en nabo for at få hjælp. Da de i fællesskab ikke kunne få den 86-årige fri, slog de alarm. Politiet har optaget rapport om ulykken for at undersøge omstændighederne nærmere.

Færdselsuheld – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 23.17 forulykkede en personbil og landede på taget i boligkvarteret. Det viste sig, at en 23-årig mand fra Ruds-Vedby forinden var kørt i bilen ad Ladegårdsparken Vest mod sydøst, da han i en kurve ud for nr. 127 mistede herredømmet over bilen. Bilen ramte først en sten og efterfølgende en parkeret bil, hvorefter den 23-åriges bil rullede rundt flere gange, inden den standsede liggende på taget. Den 23-årige blev bragt på skadestuen til behandling for indre kvæstelser, medens en 28-årig mandlig passager fra Gislinge blev udskrevet som uskadt efter et check på skadestuen. Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken, hvis årsag politiet nu undersøger nærmere.

Indbrud i Perioden

Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk
Odinsvej, Allerup, Holbæk
Regnbuen, Holbæk
Mosevang, Holbæk
Hegnet, Holbæk
Kikhøjparken, Holbæk
Stenhusvej, Holbæk
Damgårdsvej, Markeslev, Holbæk
Kirsebærdraget, Holbæk
Skovengen, Jyderup
Aldersrovej, Jyderup
Kongsdalsvej, Kongsdal, Mørkøv