Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2019/09/06 til 2019/09/17.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkopåvirket fører uden kørekort – Kalundborgvej, Allerup – Holbæk

Kl. 22.45 standsede politiet en 32-årig mand fra Grevinge, for at lave en rutinemæssig kontrol. Føreren havde fået sit kørekort inddraget, da han ikke havde generhvervet førerretten efter en betinget frakendelse. Han var desuden påvirket af hash, så han blev sigtet og anholdt, for at få udtaget en blodprøve. Køretøjet blev ransaget og her fandt patruljen 3,4 gram hash og en peberspray, som han også blev sigtet for at besidde. Politiet beslaglagde de ulovlige effekter med henblik på konfiskation. Den 32-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, som politiet nu afventer resultatet af. Herefter vil den 32-årige høre mere i sagerne.

Mand sigtet for kørsel uden førerret og bil beslaglagt – Roskildevej, Holbæk

Kl. 23.57 blev en 55-årig mand sigtet for tredjegangskørsel uden førerret. Manden køretøj blev samtidig beslaglagt med henblik på konfiskation og blev fragtet bort. Den 55-årig ønskede ikke sagen indbragt for retten. Manden vil nu få afgjort sine sager ved retten.

Lørdag – søndag

Spirituskørsel på knallert – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 16.00 blev en 65-årig mand fra Gislinge anholdt og sigtet for at køre på sin lille knallert på cykelstien, uagtet han var påvirket af spiritus over det tilladte. Han fik udtaget en blodprøve og vil høre nærmere, når resultatet foreligger.

Bedrageri – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 11.08 ringede en butik til politiet, fordi en mulig bedrager havde forsøgt at snyde med spillekuponer. Butikken tilbageholdt manden, der er lokal og 25 år. Da manden er tidligere kendt af politiet, blev han anholdt på stedet, og han skal i dag fremstilles i Retten i Holbæk for bedrageri. 

Eftersættelse af bil – Ringstedvej, ved tilkørsel til Holbækmotorvejen, Uggerløse – Holbæk

Kl. 23.22 ville en personbil med to unge mænd ikke standse for politiets anvisninger. Politiet eftersatte derfor køretøjet kortvarigt, hvor bilen ulovligt krydsede spærrelinjerne og kørte over for rødt lys. Undervejs i eftersættelsen blev der smidt en pose ud af vinduet, som politiet senere fandt. Posen indeholdt narkotika, ligesom en 17-årig mand fra Dianalund og en 20-årig mand fra Stenlille blev fundet i besiddelse af en mindre portion narkotika. Mændene blev sigtet, og deres adresser blev ransaget, hvor der på den ene blev fundet yderligere narkotika. Den 20-årige, der var fører af bilen, blev sigtet for færdselsovertrædelserne samt for at have kørt bil uden førerret. Efter anholdelse blev de begge løsladt, men de er fortsat sigtet i sagen og vil høre nærmere.

Kortvarig fangeflugt – Søbæksparken, Jyderup – Holbæk

Kl. 19.06 fik politiet en anmeldelse om, at en indsat, en 19-årig mand fra Nakskov, var flygtet fra Jyderup Fængsel. Politiet iværksatte en eftersøgning af manden, som angiveligt var løbet fra stedet. Politiet undersøgte togafgangene fra Jyderup station, hvor det viste sig, at der kort efter afgik et tog mod Holbæk. En patrulje tog imod toget på perronen, da det ankom til Holbæk Station kl. 19.29. I forreste togvogn sad den efterlyste mand, som blev anholdt af politiet uden dramatik. Han blev sigtet for at flygte fra fængslet, og blev herefter kørt tilbage til Jyderup Fængsel efter en meget kort sviptur.

Solouheld i regnen – Mogenstrupvej, Regstrup – Holbæk

Kl. 02.48 skete et soloheld i et venstresving, da en personbil, som blev ført af en 30-årig mand fra Køge, skred ud på den glatte vejbane i den kraftige regn. Bilen ramte et stengærde og standsede. Politiet kom til stedet og optog rapport i sagen. Føreren af bilen slap fra uheldet uden skader, men bilen kunne ikke køre videre.

Besøg i Bysøparken – Holbæk

Omkring kl 15.30 var politiet en tur forbi Bysøparken i Holbæk, hvor en del unge mennesker havde taget ophold for at hygge sig fredag eftermiddag. Betjentene kunne melde tilbage, at der var god stemning på stedet, og de unge blev formanet om at holde rent efter sig og tage hensyn til de øvrige brugere af området og naboerne.

Spirituspåvirket mand – Sølystvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 14.29 fik politiet et tip om en spirituspåvirket mand. Politiet kom frem til stedet og traf en 70-årig mand fra Letland, som patruljen skønnede var påvirket af alkohol. Manden blev derfor sigtet og var anholdt i forbindelse med, at der blev udtaget en blodprøve. Når resultatet af blodprøven foreligger, vil manden få afgjort sin sag.

Spirituskørsel – Tølløsevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 21.22 kontaktede en borger politiets vagtcentral, da han havde kørt bagved en bil, som han havde holdt øje med i et stykke tid, på grund af den måde bilen blev ført. Vidnet havde set bilen påkøre en kantsten, hvorved bilen var punkteret, og den var efterfølgende kørt ind på en cykelsti. En patrulje kom frem og tog kontakt til føreren af den forulykkede bil, en 51-årig mand fra Dianalund, som blev sigtet for spirituskørsel. Manden var anholdt i forbindelse med at han fik udtaget en blodprøve, og han kan nu forvente at høre nærmere, når resultatet af blodprøven foreligger.

Spirituskørsel og færdselsuheld – Holbækvej, Jyderup, Holbæk

Kl. 23.50 fik politiet en anmeldelse fra en 54-årig mand fra Jyderup, hvis påhængsvogn var blevet påkørt i venstre side af en anden bilist. Politiet kom frem til stedet, hvor de foruden den 54-årige traf en 47-årig mand, også fra Jyderup. Det viste sig, at den 47-årige var kommet kørende af Holbækvej i østlig retning. Han foretog et venstresving mod Emmabodavej for at fortsætte ad denne i nordlig retning. I forbindelse med svingningen, overså den 47-årige den 54-åriges køretøj, som var kørende af Holbækvej i vestlig retning. Den 47-åriges bil fik skader på fronten i venstre side i forbindelse med påkørslen. Politiet mistænkte, at den 47-årige var påvirket af alkohol, og på grund af en meget høj promille valgte patruljen at beslaglægge køretøjet med henblik på konfiskation. Den 47-årige blev sigtet og var anholdt i forbindelse med, at der blev udtaget an blodprøve. Sagerne vil blive afgjort på et senere tidspunkt.

 

Indbrud i Perioden

Smedelundsgade, Holbæk
Slagelsevej, Bromølle, Jyderup.
Drejervej, Store Merløse