DBA Guide skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om gamle computerspil:

Ekspert: Disse gamle computerspil kan du få mange penge for i dag

Du skal klatre, kæmpe mod ildspyende dæmoner eller hoppe over farlige bølger. Ja, der er mange slags forhindringer i computerspil, og det kan godt betale sig at have taget udfordringen op og købt spillet. For nogle spil er i dag gået hen og blevet mange tusind kroner værd. Her får du syv eksempler.

Særlige vinyler, antikke Barbiedukker og iPods. Det er blot eksempler på nogle af de gamle ting, som er steget i værdi med årerne. Og bladrer du i de gamle computerspil, er chancerne for at finde spil, der er steget voldsomt i værdi, også store.

Game Controller, foto: Colourbox

Det fortæller Bobby Ågren i et interview med DBA Guide. Han ejer den 9 år gamle butik; Ruben og Bobby, hvorfra han opkøber og sælger gamle computerspil.

Bobby Ågren oplever tit, at folk kommer ind i butikken for at få vurderet deres gamle spil for derefter at forlade butikken med et svar, der giver dem et kæmpe smil på læben.

– Det sker nok hver 14. dag, at folk tropper op med et spil, de vil have vurderet, og som viser sig at være meget mere værd, end de troede. Senest for et par dage siden, hvor der kom en fyr med en håndfuld spil og deriblandt nogle PlayStation 2-titler. Et af spillene var 1.000 kroner værd i dag, og sammenlagt kunne han få 5.000 kroner for sin håndfuld. Det blev han meget glad og overrasket over, fortæller Bobby Ågren til DBA Guide.

Herunder giver spil-eksperten dig 6 eksempler på computerspil + en Game Boy, som i dag er steget i værdi:

1. NES-spil til 6.000 kroner
En lille, grøn stjerne med kondisko, der løber rundt i et væld af farver og udfordringer. Hvis dette siger dig noget, har du højest sandsynligt spillet Mister Gimmick. Lad os håbe, det er et spil, du har gemt. Det kan nemlig indkassere 4.000 kroner i dag. Har du det med æske til, kan du få 6.000 kroner for det, vurderer Bobby Ågren.

– Mister Gimmick er et 8-bit spil til Nintendo, som kunne købes i 1993. Spillet er så populært blandt
samlere, at jeg vil mene, du alene for spillets æske kan få 2.000 kroner, vurderer spil-eksperten til DBA Guide

Spillet er guf for samlere, fordi det er sjældent. Og årsagen til dette er, at det udkom i slutningen af den første Nintendo-periode. Altså dér, hvor folk så småt stoppede med at købe spil til Nintendo for i stedet at købe spil til SuperNintendo.

2. Råb ‘jabedabedoe’, hvis du ejer dette Flintstone-spil
Et andet spil, der udkom i slutningen af den første del af Nintendos storhedstid, var ‘The Flintstones: Surprise at Dinosaur Peak’. Et spil, der også er gået hen og blevet en god sum penge værd:

– I dag kan du nok få 4.000 kroner for ‘The Flintstones: Surprise at Dinosaur Peak’. Det er nemlig et sjældent spil, men jeg synes dog ikke, det er et særlig godt spil, indrømmer Bobby Ågren til DBA Guide.

3. Tjen på et af de første rollespil
Hvis du gemmer på et af de første rollespils-spil, bør du kunne sælge det på DBA for 2.000 kroner.

– Et af de første rollespil var lavet til Commodore 64, og det hedder ‘Ultima 1’. Sådan et spil i æske starter på 2.000 kroner, siger han til DBA Guide

4. Alien Soldier til Sega Megadrive
Et af de spil fra Sega, som mange ejede dengang, var Alien Soldier, som er lavet til Sega Megadrive. Det vurderer Bobby Ågren, at du i dag kan få omkring 2.000 kroner for.

– Treasure udviklede spillet, og det er et af de bedste platformsspil, der er lavet til Sega, siger Bobby Ågren til DBA Guide.

5. Indkasser 3.500 kroner for dette spil med et FEDT soundtrack
3.500 kroner kan du putte ned i lommen, hvis du ejer platformsspillet Castlevania, som er lavet i en limited edition til Playstation 1.

– Spillet bliver stadig lavet i dag, men man siger, at det gamle spil er det bedste Castelvania-spil, der nogensinde er lavet. Det er nemlig tilpas udfordrende, og så har det en fed musik, fortæller Bobby Ågren til DBA Guide.

6. 6.000 kroner kan du få for dette spil
Nogle spil, er dyre, fordi de er nostalgiske OG samtidig var mega fede at spille. Mens andre kun har en høj værdi i dag, fordi de er sjældne. Spillet Stadium Events er et eksempel på sidstnævnte.

– Jeg synes ikke, det er et godt spil, for grafikken og spilmekanikken er for dårlig. Men spillet er sjældent. Jeg ved, at et uåbnet Stadium Adventures er blevet solgt til over 6.000 kroner, fortæller Bobby Ågren til DBA Guide.

7. Det er ikke et spil, men lur mig, om du ikke har (haft) den derhjemme: Game Boy til 3.000-4.500 kroner
– Der findes en særlig, gennemsigtig version af Game Boy’en, som du i dag kan få mellem 3.000-4.500 kroner for, fortæller Bobby Ågren til DBA Guide.

Modellen hedder ‘Famitsu Skeleton’ og den har “narret” selv Bobby Ågren, der for 5 år siden solgte sin for 1.200 kroner. Det ærgrer ham i dag.

Typiske tegn på, at dine gamle computerspil i dag er penge værd

1. Den der ler sidst, ler bedst
Du grinede måske af din ven, fordi han var så dum at købe et af de billige Playstation 2-spil. Spil, som var CD-baseret, og som dengang ikke blev regnet for så meget. Men i dag kan det i bogstavliste forstand have betalt sig at have købt dem.

2. Hvis du har gemt denne ting til dine spil, kan du forhøje spillets pris
– Det betyder en del, om den originale manual til spillet er bevaret. Hvis et spil i æske, som er i perfekt stand, er 6.000 kroner værd, vil du kunne lægge 1.000 kroner oveni prisen, alene fordi du har gemt manualen, fortæller Bobby Ågren til DBA Guide.

3. Vildt: SÅ stor betydning har spillets æske
– Æskerne til spillene betyder også rigtig meget for spillets værdi. Faktisk vil jeg mene, at spillet kan sælges for tre gange så meget, hvis du har spillets æske. Men så skal æsken også være i god stand, fortæller spil-eksperten til DBA Guide.

4. Det er ikke kun hvorvidt spillet er sjældent, der siger noget om spillets værdi
– Et computerspils værdi afhænger lige så meget af, om spillet er “ældet godt”. Altså er stilen tidsløs, eller er det for gammelt – bevæger figurerne sig for langsomt, og er det blevet kedeligt at spille i dag, jamen så trækker det klart ned i pris, fortæller Bobby Ågren til DBA Guide.

Han nævner som eksempel, at et tidligere 3D-racerbilspil ikke er ældet så godt.

5. Disse spil holder som tommelfinger-regel prisen
Bobby Ågren fortæller, at gamle Nintendo-spil er populære – også i dag. Det skyldes, at Nintendo den dag i dag stadig laver spil og nye maskiner. Især platforms-Nintendo-spil er populære.

6. Disse typer spil er der flere og flere, der efterspørger
– Flyskydespil, hvor man ser flyene oppe fra, så flyet kun er en lille prik, er meget populære lige nu. Dem er der flere og flere, der efterspørger. Det er også den spil-genrer, jeg selv er gladest for. Især subgenren ‘Shoot ’em up’, kan jeg godt lide, fortæller Bobby Ågren til DBA Guide.