I oktober 2018 begyndte et nyt netværk for udsatte familier i Holbæk. Netværket er en stor succes og udvider nu åbningstiderne.

Familienetværket i Holbæk er et gratis tilbud til familier i svære situationer. I Familienetværket møder man hinanden med åbne arme og varme knus i et fællesskab med andre mennesker, som ligeledes kæmper med eksempelvis psykiske problemer, dårlig økonomi, sygdom eller andre udfordringer.

“Vi startede Familienetværket op i oktober 2018 og har haft Familienetværk en gang om måneden lige siden. Der har været 25-40 brugere pr. gang, hvoraf en trofast gruppe på ca. 15 har været der stort set alle gange,” fortæller Bente Dyssegaard, der er projektleder i Familienetværket i Holbæk.

Familienetværket har holdt sommerferie, men starter op igen torsdag den 22. august og vil fremover mødes to gange om måneden.

“Vi vil rigtig gerne være med til at hjælpe nogle af de mennesker i Holbæk, som har det svært. Det oplever vi, at vi kan gøre via vores Familienetværk. Og nu er vi efterhånden kommet godt i gang og både vores frivillige og vores brugere vil gerne mødes lidt oftere,” forklarer Bente Dyssegaard om årsagen til, at Familienetværket nu mødes to gange om måneden.

Til familienetværket er der altid hygge, fællesspisning og aktiviteter for både børn og voksne på programmet. I efteråret er der foreløbig planlagt besøg af tryllekunstner, tøjbyttedag, sportsdag og meget andet.

“Vi ønsker at skabe et pusterum i hverdagen for familier, enlige, alene-forældre eller andre, som af forskellige grunde er pressede i hverdagen. Men man er også meget velkommen, hvis man bare har lyst til at møde nye mennesker og skabe nye relationer,” siger Bente Dyssegaard.

Familienetværket i Holbæk mødes torsdag i lige uger fra kl. 15.30 til 19.00.

Familienetværket slutter altid af med fællesspisning, og det foregår i Holbæk Frikirkes lokaler på Vandtårnsvej 1 i Holbæk.

Familienetværket er et samarbejde mellem Blå Kors Danmark og Holbæk Frikirke.

Arkivfoto fra familienetværket i Kolding. Foto: Jens Peter Engedal