Vær med til Geologiens Dage, en årligt tilbagevendende begivenhed, der giver hele Danmark mulighed for at stikke fingeren i jorden og blive mindet om den 4,5 milliarder år gamle historie, som er under vores fødder.

Observatoriet inviterer til børnearrangementet ”Har du jord i hovedet” lørdag d. 21/9 og ”På vandretur i dødislandskabet” søndag d. 22/9. Begge dage 10.00-13.00.

Det bakkede landskab ved Observatoriet. Foto: Observatoriet i Brorfelde

Har du jord i hovedet?
Geologiens dage starter med børnearrangementet ”Har du jord i hovedet?” Her inviterer Observatoriet i Brorfelde til at opleve det omkringliggende dødislandskab i børnehøjde, fx gennem et stjerneløb med glimt af geologi. Der er derudover lagt op til madpakkehygge og en gåtur gennem Jordens historie til toppen af observatoriebakken, hvorfra man tydeligt kan se, hvordan istiden har formet vores landskab.

Unge som ældre gæster er velkomne til at medbringe en flot, sjov eller spændende sten og lade observatoriets geolog løse dens gåder. Husk også tøj der tæmmer vinden, og sko der holder mudder og kokasser ude.

I mammutternes græsgange
Oplev også det fantastiske istidslandskab, når Observatoriet inviterer til gåtur gennem mammutternes gamle græsgange med afgang fra Observatoriet. Søndag den 22. september kl. 10.00-13.00 går turen i mammutternes fodspor forbi Sophienholm Grusgrav og ud til Tjørnedevej, hvorfra man kan se Maglesø. Undervejs er der pauser, hvor Observatoriets geolog, Marie Holst Riis, fortæller om landskabet og udviklingen igennem istiden.

Dreng flækker sten. Foto: Brorfelde Observatorium

”Jorden vi står på fortæller tusindvis af eventyr om en tid, der engang var, men den fortæller også om alt det, vi kigger på hver eneste dag. Geologi er for mig et enestående vindue til fortiden, og så er det en garanti for masser af spændende oplevelser i det fri. Jeg håber, at rigtig mange nysgerrige kigger forbi til Geologiens Dage”, siger Marie Holst Riis, geolog ved Observatoriet i Brorfelde.

Yderligere information
Billetter til Geologiens dage koster 80kr. for voksne (18år+) og 50kr for børn (4-17år). Børn under 4 år kommer gratis ind. Billetterne gælder også til alm. weekendåbent fra kl. 13-16, hvor der bl.a. er rundvisning kl. 13.15.