Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2019/08/02 til 2019/08/13.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Indbrudstyv anholdt – Jernbanevej, Holbæk

Mandag Kl. 03.25 fik politiet en anmeldelse fra et alarmselskab om, at der havde været indbrud i en spillehal/netcafe, hvor en rude var blevet knust. Fra stedet blev stjålet en dankortterminal og et nøglebundt. Mandag aften fik politiet en anmeldelse fra ejeren af spillehallen, der fra overvågningen havde genkendt indbrudstyven, der nu sad på en bænk tæt ved spillehallen. Politiet kørte frem til stedet, hvor de anholdt en 20-årig mand fra Holbæk, der blev sigtet for indbruddet. Han blev fundet i besiddelse af en steakkniv, som han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. Den 20-årige blev taget med til stationen til afhøring, hvor han erkendte indbruddet. Anklagemyndigheden vurderede herefter sagen og besluttede, at manden skulle fremstilles i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling, idet han kort forinden havde fået en dom for lignende kriminalitet. Grundlovsforhøret vil blive afholdt ved Retten i Holbæk kl. 12.00.

Våbenloven, Bysøstræde, Holbæk

Kl. 15.37 fik politiet en anmeldelse fra en borger, der havde set to unge mænd, der stod og talte sammen. Den ene havde under samtalen løftet op i sin trøje, hvor anmelderen havde set noget, der kunne ligne skæftet på en pistol, der sad i bukselinningen. En patrulje kom hurtigt frem og fandt de to unge mænd, der forsøgte at skjule sig for politiet. Politiet tog deres forholdsregler og tilbageholdt de to mænd, en 18-årig mand fra Ugerløse og en 18-årig mand fra Holbæk. De blev visiteret efter våben, men blev ikke fundet i besiddelse af nogen pistol. Politiet undersøgte det sted, hvor de to havde skjult sig. Her var efterladt en peberspray, som manden fra Ugerløse erkendte tilhørte ham. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven, og politiet beslaglagde pebersprayen. De to unge mænd kunne herefter forlade stedet, men den ene kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen om pebersprayen skal afgøres.

Færdselsuheld, motorcyklist har mistet livet – Kalundborgmotorvejen, afk. 2, Holbæk

Kl. 06.28 kørte politiet ud til et solouheld, hvor en 37-årig lettisk mand med bopæl i Skibby havde kørt sin motorcykel ud i rabatten og var væltet. Manden pådrog sig så alvorlige skader, at hans liv ikke stod til at redde. Politiet har underrettet mandens arbejdsgiver i Danmark og den lettiske ambassade, som har underrettet mandens pårørende om dødsfaldet.

Brandundersøgelse – Skovlyvej, Vipperød, Holbæk

Kl. 17.34 kørte politiet ud til Skovlyvej, hvor en brand var startet i et skur. Det så umiddelbart ud til, at det var et elektrisk segboard, der var årsag til branden, der gav skader på skuret, men ingen skader på huset eller personer. Politiet optog rapport på stedet.

Narkokørsel – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 20.20 standsede politiet en 24-årig mand fra København, der førte bil påvirket af narkotika. Han fik udtaget en blodprøve og vil høre mere fra politiet, når resultatet foreligger.

Fornærmelig tiltale mod politifolk – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 00.01 så politiet i Holbæk en 42-årig beruset mand fra Regstrup, der gik rundt og råbte højt og skabte utryghed i området. Da politiet tog kontakt til manden for at bede ham dæmpe sig, blev han opfarende, truende og aggressiv, og manden kaldte politiet forskellige skældsord. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og var anholdt i nogle timer, mens hans promille faldt. Han vil høre nærmere, når han får sin bøde fra politiet.

Grundlovsforhør i retten i Holbæk

Der vil i dag være et grundlovsforhør ved retten i Holbæk kl. 11.00, hvor en 33-årig mand fra Asnæs vil blive fremstillet med begæring om varetægtsfængsling, som sigtet for grov vold og to tilfælde af fareforvoldelse. Den 33-årige er mistænkt for tirsdag d. 6. august omkring kl. 17.00 på Kalundborgvej i Hørve tre gange at have kørt imod en 34-årig kvinde fra Østrig og en 33-årig mand fra Luxenborg, som gik sammen langs vejen. De to sprang ned i grøften og undgik derfor at blive ramt. Det andet tilfælde skete samme dag ca. kl. 21.00 på Dragsmøllevej i Hørve, hvor en 15-årig pige fra Holbæk og en15-årig dreng fra Hørve gik langs vejen. Her er den 33-årige mistænkt for først at forsøge at påkøre de to, hvorefter bilen vendte rundt og kom imod parret en gang til. Her blev den 15-årige dreng ramt af bilen, så han brækkede anklen. Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt for politiet at komme med oplysninger om motivet til handlingen. Der vil senere bl
ive udsendt et tweet om resultatet af grundlovsforhøret.

Brand i autolakeringsfirma – Spånnebæk, Holbæk

Kl. 21.26 kom et alarmopkald om en kraftig brand i en industribygning. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var gået brand i et teknikrum hos en autolakerer. Brandvæsnet fik kontrol over ilden, før den bredte sig yderligere, men der skete store skader i teknikrummet. Der opholdt sig ingen personer i bygningen da branden opstod. Politiet optog rapport i sagen, for at klarlægge brandårsagen. Der var intet mistænkeligt ved branden, der formodes at være startet ved et defekt ventilationsanlæg. Tre personer, som opholdt sig på L.C Worsøesvej ca. 200 m nordøst fra brandstedet havde indåndet noget af røgen, så de kørte selv til sygehuset for at blive undersøgt for røgforgiftning. Politiet har ikke modtaget meldinger om alvorlig personskade i forbindelse med branden.

Bil endte på taget – Skovvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 21.52 fik politiet oplysninger om, at der lå en personbil på taget i en grøft ved Skovvejen i Jyderup. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de undersøgte bilen nærmere. Der lugtede af alkohol i bilens kabine, men der var ingen personer til stede ved bilen. Politiet fandt kort efter ud af, at to personer som kunne mistænkes for at have befundet sig i bilen, da den forulykkede, befandt sig på en anden adresse i Jyderup. En patrulje anholdt her to personer, en 26-årig kvinde og en 34-årig mand, begge fra Smørum. De var begge påvirkede af alkohol, og det var i første omgang ikke muligt at fastslå, hvem der havde kørt bilen. De blev derfor begge sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve. Senere forklarede kvinden, at det var hende som havde ført bilen, og at hun havde mistet herredømmet over den, hvorfor de var kørt galt. De havde efterfølgende fået et lift videre til den adresse i Jyderup, som de var på vej til. De to blev efterfølgende løsladt og nu afven
tes resultatet af blodprøverne, hvorefter de to sigtede vil høre mere fra politiet. Ingen personer kom til skade ved uheldet.

Trailer med fliser væltede – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 15.21 skete et uheld 1 ½ km nordvest for Munkholmbroen, da en varebil med en anhænger fyldt med fliser kørte galt. Anhængeren kom af uvisse årsager i slinger, så køretøjet endte i modsatte vejbane, hvor den trillede rundt og endte med bunden i vejret. Politiet spærrede Munkholmvej mens ejeren af traileren fik fjernet fliserne, og vejen kunne genåbnes omkring kl. 16.15. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men der kom lidt mærker i asfalten.

Spirituskørsel gennem drive-in – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 0251 kørte en tydeligt spirituspåvirket mand igennem drive-in ved en fastfoodrestaurant. Politiet sigtede og anholdt manden, en 37-årig mand fra Hørve, der ikke ønskede at deltage i en alkometertest. Han blev taget med til en blodprøveudtagelse, som skal påvise om den 37-årige havde en promille over det tilladte. Når resultatet kommer vil han høre nærmere fra politiet.

Musik til ulempe – L.C Worsøesvej, Holbæk

Kl. 2112 anmeldte en borger, at der for 3. gang i denne uge blev spillet høj musik fra nogle biler, der holdt på en tankstation, hvilket var til stor gene. En patrulje blev sendt til stedet, hvor der var samlet omkring 10 biler og en gruppe unge mennesker, der hyggede sig og talte sammen. Der blev ikke spillet høj musik mens patruljen var til stede, så de tog en snak med gruppen om at vise hensyn til de omkringboende, hvorefter politiet kunne fortsætte til andre opgaver uden yderligere indgriben.

Indbrud i Perioden

Jernbanevej, Holbæk
Audebo Skolevej, Audebo, Holbæk
Agervænget, Regstrup
Abildgårdsvej, Svinninge
Ahornvej, Vipperød – 2 steder
Nybyvej, Vipperød
Bjørnevej, Vipperød