Pressefoto

Nu får alle kageelskere i Holbæk og omegn mulighed for at smage en kreation fra Victoria Askjær, der er kendt som finalist i Den Store Bagedyst 2019. Selvom konkurrencen for længst er slut, fylder kager stadig en stor del i hendes liv, og i samarbejde med KonditorBager har hun skabt Danmarkskagen. Hver gang en kage bliver solgt, donerer bagerkæden fem kroner til Danmarks Indsamlingen 2020, der i år har børn på flugt som tema. Kagen kan købes hos bageren på Valdemar Sejrsvej hele vejen frem til det store TV-show, der afslutter landsindsamlingen.

– Jeg har selv to små børn og ved, hvor meget det betyder for et barn at kunne føle sig tryg. At være på flugt må være noget af det mest utrygge, et barn kan opleve, siger Victoria Askjær, der konkret står bag sammensætningen af kagen i form af de smage og elementer, der indgår i den.

Kagen består af en mazarinbund med et tyndt lag mørk chokolade, æblekompot med et tvist af citron og kardemomme, omkredset af en chokolademousse lavet på hvid chokolade fra Belgien. Kagen er pyntet med marengstoppe, mere hvid chokolade og strimler af citronskal.

Kage med god smag i munden
Bagermester i KonditorBager i Holbæk, Nathasja Larsen, er imponeret over den rutinerede amatørs sammensætning af smage og teknik. Han opfordrer samtidig alle til at købe kagen og få god smag i munden.

– Man skal ikke lade sig narre af Victorias opskrift: Dens ydre er enkelt og indbydende, men substansen ligger i den dybe smagsoplevelse. Men ligesom den er lækker at spise, er den faktisk også en fornøjelse at kreere, fordi man som konditor får udfoldet sine fineste færdigheder, fortæller Nathasja Larsen der er stolt af at kunne bidrage til Danmarks Indsamlingen.

Bageriet på Valdemar Sejrsvej har store forventninger til salget af Danmarkskagen, og hvis salget stikker helt af, bliver kagen en fast del af dessertkagesortimentet. For at markere støtten til Danmarks Indsamlingen er hele bagerbutikken indhyllet i Dannebrog, og flaget pryder også poser og kageæsker i perioden.