Onsdag aften godkendte Holbæk Kommunalbestyrelse at ansætte 47-årige Lene Magnussen som ny direktør i Holbæk Kommune. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Lene Magnussen. Pressefoto.

Lene Magnussen kommer fra en stilling som direktør i Lyngby-Taarbæk Kommune, hvor hun har været siden 2016 med ansvar for områderne uddannelse, pædagogik, social indsats, borgerservice, unge og arbejdsmarked. I Holbæk Kommune får hun ansvar for områderne Læring og Trivsel, Aktiv Hele Livet samt Socialtilsyn Øst.

Indstillingsudvalget bestående af Økonomiudvalget samt medarbejder- og ledelsesrepræsentanter har lagt vægt på at tiltrække en direktør, der kan stille sig i spidsen for de ambitioner, som kommunalbestyrelsen har på vegne af Holbæk Kommune på bl.a. børne- og ældreområdet.

Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen glæder sig til, at Lene Magnussen trækker i arbejdstøjet den 1. december 2019, så der igen er en fuldtallig direktion bestående af en kommunaldirektør og to direktører.

”Vi har haft mange dygtige kandidater, hvor vi til sidst valgte Lene i et skarpt slutfelt af kvalificerede ansøgere. Hun har den nødvendige erfaring og faglige indsigt i de kerneområder, som hun får ansvar for. Derudover har hun ledelsesmæssig pondus, direktionserfaring og kan bringe nye perspektiver i spil. Det er netop de kvaliteter, der skal til for at indfri vores ambitioner på de forskellige områder. Hun passer derfor godt ind i vores organisation, og jeg glæder mig til, at hun bliver del af i direktionen i Holbæk Kommune,” fortæller borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.

Ambitiøs og målrettet kommune lokkede
Lene Magnussen lægger vægt på, at Holbæk Kommune de seneste år har lagt sporene ud til en omfattende omstilling til fremtiden.

”Jeg glæder mig utrolig meget til at starte i Holbæk Kommune. Jeg ser frem til at blive en del af en dygtig og spændende organisation, der har store ambitioner, og som hver dag arbejder målrettet med udviklingen af den kommunale kerneopgave. Holbæk Kommune er inde i en spændende udvikling, hvor politikerne har sat en ambitiøs og offensiv retning, hvor der er blik for fællesskabet og for, hvad lokalområderne kan bidrage med. Det i sig selv gør det til et meget spændende direktørjob,” siger Lene Magnussen.

Kommunalbestyrelsen traf sin beslutning på baggrund af en indstilling fra et enigt indstillingsudvalg. Lene Magnussen efterfølger Ulrich Schmidt-Hansen, der i august 2019 skiftede til en direktørstilling i Gladsaxe Kommune.

Lene Magnussen blev valgt blandt 17 ansøgere.

Curriculum Vitae
Lene Magnussen er født den 2. maj 1972 og bor i Roskilde Kommune.
Civilstand: Gift
Uddannelse: Cand.scient.adm. fra Aalborg Universitet i 1998.

Arbejdsliv
• 2016 til nu: Direktør i Lyngby-Taarbæk Kommune
• 2011: Direktør i Glostrup Kommune
• 2010: Vicedirektør i Roskilde Kommune
• 2003: Ledelsesudviklingschef og senere personalechef i Ballerup Kommune
• 1998: Konsulent og senere chefkonsulent i KL’s Konsulentvirksomhed (KLK)