Når man skal prøve og spare penge og skære ned i ens udgifter, er der nogen ting, som man ikke bør skære fra. En af de ting er ens forsikringer. Det er et nødvendigt onde. Forsikringer er vigtige og gode at have, hvis man er uheldig, og at uheldet er ude.

Guide til forsikringer
Det kan dog være en jungle at finde rundt i, hvilke forsikringer der er gode at have, hvilke der er nødvendige at have og hvilke der er lovpligtige.

Men heldigvis kan man få en masse gode råd ved at læse Ecomias guide til forsikringer.

Disse forsikringer er nødvendige at have
En af de forsikringer, der er nødvendig at have, er en indboforsikring.
Man kan fx få brug for ens indboforsikring, hvis man har indbrud, hvor man kan få en erstatning for de ting, der er blevet stjålet, eller hvis man får ildebrand eller oversvømmelse i ens hjem.

En ulykkeforsikring ser mange som en forsikring, der er god at have. For nogen er det nødvendigt at have en ulykkeforsikring, da de ikke har råd til ikke at have en.

Hvis man fx skærer sig i fingeren, og man får en skade på fingeren, så den ikke fungerer som før, så kan man være heldig at få en erstatning.

Disse forsikringer er lovpligtige at have
Der er nogen forsikringer, der er lovpligtige at have.

Man skal have en ansvarsforsikring til hund eller hest. Foto: EW

Hvis man har en hund eller en hest, så er det et krav, at man har en ansvarsforsikring til ens hund eller hest. Det kan være, at ens hund bider en anden hund, og ejeren ligger sag an, eller at hunden skal til dyrlæge, så betaler ens ansvarsforsikring for det.

En anden forsikring, der er lovpligtig at have, det er en ansvarsforsikring på ens bil, motorcykel, båd eller knallert. Brian Mattsson fra Ecomia, som er ekspert på udtaler, at det er rigtig dumt ikke at have disse forsikringer.

Disse forsikringer er gode at have
Der findes nogen forsikringer, som nogen ikke ser som en nødvendighed at have, men som alligevel gode at have. Det er fx en udvidet forsikring på ens hund. Hvis ens hund skulle få kræft og opereres eller brækker benet, så betaler forsikringen en stor del af ens dyrlægeregning.

En livsforsikring er god at have, hvis man bliver ramt af sygdom og dør, eller er ude for et uheld, så får ens familie et beløb udbetalt, så de fx kan blive boende i huset, eller så de har råd til begravelsen.

Derfor er en a-kasse vigtig at have
En anden udgift, som man ikke bør skære fra, hvis man vil spare penge, det er regningen til ens a-kasse. En a-kasse er rigtig god at have fordi, hvis man mister sit arbejde, så kan man få dagpenge.

Hvis man skal sygemeldes i en periode fra ens arbejde, så kan man også få sygedagpenge. Dagpenge er et noget højere beløb end kontanthjælp.

Her kan man læse meget mere omkring hvilke A-kasser, der findes. Der får man et overblik over hvilke a-kasser, der er billigst, samtidig kan man se, om a-kassen også tilbyder en pakke med en a-kasse og en fagforening.