Siden 2011 har der været en Vækstfabrik i Holbæk. Vækstfabrikken har givet iværksættere mulighed for en kontorplads og sparring omkring deres udvikling. I fremtiden vil det stadig være muligt at få sparringen og også en kontorplads i lokalerne på Ahlgade 1C. Det hedder dog ikke Vækstfabrik længere.

Gennem de sidste otte år har der været Vækstfabrik i Holbæk, men i juli måned overtager Sjællandske Medier igen lokalerne, der drives videre som kontormiljø – også for iværksættere. Det er Erhvervshus Sjælland, der har truffet beslutningen.

– Vækstfabrikken i Holbæk har spillet en positiv rolle for iværksætterne i Holbæk. Vi har drevet Vækstfabrik i Holbæk i otte år, og det er der kommet en række virksomheder ud af, som er vokset og har skabt nye arbejdspladser. Over den sidste periode har vi dog ikke kunnet få økonomien til at balancere i Holbæk, og derfor er vi nødt til at prioritere resurserne og give Vækstfabrikken videre, udtaler Mads Váczy Kragh.

For Holbæk Erhvervsforum har Vækstfabrikken været et stærkt aktiv.

– Vi er stolte af de resultater, vi har skabt på Vækstfabrikken i Holbæk. Vi fortsætter vores tætte samarbejde med Erhvervshuset, og der kommer heldigvis fortsat til at være et kontorfællesskab her i Ahlgade, bare i privat regi. Men det er naturligvis ærgerligt, at Vækstfabrikken ikke fortsætter, fortæller Kenny Jensby fra Holbæk Erhvervsforum.

Vækstfabrikkernes koncept er, at man udover kontorpladsen får adgang til et faciliteret netværk med andre iværksættere, sparring og adgang til faglig viden.

– Vi har drevet Vækstfabrikker i 10 år, og som enhver anden virksomhed har vi løbende øje på konceptet for at sikre, at vi har den rigtige strategi, og at både de mandskabsmæssige og økonomiske resurser hænger sammen. Vi har ikke kunnet skabe en økonomisk bæredygtig model i Holbæk, og det har vi taget konsekvensen af. Og vi er rigtig glade for, at Sjællandske Medier er klar til at overtage med almindelig udlejning, udtaler Mads Váczy Kragh.

Men selvom Vækstfabrikken overdrages, så fortsætter iværksætterindsatsen i Holbæk.

– I Holbæk har vi et stærkt erhvervsliv både, når vi taler de etablerede virksomheder og iværksætterne. Vi har haft stor glæde af Vækstfabrikken, og det er derfor ærgerligt, at Erhvervshuset har måttet prioritere. Vi tager prioriteringen til efterretning og er glade for de mange virksomheder, der gennem årene har været en del af Vækstfabrikken her i Holbæk. Og så fortsætter vi arbejdet for vores iværksættere med mange gode tilbud og i stærkt samarbejde med Erhvervshuset, også uden Vækstfabrik, udtaler Kenny Jensby.

Sjællandske Medier, som ejer Erhvervenes Hus på Ahlgade 1C, kører kontormiljøet videre, og alle virksomheder, der har plads på den nuværende Vækstfabrik overgår direkte til kontormiljøet, så ingen skal flytte.

– Der er jo ikke nogen, der er vigtigere end vores kunder. Så det har været afgørende for os at finde en god løsning for de virksomheder, der i dag bor på Vækstfabrikken i Holbæk. Det har vi fundet med Sjællandske Medier, som udlejer. Og det er rigtig godt for Holbæk, at Vækstfabrikken fortsætter som almindeligt kontorfællesskab, udtaler Mads Váczy Kragh.

Vækstfabrikken i Holbæk har eksisteret siden 2011, hvor den startede i lokaler på Ved Fauergården 7 i Holbæk. I 2016 flyttede Vækstfabrikken sammen med Holbæk Erhvervsforum ind i Ahlgade 1c.

Foto: ABW