Efter udsolgte forestillinger i Norden, kommer ”Fortællingen om et Gæstebud” nu til Tølløse!

”Fortællingen om et Gæstebud” er en interaktiv forestilling, inspireret af Karen Blixens, Babettes Gæstebud. Med fortællingen i hånden har Holbæk Teater indbudt 12 kendte og lokale borgere til en festmiddag. Under middagen bliver de bedt om at repræsentere én af de gæster, der samler sig om Babettes gæstebud og de opfordres til, at give deres bud på hvordan Karen Blixens historie kunne lyde i dag.

Babettes gaestebud på Holbaek Teater. Foto:Helene Mogensen de Monleon

Festlighederne omkranses af et mindre publikum, der også får middagen serveret undervejs og er med til at skabe gæstebuddets stemningsbilleder. Imens der spises og drikkes, genoplives historien om den flygtede mesterkok Babette – som det ville se ud i Tølløse i dag. Skuespiller Henrik Birch (bl.a. kendt fra tv-serien Norskov og Forbrydelsen 3) er aftenens toastmaster og leder alle gæsterne igennem festmåltidet.

Holbæk Teater løfter nu sløret for én af de indbudte gæster. Christina Krzyrosiak Hansen, Borgmester i Holbæk Kommune, medvirker i forestillingen. ”Det er et interessant og anderledes projekt, hvor samtalen og nærværet er i fokus. Jeg glæder mig til at deltage, og jeg forestiller mig, at jeg kun kan gå beriget hjem”, udtaler Christina Krzyrosiak Hansen.

Publikum bydes på en sanselig totaloplevelse, hvor Karen Blixens ord blander sig med virkelighedens stemmer. ”Det er ikke noget, vi har prøvet før – men vi er sikre på at teater kan noget helt særligt, når vi træder ned af scenen og skaber en fælles oplevelse med mad og samtale”, udtaler Kristoffer Møller Hansen, teaterleder på Holbæk Teater.

Hvor og hvornår?
Forestillingen spilles den 6. oktober 2019 i Kulturhuset No1 i Tølløse og den 19. januar 2020 i Skarridsøsalen i Jyderup. Begge dage kl. 18.00. Billetter købes på holbækteater.dk og er inkl. middag og drikkevarer.

Om forestillingen
Fortællingen om et Gæstebud er udviklet over to år af scenekunstplatformen OPE-N i samarbejde med KGL Dansk (kgl. Teater) på Skuespilhuset. Forestillingen opføres i samarbejde med Festspillene i Bergen, Bergen Borgerscene, Festspillene i Nordnorge, Thy Teater, Hanstholm Madbar og Karen Blixen Museet. Projektet er støttet af Statens Kunstfond, Nordisk Kulturkontakt og Region Nordjyllands Kulturpulje.

Idé og kunstnerisk leder: Louise Beck, OPE-N
Dramaturg: Miriam Frandsen, KGL Dansk
Instruktør: Egill Palsson
Toastmaster: Henrik Birch

Forestillingen har fået 6 stjerner af både SCENEBLOG og CPH CULTURE.